Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^

Také si na něj brousím zuby.

Ale ještě více na švýcarskou železnici.

0 0
možnosti

Nejsem žádný velký fanda železnic, ale shodou okolností se mi poštěstilo jet jak Shinkanzenem, tak Maglevem a čínským rychlovlakem z Shanghaje (TGV zatím ne). Musím ale říci, že nejkomfortnější rychlé cestování bylo tím čínským rychlovlakem. Maglev byl příliš krátký a je to spíše pouťová atrakce, Shinkanzen je už vybavením poněkud zastaralý.

1 0
možnosti

Začíná se blýskat na lepší časy, že se na blogu idnes ,sice zatím jako šafránu objevují i jiné témata, než.......? Jsem také fanda železnice, ale TGV jsem potkával je ve Frankfurtu nad Mohanem. Jednou se mnou málem odjel, když jsem si tam procházel jeho vozovou jednotku. Jezdí jich několik typů podle roku výroby, podobně je to i u německých ICE, kterých hodně využívám na svých cestách. Ovšem na zářezu mi TGV, Shinkansen a Shanghai Maglev zatím chybí. Tento příspěvek beru coby hodně inspirativní a nutí mne si na jař eudělat také radost. Prozatím budu rád za to, aby se člověk pendolinem dostal bez většího zpoždění na místo určení v ČR.

0 0
možnosti

To je těžké, když autoři nenajdou jiná témata a píšou pořád o tom samém.

0 0
možnosti

P27e12t70r 83L79o25r46e21n31c

26. 11. 2022 21:20

Díky za poutavou reportáž.R^

Taky je to můj sen, projet se takovou ležatou raketou...

Já jsem tyhle vlaky zatím potkal jen zvenčí, např. jako řidič osobáku na dálnici Bologna - Milano, kde jsem na bezradarovém úseku svištěl nějakých těch tolerovaných 150 km/h když tu se cosi mihlo vzadu z boku v zrcátku, pak zprava vžum vžum vžum vžum - a daleko vepředu se vzdaloval vlak.

Nabyl jsem tím pocit, že bych mohl při té mé "rychlosti" za jízdy trhat kopretiny...;-)

3 0
možnosti
Foto

Krásné čtení. S TGV mám několik zkušeností. Jel jsem i s TGV Eurostar mezi Paříží a Londýnem a zpět. To je ještě o fous zajímavější zkušenost, odbavení a bezpečnost na úrovní letů letadlem. Jasná R^

4 0
možnosti

R^:-)

Sláva konečně něco jiného než Ukrajina-Putin-Orbán..

1 0
možnosti

Výborný blog! Překvapila mě cena a zážitek to musí být úžasný...k 60. jsem měl na výběr Ledovcový expres, či Provence na kole. Vybral jsem si kolo, bylo to super,ale TGV je velké lákadlo...karma!

4 0
možnosti

Splnenej sen... to znám. Krásný to je!

3 0
možnosti
Foto

Skvělý článek, cestu TGV Vám asi závidím.

4 0
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 34,32
  • Průměrná čtenost 3004x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.