Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O50t40o 10K78a52d17ě95r37k98a

23. 11. 2022 18:44

Čemu opravdu nerozumim je burza neceho co nejde skladovat a pritom se to prodava za ceny co ta burza uctuje. Je to normalni kartel, kdy velka bere. ve spicce vecer se zapne posledni plynovka v Nemecku a vsichni ten den si nauctuji vzajemne tu spicku a my tu jejich kazdodenni spekulaci uhradime . tož tak a nebo je to jinak?:-)

8 1
možnosti
DM

většina komoditní burz je dokonce něco co v okamžku transakce ještě neexistuje,víme?

protože to jsou futures no a 6 troubů vám to oplusuje...

0 0
možnosti
JK

Proč mám vždycky pocit, že čím hůř je, tím větší má tahle ženská radost...

1 0
možnosti
ZZ

To není o radosti, ale zveřejnění skutečností, které naše vláda svým voličům záměrně neventiluje.

:-(

8 1
možnosti
JV

J43i70r39i 67V20r50a48b59e97c

23. 11. 2022 16:55

No a na €uro nemá Česko nárok, neplní podmínky. :-)

0 0
možnosti
LH

Muselo by je zfalšovat jako Řecko.

0 0
možnosti
Foto

J65o38s93e88f 32B81á30r98t43a

23. 11. 2022 15:34

Proč energetická krize, třeba elektřiny je u nás přebytek. Je to prachsprostá šmelinářská krize s energiemi, kterých je v podstatě dost.

15 1
možnosti
JK

Nebýt putinovi krvavé války na Ukrajině tak energetická krize není a Evropa ba si lámala hlavu jak přesvědčit firmy a lidi, aby si zřizovali své lokální obnovitelné zdroje pro vlastní spotřebu. A ejhle, Putin věřil, že Evropa prodá Ukrajinu za levný plyn, což se nestalo. Najednou je cena tržní a Putin záměrně dusí dodávky. Putin si přeje rozhádanou Evropu a proto vše co hlásají jeho příznivci je pro nás špatné. Zastropování cen, stejně jako daňové úlevy, je jen odsunutí problému v čase. Jediné co je třeba hlídat jsou paraziti, kteří si na úkor paniky účtují nekřesťanské marže. Zvláště v Česku, kde fungují dlouho zavedené monopoly (od oposmlouvy), je vidět proti okolním zemím enormní nárůst cen. To se rozdílnými daněmi obhájit nedá. Evropská komise se brání stropu na plyn zuby nehty, bohužel státy (včetně nás) vyhrožují blokací jednání, pokud stropy nebudou, takže budou a jde o to jaké. Orbánovo "plánované" hospodářství po socialistickém vzoru zákonitě selhává, k tomu není třeba komentář.

Zajímavé je, že Slovensku měnová krize nehrozí. Proč v době konjunktury (za Babiše) jsme nepřešli na Euro, bylo by skutečně a ne jen virtuálně líp, bylo by to se slušným kurzem, teď naši měnu zřejmě zachrání jen zázrak. Kde jsou všichni ti nacionální ochránci naší tvrdé nezlomné kačky.

Jak říkám, cokoliv hlásají příznivci putina je zlo pro ČR, opak je pravda a je správný.

4 14
možnosti
PS

Mistrovský tah od Putina že vynalezl a následně nás uvrtal na lipskou burzu. Jak přesně Putin zavřel Německé uhelné a jaderné elektrárny? Jak Putin dokázal prosadit greendeal v EU? Jak Putin vynalezl emisní povolenky? Jak to Putin zařídil že EU ignorovala zprávu z roku 2018 kde bylo jasně napsáno že EU směřuje do obrovské závislosti na Rusku.

PS: dokážete odlišit když se někdo zastává Putina od někoho kdo kritizuje kroky EU? Asi těžko že?

20 0
možnosti
ZZ

Markétko, neměla byste psát polopravdy a zatajovat důležité skutečnosti.

Maďarská státní společnost MOL 2 dny nedodávala pohonné hmoty dvěma stovkám čerpacích stanic napříč zemí. Důvodem bylo přerušení dodávek při tranzitu na Ukrajině, která si přerušením dodávek chtěla vymoci zvýšení tranzitních poplatků po Maďarsku.

Povedlo se. Maďaři na zvýšené poplatky přistoupili a ropa opět teče.

Ukrajina požaduje zvýšit poplatek za tranzit ropy do Maďarska a na Slovensko o více než 18 procent na 13,60 eura (331 korun) za tunu. S odkazem na provozovatele ukrajinské sítě ropovodů Ukrtransnafta o tom informovala agentura Bloomberg.

:-/

3 2
možnosti
VN

Když chcete udělat z Evropy zelené plíce planety, musíte nejdříve zdevastovat energetiku, aby se odstěhoval průmysl.

15 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,31
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články