Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Josefe docela i souhlasím... ale jednu věc jsme mohli mladejm udělat líp, skutečně orientovat ekonomiku na vzdělaní a 21. století což se bohužel nestalo. Tak si zaskáčem ... "Kdo nebankrotuje není Čech ! Hop ! Hop ! Hop ! "---- Protože sranda musí bejt... I v takhle vážný chvíli je lepší než zášť...[>-]

0 0
možnosti
ZH

No... K tomu mám jisté připomínky. Podle statistického úřadu ve skupině dnešních třicátníků má VŠ vzdělání přibližně třetina populace (https://www.czso.cz/csu/scitani2021/vzdelani). Problém je, že se rozevírají nůžky mezi technickým a humanitním vzděláním. Není divu, protože hard technické vzdělání zvládne jen omezené procento populace, kdežto jakési gender a podobné jiné zhovadilé studie zvládne mnohem víc lidí. Tedy máme přebytek lidí, kteří sice mají jakýsi VŠ titul, ale v praxi jsou zcela k ničemu. Některým se podaří upíchnout se na různých úřadech a v neziskovkách, ze kterých pak třeba i škodí ostatním lidem. A pak nám chybí různí kuchaři, instalatéři atp. Takže člověk, který by vám mohl třeba v kuchyni pomáhat vařit, namísto toho na vás čumí, zda se náhodou nedopouštíte kriminálního jednání, jako třeba flirtu se servírkou.

19 0
možnosti
MB

Krasne, jak sam bych to hral ... vlastne psal, presneji chtel napsat. Vidim to, bohuzel, stejne, ne-li hur ...

8 0
možnosti
ZZ

Pane Prouzo, nechci nikomu nic zlého přát, ale situace je víc než neradostná - i když o tom sdělovací prostředky raději vůbec nemluví.

Saldo zahraničního obchodu se propadlo tak, že se o tom raději už vůbec ani nepíše - 130 mld Kč. Absolutní výše státního dluhu dosáhla na konci září 2022 hodnoty 2 890,4 mld. Kč, v relativním vyjádření 43,8 % HDP. Oproti konci roku 2021 se jedná o nárůst o 424,6 mld. a další výhled je víc než neradostný !!! S inflací se uměle čaruje, aby se nemuselo vykázat skutečných 20 %. Nomura dokonce mluví, že očekává měnovou krizi v ČR.

To je jen krátké shrnutí výsledku vládnutí této koalice Národní fronty.

;-(;-(;-(

10 3
možnosti
JP

Asi si, pane Zavadile, přečtu znovu Dickensův román Nadějné vyhlídky, abych je aspoň tam našel. Nejvíc jsem ovšem zvědavý na situaci, kdy státní dluh narazí na strop, stanovený v zákonu o rozpočtové odpovědnosti. Na tu reakci. Něco mi říká, že strop bude proražen beranidlem argumentů od covidu až po válku na Ukrajině. S lehkým srdcem.:-(

1 0
možnosti
JZ

Když ono je mnohem jednodušší kritizovat okolí a pořvávat po ostatních. Když se navíc připoutají ke stromu nebo přilepí k obrazu (čím hloupější nápad, tím lépe) - dostane se jim hodně mediálního prostoru, nemusí pracovat a jejich sociální bublina jim tleská jak jsou úžasní. Proč by měli jít například sbírat odpadky z přírody? To by pracovali a nikdo by si jich ani nevšiml, nikdo by o nich nepsal... Něco takového přeci postrádá smysl

6 0
možnosti
JP

Souhlasím, i když abychom byli spravedliví, spousta mladých lidí i ty odpadky v lesích sbírá a na jaře čistí břehy řek. Spíš mě zaráží, jak např. radikální feministky dokážou západním mužům vyčíst i ponožky v sandálech, ale do muslimských států bojovat za práva skutečně drsně utlačovaných žen nepáchnou. Připomíná mi to jeden starý vtip, kdy muž ztratí v křoví klíče, ale hledá je pod lampou, protože tam je dobře vidět.

15 0
možnosti
BH

B69o35h36u75š 70H68a96v39e58l

21. 11. 2022 17:14

Skvělé

Máte přihlášku do SER, nebo se na to mám vy..at sám?

0 0
možnosti
JP

Můžete tak i tak. Ve druhé variantě vstupu do hnutí SER ovšem nezapomeňte sedět na záchodě, jinak se z toho... do kalhot:-)

3 0
možnosti
ZB

Pěkně napsaný, dobře se to čte. Pravda to úplně není, ale to nevadí. R^

2 1
možnosti
JP

Pane Zdenku, mluvíte o mém blogu jako o nějakém řetězovém mailu:-)

0 0
možnosti
ZB

Slyšeli jste posledních 10 let třeba o ozónové díře? Asi zmizely, jen co jsem odnesl freonovou lednici na smetiště.

Zdroj: https://josefprouza.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=794521

No ano. Ozonové díry se zacelily. Zní to neuvěřitelně, ale celoplanetární odklon od freonů zafungoval.

4 0
možnosti
JP

Není to ještě ono, nad Antarktidou visí stále ozónová díra jako schodek v českém rozpočtu, ale pomalilinku se zmenšuje. https://www.tichezpravy.cz/mezinarodni-den-ochrany-ozonove-vrstvy/

3 0
možnosti
JB

J25a24n 25B23a20r38t38o68ň

21. 11. 2022 15:21

dobrýR^ ale jsem taky dědek, takže se nedivte že s vámi souhlasím;-D

4 0
možnosti
JP

Spiknutí dědků. Hanba nám oběma, pane Bartoni:-)

0 0
možnosti
RJ
LC

Karma, karma, karma jako sfiňa.

11 2
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik