Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Slovanské souručenství?

Je dost možné, že Putin se cítí být carem všech Slovanů, že chce všechny Slovany sjednotit ve Veliké Rusi, ale je potomek Slovanů? Dle jednoho historika je dobré si uvědomit, že germánské kmeny táhly daleko na východ a vyvražďovali místní. Nepodobá se Putin více německému Hitlerovi?

:-)

1 0
možnosti
Foto

Puti se podobá Hitlerovi, o tom ale nehovořím. Hovořím o tom, jak se mnozí Češi chovají podivně. Sice se děsí válečných důsledků, mrtvých dětí a ceivilsitů vůbec, ale jen málokdy strukturují odpor vůči Rusům. ak tomu je už od Krymské krize v roce 2014.

0 0
možnosti
Foto

Ještě větší podivností je rozdíl mezi Srby a Chorvaty. A to mají společný jazyk - srbochorvatštinu. Jen se někde píše latinkou, jinde zase cyrilicí. Chorvati inklinují k západu, Srbové k Rusku. Jak se liší genově, jsem nezkoumal.:-)

0 0
možnosti
Foto

Opět opakuji: nejde tu o žadné genetické "souručenství". Jde tu o to, že Češi se podvědomě stále tak trochu cítí jako součást velice volného a diferencovaného, ale přece jen stále existujícího společenství. Máme podobný jazyk a kořeny, a proto je pro nás těžké odsoudit vraždy v Buči stejně jako vraždy v Lidicích.

0 0
možnosti
Foto

Tvůj pohled mne zaujal... sice se v komentářích objevily opačné názory, ale tak už to v zásadních věcech a hlavně v dnešní době je. R^

0 0
možnosti
Foto

J83i91ř20í 16K50i77n32d83l

18. 11. 2022 17:49

Ukrajinci a Rusové jsou dva úplně odlišné národy. Nemají společný jazyk, nemají společnou kulturu a ani histotrii. Rusko do 16 století bylo ovládané a ovlivněné Tatary_ Zlatou Hordou.Ukrajina byla pod vlivem Varjagů, což byli skandinávští Normany, později pod vlivem Poláků, Litevců. O Slovanském rozměru se nedá mluvit ani omylem. Rozhodně nejsme Slované. Máme blíže téměř ke komukoli jinému, dokonce k Němcům a Rakušanům .Překvapivě nejblíže máme k Maďarům, a to i přes poměrně zásadní jazykový rozdíl. Geneticky jsme si nejbližší.

3 1
možnosti

Odkaz by byl? Já tedy jeden nabízím, cituji https://www.idnes.cz/xman/styl/geny-analyza-dna-rasa-narod-rasismus-nacionalismus-predci.A200904_102722_xman-styl_fro Analýza DNA ukazuje, že obyvatelé České republiky jsou genetickým mixem, ve kterém tvoří Slované jen asi třetinu. Lidí s východoevropskou (slovanskou) haploskupinou R1a u nás žije zhruba 33 procent. Další třetina z nás má západoevropskou (keltsko-germánskou) haploskupinu R1b. Zbytek obyvatel Česka je mixem středomořských, skandinávských, židovských a dalších haploskupin. V tom se lišíme na jedné straně od Polska, Slovenska nebo Ukrajiny, kde převažuje slovanská DNA, a na druhé straně od Německa nebo Francie, kde převažuje keltsko-germánská DNA.

O Maďarech ani slovo

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS