Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OD

Mírový protokol.

Po úplné a bezpodmínečné porážce fašismu bude území očištěno od všech osob, které založily svůj přístup k mladé republice na základě názoru tisícileté kulturní a jazykové většiny v předchozí říši a po celou dobu před okupací projevovaly otevřeně nepřátelství nové republice a jejímu ústavnímu pořádku a po okupaci zvolili občanství říše.

Pod dohledem vítězných mocností budou tyto osoby přesunuty na území státu, jehož mají občanství.

Mockba 1943, podepsáni - Stalin, Beneš. Potsdam 1945, podepsáni Truman, Attlee, Stalin.

Pokud chceme brát ohled na ruské zájmy, použijme na Putina formuli definovanou jeho největším vzorem.

4 0
možnosti
Foto

Chvály dost, ač tak trošku i PŠM, jen v obráceném gardu, než kdys. Roosevelt byl až ,,pravověrný" pacifista, Churchill naopak realista a pragmatik s celoživot. zkušenostmi v tom, co se dnes nazývá geopolitikou. A Džugašvili ,,praktik" se zkušenostmi lupiče, gangstera a vraha, který se ,,vypracoval" na diktátora a ,,zastánce svět. proletariátu" s vizí ,že sověts. tanky se zastaví až u Atlantiku. Tolik v kostce část historie, a to nejen evropské. Co se Číny týká, ta byla za II.WW spojencem. Jak ,,dnes" CO DOPADNE A ,,SE VIVINE", a nejen na Ukrajině, to je těžko predikovat, a ,,bruslí v tom" i ,,hlavy pomazané" v postech nejvyšších. Není divu, neb je obava, co se může stát v případě rozpadu současné RF. A o tom těžko rozhodnou jakékoli demonstrace. Jednání možná, pokud bude s kým;-)

1 0
možnosti
Foto

Souhlas, pane Jiroudku. Jen malá poznámka, podobně jako SSSR. V Číně se dočasně spojili komunisté a Čankajškův režim, jeden za 18 a druhý bez dvou za 20. Roosevelt to udělal v době, kdy byla Čína vojensky i ekonomicky takřka nevýznamná.

0 0
možnosti
JK

Napsal jste to výborně. Zejména oceňuji, jak jste popsal Dlouhý telegram. Následná Trumanova doktrína byla začátkem sovětské porážky ve studené válce, i když to tehdy tak nevypadalo. R^

2 0
možnosti
Foto

W.CH. byl ten, který inicioval nutnost vytvoření ,,železné opony";-)

0 0
možnosti
Foto

Výborně!

Takhle si představuju argumenty pro vytváření názorů. Fakta, historická zkušenost a reálný pohled. A dá se to, jak vidno, napsat i čtivě.

Velká karma.

14 2
možnosti
Foto

Děkuji Vám, pane Frélichu, to mě velmi potěšilo.

1 0
možnosti
Foto

P88e11t17r 46B55u64r70i26a25n

15. 10. 2022 10:16

Jaroslave, zde se vyjádřím pouze jedním krátkým konstatováním. Karma, souhlas, výborně uchopeno a napsáno.

10 0
možnosti
Foto

Děkuji, Petře, zdá se, že se to povedlo. Vzbudil jsem se po třetí v noci, přečetl si předchozí článek, nad těmito tématy dlouho předtím uvažoval, ještě na chvíli usnul a pak už to bylo. :-)

2 0
možnosti

Dobře napsáno. R^ Paní Krištofíková by se měla chytit za nos.:-)

12 0
možnosti
Foto

Díky, pane Šťastný:-), to se asi nestane;-)

3 0
možnosti
MM

Skvělý článek, karma R^

6 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

4 0
možnosti
Foto

Děkuji, Jene. A gratuluji k titulce:-)

1 0
možnosti
Foto

Výborný článek, jasná karma. Nebýt starého a nemocného Roosevelta, mohlo poválečné uspořádání Evropy vypadat jinak. Trochu se bojím toho, že i Biden je starý......

7 0
možnosti
Foto

Zdravím Maruško:-). Ano je to tak, dnes by to tu asi bylo bez páté proruské kolony. Myslím, že Bidena kočíruje někdo jiný, tak snad to nějak vydrží.

3 0
možnosti
MB

V blogu je vše, oceňuji. Dodávám - Demonstrace, petice proti naší Vládě? To je všechno v pořádku - cenný výdobytek doby. Jednat o míru? Vhodné, nicméně v duchu zkušeností historie. Žádat bezvýhradnou kapitulaci. Tak se mluvilo směrem na Adolfa Hitlera. Podobně tedy, k jeho bratranci ...

Netrpím lehkovážností, naopak. Směle říkám - Rusko je již poraženo. Jejich odvěkým nepřítelem - Samo sebou. Komplexní dílo Vladimiroviče je neuvěřitelné! I ten bídný Brežněv - "Byl ještě mírostrůjcem a budovatelem". Byl tak zavilý, že SSSR vyčerpal a vybudoval kopec volovin. To nám následně přineslo svobodu. I za zima se už na to dívá. Říká, že bude mírná a tak Putina poškodí. Zbytek na lidu Ruska. Co bude Institut V. Klause, vlastenci, SPD a KSČm vlastně dělat ? ... :-)

7 0
možnosti
Foto

Zdravím, Miroslave, díky. Co budou dělat? Stále jim zůstane terčem současná vláda, jen ta agenda případným sklidněním stavu se jim trochu ztenčí. Hezký den.

2 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik