Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Jestliže hraniční státy Schengenu nejsou schopny zaručit fungování schengenských pravidel, tak ten projekt prostě krachuje.

Slabinou mnohých lidí je, že nadřazují určitou ideu nad realitu tohoto světa.

Zamilovaná dívka úmyslně ignoruje, že ten její Pavel nadmíru pije. Ona ve své tvrdí, že mu věří, že až se za něj provdá a vytvoří s ním rodinu, tak jako ženatý pán a otec dvou nebo tříd ětí dobrovolně pít přestane. Dívenka nechce vidět, že alkoholik je diagnóza nezávislá na tom, zda je člověk ženatý, svobodý, rozvedený, nebo vdovec.

Komunisté takhle vyprojektovali celý režim a nebrali v úvahu, že lidé nejsou andělé a že ani v novém režimu nepotlačí své sobectví a a budou nadále upřednostňovat své osobní zájmy nad zájmy celku.

A slabinou mnohých lidí dneška je upřednostňování jiných ideí nad realitu dnešní doby. Vidíte projekt, který by byl znamenitý, kdyby fungoval, a kvůli té vizi odmítáte vidět, že prostě nefunguje.

Jestliže se přes hranice schengenského prostoru nekontrolovaně dostávají desetitisíce a statisíce osob, které podle pravidel téhož schengenského prostoru by se tam dostávat neměly, tak to prostě krachuje a nefunguje.

Věcná a bez veškeré ideologie formulovaná otázka:

Jsou schopny státy Schengenu zaručit fungování základních pravidel, tedy včetně ochrany vnějších hranic? Ano, nebo ne?

Věcná a bez veškeré ideologie formulovaná odpověď:

Jestliže ne, tak to prostě krachuje a nefunguje bez ohledu na krásu původní myšlenky.

19 2
možnosti
SD

S74v81a34t28a 96D86e91d21i82c

6. 10. 2022 21:26

A mozna by i byly schopme, ale mate tu Soudni dvur EU, ktery pokus o skutecnou ochranu hranic odsoudi jako nehumanni a Evropskou komisi, ktera uvali sankce. Institude a lide uplne odtrzeni od normalniho zivota do spolecenske vrstvy, ktera zije jako nekdejsi aristokracie, ma jine zajmy a resi uplne jine veci nez obcan.

TO je problem: ze se evropsti (i nasi) politici a "eltiy" odtrhly od spolecnosti a zapomneli kdo je vlastne zivi - protoze to povazuji za svuj standard a danou povinnost.

0 0
možnosti
FD

Je fakt,že ultralightem na Balt nebo do Francie žádný problém.Let jak do Plzně!

0 0
možnosti
SB

Jen aby ten let ultralightem do Francie brzy nebyl jako let do Somálska nebo do Maroka.

5 0
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 34,25
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.