Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JO

J21a58n 56O81r68o11l40i28n

6. 10. 2022 10:36

Jeden o voze, druhý o koze. Hlavně si rýpnout do Klause, protože to se teď nosí...

A co tak se zamyslet nad argumenty a reagovat na ně?

V rámci Schengenu můžeme cestovat bez problémů. To je super a ani Jákl to nevidí jako problém. Ten vznikl v momentě, kdy přestala fungovat ochrana vnějších hranic Schengenu (pokud kdy fungovala).

Na zvolání: "Král je nahý!" lze reagovat různě, ale Vy, autore, jste zvolil pokračovat v pochlebování králi, jak mu to sluší. Nejste sám, je vás mnoho. A to je smutné. A smutnější je, že místo debaty a argumentů se pouze nálepkuje (oboustranně) - Putinovec, kobliha, kavárna, buran, dezinformátor...

31 3
možnosti
OD

Ještě podotek. Jako člověk, který má denně co dočinění s cizinci, hledím na tuhle estrádu ještě z extrémnějšího hlediska, než vy pohledem houbaře.

Jsou lidé, kteří prostě kvůli práci běžně žijí jinde v EU. Jsou lidé, kteří s jinými v EU obchodují, spolupracují. Jsou lidé, kteří prostě žijí v kontextu EU.

A pak jsou lidé, kteří bydlí, žijí a myslí ve své vsi a vše dále je jim příliš vzdálené. Tento způsob života je sice daleko "chudší", ale jim to nevadí, naopak nesou kysele, že "se to jinejm povoluje". Tak tu budou protestovat proti eurobuzeraci, ale zároveň pomalu znovuzakládat tu naší národní buzeraci, ve které vyrostli.

Ti chytří toho dnes více mohou, ti hloupí toho dnes musejí stejně tolik jako tenkrát, ale teď je vidět, jak málo to vynáší. Tak by rádi zase zakázali těm, kdo mohou to, co sami nemohou a proto nepotřebují.

5 3
možnosti
OD

To, že Jákl fabuluje, je mimo diskusi. To, že tu existují lidé, kterým se po "oplocence" stýská, je ovšem fakt.

Po letech Husákova Artěku se holt ne všem podařilo srovnat se se změnami, které svobodný svět přináší.

Základní otázka je v tom, jak jsme vůbec všichni mentálně přizpůsobeni faktu, že hranice je někde daleko v "cizí" zemi. Jak nám dochází, naše nejbližší hranice je z východu (díky válce) celkem pořešená i proti migraci ta jižní je děravá jako cedník. Nakolik nám dochází, že pokud budou v systému díry jak v ementálu - S.Makedonie, Srbsko, Kosovo, Č.Hora, Bosna, budeme mít migranty dále?

Kolik policajtů, vojáků a peněz jsme ochotni utratit ze svého, aby ta hranice byla obsazena, jaká politická vůle dostat zbytek Balkánu do EU v ní je a co můžeme my zde udělat pro to, aby se to stalo.

Nojo, ale tohle chce spoustu přemýšlení, jednání a konání v mezinárodním rozsahu. Očekávat od komise, že se přetrhne ve chvíli, kdy "staré" členské státy zjevně nejsou nakloněny, je hloupost, pokud nebude pod tlakem z "nové" Evropy.

Závěrem s humorem - už se těším, až Jákl, Kindl, Beneš a další veteráni socialistické vojny, mnohdy "s modrou" narukují dobrovolně k péesákům, protože ochranu našich hranic nikdo nezařídí ani nezaplatí.

Zmínění pánové zapomněli na ty tisíce knechtů, jejich bydlení, výzbroj, výstroj a mobilitu a hlavně ty peníze, které to stojí. Když mají pocit, "že je třeba", mohou investovat své úsilí i dnes, ale to moc nejde, když se mluví jenom česky a myslí v kontextu rozměru našeho Hobitína. To se raději omotáme ostnáčem, skrčíme na bobek, dáme dlaně před oči a předstíráme, že okolo nic není za současného mručení, že za komoušů tohle nebylo.

3 8
možnosti

To není otázka peněz. I bez většího navýšení lze hranici utěsnit velice dobře. Ale není politická vůle. Jak píšete, staré státy v tom nehodlají hnout prstem a nepohne s nimi ani kalašnikov

4 0
možnosti

Do politiky lezou zvláštní lidi. Proto vlády všech zemí jsou složené z lidí, kteří by tam být neměli. V EU jsou lidé, kteří se neuchytili v domácí politice. Jinými slovy, odpad který se neuchytil ani mezi odpadky. A podle toho EU vypadá.

Nicméně, Schengen je jedna z věcí, která v EU funguje slušně a je to asi nejdůležitější důvod pro EU skeptiky, proč nevolat po opuštění EU, ale jen pořádné restrukturalizaci.

2 1
možnosti
OD

Do toho EU parlamentu volíte Vy a my ostatní ve volbách. Kolik lidí k nim přijde? Koho volí? Zahradila, Konečnou, Ransdorfa..... Tak co se divíte?

3 0
možnosti
LH

Až nebude Schngen především na jižní hranici děravý jak cedník, pak si něco vyprávějte. Tady zřejmě nejde o obsah jeho výroku, ale o to, že ho pronesl spolupracovník prezidenta Klause

8 0
možnosti
Foto

Zrušení hranic mezi státy byl hloupost. Dnes na tu hloupost doplácí Evropa.

6 3
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)

3 7
možnosti
LH

Myslíte to devatenáctku? Ano, celkem zasloužená.

3 0
možnosti
PD

primárním posláním šengenu asi nebylo, aby lidi mohli přes čáru na houby, ale aby mohli bez omezení cestovat a hlavně převážet zboží v celém daném prostoru. a jestliže vnější hranice nefunguje, tak i ty houbaře budou po lesích nahánět financové, aby poznali, jestli jsou to houbaři

13 0
možnosti
MB

Václav Klaus je nepřehlédnutelnou postavou našich novodobých dějin. Pochopitelně se posunuje časem a stárne. Zcela očekávaně, se naň názory různí. Zpětným pohledem jeho zásluhy oceňuji. Jiná je ovšem současnost. Rozpaky již převažují. Nedalo mi to a bádal. Co je to "Institut a k čemu je dobrý"? I mne rozesmálo :

"Hlavními cíli jsou dokumentace, výzkum a propagace života, díla a myšlenek bývalého prezidenta republiky Václava Klause". Mladý Kim by zřejmě mohl závidět. Okamžitě se začne nabalovat kupa pochybností a rozporů. Václav bojuje proti neziskovkám - tedy si v této baží. Zaměstná kámoše, kteří se pak snaží. Logicky to vybudí zájem o jména sponzorů. Objevíme PPF. Miloš má svého legendárního Baláka. Klaus zase omilostněného sponzora, Kratochvíla ...

Být zaměstnancem Institutu? Asi super. Mnoho vyřešeno. Pak se dá i bavit. Psát o pivu, muzice i Schengenu. Pravda, i prozřít! Vymezit se proti ODS, vládě p. Fialy. Obdivovat jasnozřivost Tomia a jeho SPD. Podobně, být ohleduplný. Vyvíjet snahy, aby ruský mužik z paláce nebyl přílišně zahnán do kouta. No nevím, laskavý čtenář si svůj dojem upraví sám ... :-)

9 0
možnosti
Foto

Po Vašem entrée, Miroslave, dojem upraven.

3 0
možnosti
Foto

Asi nikdo nechce, aby se Evropou potulovaly statisíce jedinců, o nichž nic nikdo neví. To však není důvod, abychom opět natahovali dráty, buzerovali všechny na hranicích a vzdali se toho, o čem autor píše.

Tu realitu zavřeného prostoru si pamatuje čím dále méně lidí, dnešní čtyřicátníci si už znají dnešní stav volného pohybu kdekoliv a kdykoliv. Myslím, že státy Evropy mají možnosti zamezit nekontrolovanému pohybu a identifikaci osob, které k nám míří. Že to nejde dokonale a ihned, není důvodem trestat občany.

16 0
možnosti
SB

Píšete, jako kdyby jedinou alternativou k Schengenu byly napnuté dráty.

nevím o tom, že by třeba mezi Francií a Itálií byly před třiceti lety napnuté dráty. Ano, tehdy jsme asi tak půl hodiny seděli ve stojícím vlaku, který tu půlhodinu času ztratil kvůli pasové a cení kontrole, ale to bylo všechno.

Napnuté dráty jsem tam neviděl.

5 0
možnosti
  • Počet článků 1312
  • Celková karma 33,70
  • Průměrná čtenost 2997x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.