Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Musk je génius, dokázal úžasné věci, ale nežil v totalitě pod sovětským (=ruským) "velením", nezná ruskou mentalitu a rozpínavost. proto se tentokrát mýlí. Rusko nemůže určovat jiným, co mohou a co ne.

0 0
možnosti
Foto

Pan Musk i pan autor stále přehlížejí zásadní problém. Jak donutit Rusko, aby jakoukoliv dohodu s jakýmkoliv kompromisem opravdu dodrželo. Ukázkově si z budapešťského memoranda udělali v Kremlu "tualetnuju bumágu".

A oba nechápete, že samotný Krym bez přístupu po souši je k ničemu. Proto kdysi byl nejvyšším sovětem zcela logicky přičleněn k Ukrajině. Kdo se podívá na mapu, tak to snad pochopí.

Pak, pánové, přehlížíte další drobnost: kdo zaplatí obrovské materiální škody, které natropila "speciální operace", a kdo požene před soud válečné zločince. Bez této drobnosti jednat vůbec nejde. Leda, že by pan Musk ty škody nahradil ze svého. Pan autor ovšem leda z nějakých "nezdaněných" příjmů.

Dále: když se podaří ruské vojsko z Ukrajiny vytlačit, tak nebezpečí ze strany RF tu stále bude, pokud by tam nedošlo k převratu a strůjci tohoto obrovského zločinu nebyli usazeni za mříž.

Jaký je hlavní cíl "speciální operace"? Ozbrojený puč v Kyjevě se nezdařil. Byla tu uveřejněna mapa s ložisky plynu a ropy v zálivu Černého moře mezi Krymem a pobřežím Ukrajiny - města Oděsa a Cherson. A o tohle jde. Kreml se obává toho, že pokud tato ložiska bude těžit Ukrajina pomocí západní techniky, vytlačí RF z trhu s těmito komoditami.

Přístav Sevastopol přitom měla RF od UA "pronajatý" za výhodnější cenu plynu. Ale proč za to platit, když to můžeme ukrást?

Ukrajinci byli vždy považováni za méněcenný podnárod - nepřipomíná to trochu nacistickou ideologii?

Pokud někdo z diskutujících přijde na způsob, jak udržet Kreml na uzdě, hoďte to sem. Nobelova cena míru ho nemine.

Za blog - tak ošklivý smajlík tu není. Tak aspoň Rv!

1 0
možnosti
Foto

Ano - "...Bezduché trvání na územní celistvosti jako na fetiši, který se někomu hodí a jinému ne, vede do pekel..."

Děkuji Vám R^

1 2
možnosti
Foto

"územní celistvosti jako na fetiši" ... "Slovensko se vrátí do Československa"

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=792685

Dva paraleny, dva litry horkého čaje a šup šup, vypotit se. Tohle použít a porovnávat se ziskem území pomocí válečné agrese může inteligentní člověk jen s vysokou horečkou. Nebo člověk neinteligentní, tam pak paralen nepomůže ...

3 1
možnosti

Pokud by Muskovi vzali nejvýnosnější majetek a další poničili, no nevím, nevím...

3 0
možnosti

J55a61n 88R53á66ž

4. 10. 2022 19:44

Musk Ukrajině hodně, opravdu hodně pomohl. Málo kdo to ví a ještě méně lidí, díky nedostatku informací to umí ocenit.

Nikdo neví, co Muska dnes vedlo k tomu, co řekl, ale od Muska to rozhodně nebyl výstřel naslepo. To mi na něho nesedí.

A co si o tom myslíme my je z objektivního hlediska zcela jedno.

Jak to na Ukrajině dopadne se dnes předvídat nedá a rozhodně hlavní slovo jake budou mírové podmínky budou mít hlavně Američané, Rusové a ani angažovanost Turecka, či Číny při jednání o podmínkách konce války bych nevylučoval. Tak už to ve světě ovládané velkými státy prostě chodí.

Nechme se překvapit, válka bude ještě chvíli trvat a trpělivost je na místě.

1 0
možnosti
Foto

Význam a role satelitů starlink je nezpochybnitelná. Hlavně díky nim je nemálo info i z UkrajinyR^

2 0
možnosti

Mír v zemi řeší jen a jen Ukrajina.

Podle mne jste absolutní demagog, který si vyžaduje jakoukoliv pozornost na blogu.

2 3
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 1
možnosti
Foto

Ukrajina neutrální byla. A pomohlo to? To si dnes může dovolit leda Švýcarsko, obklopené členy NATO, které má navíc spoustu zajímavých účtu v bankách. Jako za 2. světové. :-)

0 0
možnosti
Foto

Kosovo o proti Ukrajině nepatřilo po dobu 500 let Srbsku. Žilo zde 90 procent Albánců a v Jugoslavii mělo status republiky a když Srbsku je status vzalo refenrdem vyhlásilo samostatnost. Jugoslavie byli státy spojené jeden v umělý celek, který neměl nic společného. Ani historii a ani kulturu. Zakže přirovnávat Jugoslavii, Kosovo k Ukrajině je víc jak směšné

2 2
možnosti

E.Musk nevymyslel nic nového, je to klasická finlandizace. Finsku se vyplatila i když přišli o část území a v zahraniční politice, zejména ze začátku, si nemohli moc foukat. Politika je umění možného, s mnoha kompromisy.

4 0
možnosti
Foto

I války jsou politikou, jen vedenou ,,jinými" prostředky;-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS