Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rozumná názor, souhlasím s Vámi, pane Tichý. Karma. :-)Rv

1 0
možnosti
JT

Děkuji a představuju si ten palec nahoře;-D

0 0
možnosti
Foto

I58v20o 54C66i73l31i54c31h

2. 10. 2022 21:51

Nezlobte se na mne, ale o jakém propadu do chudoby a bídy to tady píšete? Navíc ne jejich vinou? Pokud někdo dobrovolně šel k Bohemia Energy a podobně, je to čistě jeho chyba, Stejně jako byla chyba těch, kdo svého času vložili své peníze do kampeliček. Pamatujete? A pamatujete, co ty kampeličky slibovaly? Tomu nemohl nikdo věřit. A stejně se takoví našli. Dnes nejspíš volí ANO anebo SPD.

V pražském bytě, kde mám vše, včetně akumulaček a bojleru, na elektřinu (a to jsem se pořád nedokopal k výměně žárovek za LEDkové), jsem měl letos při zálohách cca 900,- přeplatek něco málo přes 1500,- a k tomu mi jen za letošní rok dala vláda (aniž bych se o to prosil) zhruba 2000,- slevu, takže první další zálohu budu platit až v únoru nebo březnu (nechce se mi to teď hledat). A příští rok to prý má být ještě víc. Znám lidi, kterým dali 3500,- ale i 5000,-. Asi podle velikosti bytu nebo baráku, nestudoval jsem ty podmínky. Ale pokud si někdo doma topí na 25 anebo víc stupňů anebo si vytápí bazén, tak ať si to taky zaplatí, já jsem z jihomoravské vesničky, kde jsem vyrůstal, zvyklý na to, že jsem ráno měl v zimě jinovatku na peřině, ale pod tou duchnou bylo teplíčko.

0 1
možnosti
JT

S Vašimi argumenty se dá souhlasit, situace není jednoduchá. Já vycházím z toho, že vláda by se mohla přejmenovat na firmu "likvidace s.r.o.", neboť postupně likviduje český průmysl, české zemědělství, o školství, zdravotnictví a vědě už snad nemusíme ani diskutovat. Ať to krize pročistí, to je třeba, ale za cenu likvidace větší části ekonomiky? S Bohemia Energy (BE) vidím problém v hloupě nastavené regulaci, která umožnila vznik stovek překupníků, obchodníků na burze. My jsme k tomu přišli tak, že BE koupila našeho dodavatele (elektřina, plyn pro bytové domy). Rád bych vám pogratuloval a rád bych věřil, že máte pravdu. Ale nějak mi to nejde. Jestli bude Škoda Auto za rok prosperující podnik sídlící a vyrábějící v Česku, pak se Vám tady omluvím, pokud tedy budu živ a bude mi tady dovoleno publikovat;-) PS. Nezlobím se na Vás, to jste asi pochopil:-)

0 0
možnosti
TG
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik