Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ Putin pochopitelně lže, jako když Rudé právo tisklo. Ale je to zmetek všemi mastmi mazaný. Fakt, že ukrajinská vojska ženou jeho armádu ven z Ukrajiny použije jako argument, že se Západ chystá napadnout Rusko. A spousta obyčejných Rusů mu to bohužel sežere i s navijákem. Nepochopím, že mohou být tak slepí a hluší k tomu, co se děje (pokud tedy nejsou zastrašení). :-/

10 0
možnosti
KT

Bez svobodných informací je těžké dělat si úsudek o stavu věcí. Navíc je nutné počítat s úrovní, vzdělaností a inteligencí obyvatelstva. Když se rozhlédnete u nás, kde máme všechny informace dostupné a vidíte kolik lidí skočí na idiotské populistické žvanění, tak pak se jeden už nemůže divit ničemu.

7 0
možnosti
Foto

Jak zničit Rusko nám ukazuje šílený vůdce Putin.

Tohle dlouhodobě Rusko prostě nemůže ustát. Ekonomika se řítí do řiti (admin promine), lidi utíkaj pryč z Ruska a zbytek nechá ten šílenec poslat na frontu. Na hranicích se mu to mydlí hlava nehlava a Čína ho bere jako zásobárnu. Potěš koště.

11 0
možnosti

Jenže je to zřejmě takový magor, že než by připustil svoji prohru, raději nechá zničit celý svět v jaderném konfliktu. A když to spustí on, bude muset reagovat i Západ. Je neuvěřitelné, kam až se Evropa od optimistického roku 1990 dostala. Svět je nepoučitelný - tak jak nerozpoznal šílenství Hitlera, stejně nerozpoznal šílenství Putina a dost dlouho mu šel na ruku. Z dnešního pohledu je naprosto nepochopitelné, že i po ruské anexi Krymu Německo zcela vážně participovalo na vybudování plynovodu Nord stream II.

6 0
možnosti
Foto

Agonie na vlastnoručně upletené oprátce. Ne každý sebevrah však má možnost vzít sebou do pekla nespočet lidí:-(

10 0
možnosti
Foto

Bohužel, díky pane Jiroudku.

0 0
možnosti
HH

A co KSČM a Strana Pomocných Dělníků?? Měli by to ostře odsoudit...prodlužování války...

Nicméně mi není jasné, proč kvůli oficiálně přiznaným ztrátám 5000 vojáků potřebují mobilizovat...Inu v Rusku je asi možné vše...

14 0
možnosti
Foto

Těch 5 tisíc je evidovaných, 50 tisíc pouze nezvěstných. :-)

2 0
možnosti
Foto

Za komentář karma R^. Pokud jde o dopad částečné mobilizace na ruskou společnost, těžko lze předvídat. To, že dochází k rozvolňování RF a zejména postsovětského prostoru ve střední Asii, je pravda. S tím však Putin nic nenadělá. Ledaže by do tohoto prostoru nahnal ty rezervisty.

8 0
možnosti
Foto

Díky, Vildo. Nebo tam poslal pár taktických raket? Kontrarevoluce?

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-)R^Putin je nebezpečný šílenec.

6 0
možnosti
Foto

Problém Putina je v tom, že on už vůbec neřeší, co si o něm myslí svět a jak bude na jeho rozhodnutí reagovat, ale řeší, jak se k jeho činům postaví jeho vlastní lidé a tomu všechno přizpůsobuje. On se více bojí vlastních lidí (to taky má proč...), než okolního světa. On si bláhově myslí, že ho může sejmout jen vlastní národ, a nikdo jiný na to nemá. Po pravdě, bylo by dobré, kdyby ho vlastní národ sejmul, spolu se všemi jeho nohsledy, co také volají po válce se Západem. Během pár dnů se ukáže, jestli se jeho národ postaví po jím vyhlášené částečné mobilizaci za něj, nebo proti němu. Držme světu palce...

16 0
možnosti

Souhlas.Psal jsem již dříve, že zloskřet má, stejně jako kdysi Hitler, jen dvě možnosti - vítězství, nebo smrt.

Také jsem zvědav na reakce lidí z Moskvy či Petrohradu.Tamní populace asi nepotřebuje riskovat krk na Ukrajině kvůli pračkám a záchodovým mísám.

Jestli není čas na vyhlášení relevantní odměny - viz.americké karty v Iráku.Ona i ta nejloajálnější gorila bude, řekněme za sto milionů dolarů a příslib pohodlného života kdekoliv si vybere, schopna čehokoli.

6 0
možnosti
Foto

Vyhlášení částečné mobilizace v Rusku rozšíří prostor pro korupci. Ti vlivní a bohatí budou jistě uplácet, aby narukovat nemuseli.

6 0
možnosti
IS

Tak to je ten nejmenší ruský problém.

1 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,32
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik