Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle dávného tvrzení známého politika, exhejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška z ČSSD, že "Lhaní k politice patří", nám občanům Petr Fiala v zájmu vlastního bezpečí, pravdu ani říkat nemůže. !

3 0
možnosti

R^;-)

Ostatně kdo z nás co ví o klíčové iniciativě EU, která nese označení REPowerEU, že ?

;-(

0 0
možnosti

včera, po hrdinném rozhodnutí netopit, jsme přišli vymrzlí z práce (ten nápad mělo víc lidí) a po zjištění,že máme v baráku 13°C, jsme spustili plynovej kotel..usínání v příjemných 19°C, bylo úžasný...

3 1
možnosti
Foto

To nemáte zateplený dům? V tom se i bez topení udrží teplota v současném počasí kolem 19 až 20 stupnů. To je vlastní zkušenost. Já mám nastaveno na 20,5 a kotel se sepne jen chvilku ráno...

2 4
možnosti

..... máme plyn, málo plynu, nemáme plyn,- Rusko, Německo, Norsko, USA ??? - hafo politických proklamací, argumentů a mediálních pseudoinformací, optimismus/pesimismus,- tak pudem na to vod lesa - DŘEVO,- na plyn nejedu! Loni 10 kubíků nařezanýho, sušenýho, včetně dopravy za 9.000,-Kč. Letos stejný množství od jednoho a toho samýho dodavatele za 26.000,-Kč (mínus doprava - 2.000,-Kč) ........ a přesně votode,- cena energií a s tím spojené finanční náklady (plyn, elektřina, dřevo) - ALE ZA KOLIK?! - to je stěžejní otázka pro většinu cílových zákazníků,- nééé všichni sou vataři a závodáři, keří to vylepí na prkno ani nemrknou,- a přesně tady bych hledal tu pomyslnou "pravdu" - kolik jich to dá (%), kdo pude do kolen a pro keho to bude naprosto likvidační! (argumenty o "sociální síti" hodného státu mě nezajímají!)

2 0
možnosti
Foto

Náhrada ruského plynu na evropském trhu probíhá až nečekaně rychle. Objem dodávek z Ruska do zemí EU, který se v minulosti pohyboval okolo 3 miliard m3 týdně (za celý rok 2021 to bylo 155 miliard m3), klesl v červnu na zhruba 1 miliardu m3 týdně.Fakticky to znamená, že po pěti měsících od zahájení ruské agrese na Ukrajině jsou už dvě třetiny problému vyřešeny. K „dořešení“ tak zbývá jedna třetina ruského importu (zhruba 50 miliard m3 ročně).

4 1
možnosti

Pane Kidle, za peníze v Praze dům !

Problém je pouze v tom, že ne každý má na to, aby si ten dům mohl koupit.

To vy ale stejně nikdy nepochopíte.

;-(

3 0
možnosti
Foto

Dostatečnou průchodnost plynovodní soustavy ve střední Evropě dokládá i fakt, že při nedávné odstávce plynovodu Nord Stream dál do Česka přitékalo z Německa 16 až 23 milionů metrů krychlových zemního plynu denně. Původem se jednalo o plyn z Norska a z LNG terminálů v Belgii a Nizozemsku. Vzhledem k nízké letní spotřebě stačily dodávky z těchto zdrojů pro pokrytí poptávky v celé střední Evropě.

1 0
možnosti

Pane Kindle, bude tato plynová cesta stačit i v prosinci?

0 0
možnosti
Foto

Zkapalňování, lodní přeprava a regasifikace v LNG terminálu jsou nákladné, jenže to je výstavba plynovodu také. Například dokončený, ale nespuštěný plynovod Nord Stream 2 z Ruska do Německa vyšel na 9,5 miliardy eur (235 miliard korun). Podle starších odborných studií se lodní přeprava zkapalněného plynu ekonomicky vyplatí na delší vzdálenost: oproti podmořskému plynovodu u vzdáleností nad 1100 kilometrů a oproti pozemnímu plynovodu od vzdálenosti 3500 kilometrů výše.Co se týká nákladů na těžbu, zkapalnění a přepravu LNG k zákazníkům, cena se pohybuje od 20 až 34 eur za MWh. Pro srovnání: od letošního ledna cena zemního plynu kolísá mezi 60 a 200 eury za MWh v závislosti na tom, jak moc Putinův režim omezuje dodávky.

2 2
možnosti

Ať žije ekologie. Na jednu stranu se zavírají elektrárny kvůli zplodinám a na druhou se vozí plyn přes půl zeměkoule desítkami tankerů, které sežerou a vyplivnou do vzduchu stovky tun hnusu jménem mazut. To jsou paradoxy, co?

6 0
možnosti

Fiala že nic neřekl? To nechápu, místní ekipa byla z jeho "projevu" přímo nadšena.

6 2
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti

Já jsem zvědavej jestli tu svoji matematiku budete stavět i na letošní roční spotřebě.

Zatím vycházíte z předpokladu, že letošní roční spotřeba bude stejná jako loňská navzdory investicím baráčníků do tepelných čerpadel a naskladnění dříví. Nebo ta roční spotřeba se týkala pouze průmyslu bez domácností?

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

Katastrofický blog. Ale vláda se tváří spokojeně až vítězně. Premiér si v Londýně povídá s reportérem ČT a je blažený, že seděl vedle německého prezidenta a za americkým...dokonce se pozdravil s Bidenem. Co asi řekli: How are you? - nejspíše, pochybuju, že si řekli: Hi. -- Nicméně vypadá to docela průšvihově s tím, že americký plyn bude samozřejmě pěkně mastně zaplacen. A z čeho, když stát je zadlužen? Na dluh. Revoluce by mohla být, ale kde vezme ta druhá vláda levnější plyn, je nejasné, ve hvězdách, jak se říkalo ve středověku. Dříve by nás vyzval mocnář, abychom se modlili k Hospodinu. Teď máme šetřit. Ano, racionální postup.

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 1
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 41,39
  • Průměrná čtenost 1930x
Jsem cestovatel, pozorovatel života, který nepřestal přemýšlet o běžných každodenních věcech a má chuť o nich psát.

Seznam rubrik