Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

Je dobré se někdy zeptat "komu ku prospěchu". A najednou vidíme, kdo z astronomických cen energií má největší užitek a jehož čisté zisky stoupají k nebesům.

2 0
možnosti
Foto

Nestačilo jednoduše napsat, že drahá elektřina je Putin a Green Deal dohromady ?

2 0
možnosti

Já myslím, že ne. Do problému jsme se hnali hlava nehlava už roky sami, Putin ten problém rozbil jen akcentoval. Naštěstí - ono si snad někdo soudný mohl myslet, že se v zimě nakonec zahřejeme fotovoltaikou? Nebo že budeme zároveň odstavovat uhelné elektrárny (a Němci bravurně i jaderné), zatímco tu mělo být čím dál víc elektromobilů (a další záležitosti s velkou spotřebou - tepelná čerpadla, obloukové pece...)? Takhle se ten nesmysl ukázal ještě v době, kdy si s tím pravděpodobně dovedeme poradit bez kolapsu kontinentu.

7 0
možnosti
MS

Autorka si plete příčiny a následek. Putin šílenou zelenou ideologii Evropské unii nenařídil, jen ji umně propagandisticky podporoval. Jak známo, největšími spojenci zastánců solárů a větrníků, často dokonce sponzorskými, jsou plynaři. A proč také SSSR/Rusko podporovaly hnutí proti jaderným zbraním a posléze proti atomovým elektrárnám. Dnes všichni chápeme, proč. Stačilo si koupit kancléře Schroedera a jeho následovnice Merklová už jen v kursu závislosti na ruských surovinách pokračovala. ČR se přidala 100%. Takřka prázdné roury obou větví baltského plynovodu Nord Stream jsou novým Stalingradem německé politiky vůči Rusku. Green Deal je ve svém pojetí dekarbonizace zločinem na evropské civilizaci. Věřme, že mu nyní zvoní umíráček. Pokud ne, evropský průmysl vinou cen energie ztratí konkurenceschopnost a zanikne zcela a s ním prosperita všech zemí EU, která se nutně rozpadne. Viz také projev ministra Blažka v parlamentu i v Českém rozhlase.

9 1
možnosti
MP

Podle toho, jak jsem text přečetla já, si tedy autorka nic neplete. Napsala, že Putin zneužil situace, kterou mu umožnila Evropská unie svou nezodpovědnou energetickou politikou. Já s tím souhlasím.

2 0
možnosti

Celá Evropa se podílí znečišťováním cca 9 procenty. Pokud by se zeleným šílenstvím podařilo toto snížit třeba o 2 procenta, byl by to neskutečný úspěch. V globálním měřítku ovšem naprosto k ničemu. A to vše za cenu zničení ekonomiky celé EU a nejen ji....K Putinovi, zeleným je třeba ještě přičíst burzu - tu hru pracháčů, co neznají míru zisku. Proč taky, oni přeci mohou vše, asi stejně jako minoritní akcionáři, nebo obecně minority u nás....avotomtoje.

20 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
PK

P44e15t63r 71K48a17č58e35r

29. 8. 2022 19:13

V tomhle "clanku" lze plne souhlasit s jednou vetou a to tou, ze "je pozoruhodne, jak moc inteligentnich lidi ma cernobile videni sveta". Bohuzel autorka se timto clankem k temto lidem taky zaradila.

4 8
možnosti
Foto

To se máme, co, tolik odborníků znalců, a hlavně jsme neměli popudit Putina, lézt mu do .... zadku a bylo vystaráno. Jako třeba Maďaři ...

1 8
možnosti
ZZ

Lézt do zadku ne, ale jednat férově tak, jak to obchodníci běžně 50 let dělali.

6 1
možnosti
JK

Zásadní plynovod z Polska zařízla Babišova vláda[1]. Pokud bychom tedy v tomto případě označili hlavního viníka, je to Putin, umožnili mu to ovšem ti Češi, kteří zvolili Babiše. Fialova vláda to teď horko těžko lepí. Za Babiše bylo líp, žejo.

[1] https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-sobotka-plynovod-z-polska-uz-mel-byt-v-priprave-vlada-se-na-to-vykaslala-199253

6 17
možnosti
PS

No tak. Pokud se bavíme o elektřině tak ano můžeme označit oba viníky tedy jak Putina tak greendeal. Ovšem greendeal hraje hlavní roly a jako bonus do náruče ruska nás vehnal greendeal takže pokud hledáte HLAVNÍHO viníka je to zelená ideologie. Greendeal zvedal cenu elektřiny daleko před válkou. To ve jménu greendealu se uzavíraly uhelné elektrárny. To greendeal přiložil pod kotel pomocí emisních povolenek. To greendeal na jedné straně omezoval nabídku(uzavření uhelných elektráren) a navyšoval poptávku (elektroauta, plánované odstavení plynových kotlů v domácnostech a tisíce dalších věcí). V normálním světě když snížíte nabídku a zvednete poptávku daná komodita prostě zdraží. Ano válka vše akcelerovala ale greendeal zvedal ceny ještě před válkou. Protože jak všichni víme krize energií začala v polovině roku 2021 vrcholilo to pádem bohemia energy v žáří 2021. Rusák napadl Ukrajinu 24 února 2022.

31 0
možnosti
ZZ

Gazprom dodává nasmlouvaný plyn za stále stejné ceny.

7 0
možnosti
VT

Totální krávovina je, že cena elektřiny v ČR je daná cenou z "poslední plynové elektrárny" v Německu....[>-]

14 0
možnosti
LN

Takže nemůže za to Putin a Green Deal, ale Putin a Green Deal.

3 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik