Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A není sám pan autor masochistou?:-)

0 13
možnosti
Foto

Dobrý den pane Dvořáku... Nechce se mi trpět jen pro radost, že trpím... tak nejspíš ne.

3 0
možnosti
PN

P22e73t78r 38N71e16d70v19ě30d

19. 8. 2022 11:03

A já jsem optimista. Tak jako všude, i v týmu "masochistů" jsou bezpochyby lidé odborně na výši. Jenže to mají těžké. Celé minulé volební období kritizovali vše. Nikdy prakticky neuznali nic, co bylo alespoň trochu dobré.

Tím si trochu omezili prostor na manévrování.

Zkoušejí to opatrně, třeba s tou sektorovoválečnou daní. Dlouhodobej námět komoušů...

5 0
možnosti
Foto

Zdravím, i to je možné, neříkám, že ne....

0 0
možnosti
JP

J28a50n 29P18a90v63l68í74k

19. 8. 2022 10:54

Přehnaná očekávání působí na lid, že má tendenci se pohybovat ode zdi ke zdi. A je to zase jenom v okruhu vlastního pískoviště bez přesahu kousek za humna. Vláda P. Fialy má opravdovou smůlu, protože se na ni nalepilo víc než je možné zvládnout. Je možné jí vyčítat malou odvahu dělat nepopulární kroky, proto se tzv. plácá na místě. Remcalové by si mohli uvědomit, že současný nesmiřitelný boj mezi populisty a vládní koalicí je boj, v němž se bude rozhodovat mezi demokracií a autokracií. Nemám nic proti kritice vlády, tu si zaslouží a potřebuje ji, ale remcání na to, že dostatečně nerozdává to, co nemá a na co nemá, je otřesný obrázek stavu společnosti, která má náběh na to, aby znovu prošustrovala svoji svobodu, kterou tak nezaslouženě získala v roce 1989.

19 0
možnosti
PK

A v tom co píšete právě vidím největší problém této vlády. Svůj postoj jsem napsal a dá se říci, že jsem volič středový. Nejde mi pod vousy levice s rozdáváním, ale ani pravice se svým, pomožte si sami.

Uvědomuji si, že doba je těžká a dokonce jsem i schopen respektovat, že si budu osobně muset leccos odpustit. Ale chtěl bych vědět co. Chtěl bych, aby premiér jasně řekl, že věci budou tak a tak. Že udělá nepopulární kroky, ale zároveň se je bude alespoň snažit vysvětlit.

Kecy ve stylu "nenecháme vás padnout" nebo "oblékni si svetr" mě nezajímají potud, pokud nebudu vědět, že mají smysl. A ten u naší pětikolky vůbec nevidím.

8 2
možnosti
MV

Masochisti? no, dost expresivni, ale takove oznaceni volicu soucasneho premiera se da ocekavat od zklamanych do te miry, kterou projevujes ty a treba Vlcak

respektuju Vase (tvuj i Vlcakuv postoj), ale jako "masochista" se fakt, kvuli tomu, ze vladu i pres jeji preslapy podporuju, porad necitim, Filipe

peknej den preju

11 4
možnosti
DV

D19a62v25i16d 49V55l60k

19. 8. 2022 11:07

Docela mě u Tebe zaráží jak ta Ideologická příslušnost do určité sociální bubliny převládá nad obyčejným zdravým rozumem. Jediné co můžu této vládě zatím připsat k dobru je podpora Ukrajiny a jasně definovaná pozice v tomhle konfliktu,to je vše. Ohledně energií neudělalal takřka nic Třeba Němci teď budou snižovat DPH na plyn z 19 na 7 procent.(což pomůže aspoň domácnostem) U nás je DPH dokonce 21 % ovšem o žádném snižování se nemluví, naše vláda pomůže tím ,že zkontroluje výši záloh. Sorry ale to je výsměch. Jsou věci ,které my všichni jednotlivě ovlivnit můžeme, třeba úspory energií a pak jsou věci rámec ,který musí nastavit vláda. A tahle vláda se nechová jako dobrá vláda a je mi jedno ,že je prý(haha co tomu prosím nasvědčuje???) pravicová. A ještě aby bylo jasno, protože jsme tady neustále osobně napadán i moje podnikání. mě jde jen o to, aby tady půlka národa nespadla kvůli aroganci vládnoucí věrchušky do chudoby, protože pak už se tady podnikat nebude dát vůbec. A ještě jedna věc. My dva s Filipem něco provozujeme, někoho zaměstnáváme, provozujeme nějaké přístrojové vybavení, které je závislé na energiích, proto jsem samozřejmě zasaženi několikanásobně mnohem více než někdo ,kdo je v důchodu, nebo ke své obživě potřebuje noťas a mobil.

Tady je ohrožena celá podnikatelská skupina co něco stejně jako my provozuje a potřebuje k tomu přístroje a stroje, takže komplet výroba,doprava a prodej. A ty firmy už kolabují Marku.

14 2
možnosti
DV

D40a75v75i73d 66V63l16k

19. 8. 2022 10:33

Každý den se o politice bavím ve svém obchodě se spoustou lidí. Z podstaty farmářského obchodu ke mně skalní příznivci Babiše nechodí, takže většina jsou voliči některé z vládních stran, tak jak jsem jím i já. Naprostá většina prožívá absolutní deziluzi z vládnutí pana Fialy. Vnímají jeho nekomunikativnost ,váhavost neakceschopnost. Absenci jakéhokoliv reálného výsledku přípravy státní pomoci s takřka nejvyššími cenami el energie v ČR. Reálný svět je jiný než ideologicky zabarvená zaťatá diskuse na Idnesu, kde se pár exhibicionistů předvádí , kdo je z nich správněji pravicový. Reálné voličstvo to čtyřkoalici v příštích volbách spočítá a slavit bude ANO .Za mě bohužel. Generála Pavla považuji za menší zlo a proto ve svém obchodě sbírám podpisy pro jeho kandidaturu a snad aspoň trochu pomáhám ,aby příštím prezidentem nebyl STBák Babiš.

12 0
možnosti
PK

Máte pravdu Davide. Cítím to stejně. Kolikrát si však říkám, zda nakonec není lepší kuňkání pana premiéra, než státotvorná vyjádření paní Pekarové.

Ono totiž projevy pana Fialy ve vás probudí deziluzi z totální nekompetence vlády. Ale výroky paní Pekarové vás přímo naštvou.

Nás zklamaných, bude pravděpodobně dost. A já osobně, už nechci nikdy volit podobně utvořené koalice. Buď každý za sebe, nebo můj hlas nedostane nikdo.

10 3
možnosti
PK

Jsem divný volič. Volím vždy, dle aktuálního rozpoložení s tím, kdo mi je sympatický, či komu alespoň trochu věřím jeho volební program, který musí obsahovat alespoň část z toho, co si myslím, že je pro naši zemi, ale i mě, dobré.

Babiše ve vládě jsem opravdu nemusel a byl jsem rád, že volby vyhrál spletenec stran. Uvěřil jsem, že dodrží sliby a vědí, jak na to. Bohužel, již delší dobu mi vadí Pekarová. A to jak osobnost, tak nakonec i celá TOP 09. Neskutečně mě štve, pokud koaliční strana je tak bídná, že se sama ani není schopna dobrat pěti procent. A s tímto k ní i přistupuji tak, že čekám tvrdou práci. Chtěl bych, aby taková strana dokázala, že i když nemá podporu voličů, tak jí posty patří.

Prvním velkým vykřičníkem bylo, když se Pekarová vzdala všech rozhodovacích funkcí, ale aby nebyla škodná, přijala prakticky to nejlepší koryto. Za velké peníze, ale prakticky bez odpovědnosti. :-(

Následovala kauza STANu a zcela nepochopitelné kroky Víta Rakušana, který myslím už toho má tolik, že by z funkce ministra vnitra měl odstoupit.

Když tedy k tomuto průšvihu přidám kuňkání profesora Fialy do médií a neustálá, hloupá vyjádření paní Pekarové konstatuji, že jsem s touto vládou velmi nespokojen a jsem z ní velmi zklamán.

Před volbami mi sdružování v koalicích nevadilo, ale nyní vím, že tohle byla veliká chyba. Každý pěkně sám za sebe a pak ukažte, zda si důvěru zasloužíte a domluvíte se. Vím jistě, že tam kde bude Pekarová se svou TOP 09, už opravdu nechci. K této straně jsem si díky ní, vytvořil silnou averzi.

Nakonec si však uvědomuji, že může být mnohem hůř. Diletantství a neschopnost této vlády totiž může vést k tomu, co normální občan nechce, ale zjevně to tuší. A to nahnání hlasů k obskurním a především populistickým spolkům, jako je SPD.

14 1
možnosti
PK

Ano, naštvanost lidí je hmatatelná a mě vůbec při této konstelaci hvězd nepřekvapí případný skvělý volební výsledek SPD a co hůř, návrat komunistů. Nutno podotknout, že soudružka Konečná je vidět a ovečkám řešení nabízí. To, jak by ho chtěla společně s Okamurou docílit, raději nechci vědět. Vím ale, že těmto dvěma spolkům by vůbec nevadilo, vládnout společně. Ostatně všichni víme, jak si krásně v uplynulém volebním období a Babišově vládě, notovali.

Otázkou je, zda toto chceme.

Takže nakonec jediné, za co prozatím dokáži pětikolce poděkovat je, její odpor vůči Ruské agresi na Ukrajinu. Jsem si vědom, že tohle by s nástupem Okamury a komunistů padlo. Pak teprve bych se za naší vládu musel doslova stydět. Nyní jsem ale frustrován a horší je, že nevidím nic, čím by si mě pětikoalice mohla získat. Zatím jsou tam jen rozpaky a neschopnost, cokoli důležitého řešit.

1 1
možnosti
Foto

Z blogu je zřejmá frustrace autora z toho, co se děje. Tomu naprosto rozumím, mám to podobně.

Rozhodně ale nesouhlasím s tvrzením o nekritických obdivovatelích P.Fialy. Asi se špatně rozhlížím kolem sebe, ale já je nevidím, i když je pravděpodobné, že i mezi fanoušky pětikoalice existují fanatičtí obdivovatelé premiéra. Jen si myslím, že jde o zcela zanedbatelnou skupinu, protože příznivci pětikoalice si uvědomují, kam až padla morálka za A.Babiše a svou volbou "antibabiš" většinou prokázali, že jim vadí nulová politická morálka. Příkladem mohou být i poslední blogy J.Červenky s kritickým pohledem na některé kroky Fialovy vlády.

Aktuální problémy jsou dvojího rázu - politické a ekonomické. Ty politické jsou téměř všechny u hnutí STAN a je tak na P.Fialovi, zda se od STAN a V.Rakušana odstřihne. Otázkou pak je 108, díky které P.Fiala vládne většinově, takže asi jde pochopit poněkud pštrosí politiku P.Fialy, kdy situaci neřeší radikálně (což ale není omluva).

Ty ekonomické problémy jsou mnohem složitější, protože neexistuje bezbolestné řešení ekonomické krize. Souhlasím s Vámi, že tato vláda se zatím příliš neukázala, což je ale také trochu tím, že na rozdíl od A.Babiše dosti zanedbává politické PR. A.Babiš (se Schillerovou a Maláčovou) zvolili zadlužování a přitom ještě vybrakovali všechny rezervy státu, čímž mají svůj díl viny na dnešní inflaci. Premiér Fiala tak může pokračovat v zadlužování nebo přijmout nepopulární utahování opasků - viz např. debata o zrušení státního příspěvku u stavebního spoření. Co ale P.Fialovi vyčítám nejvíc, že zatím neudělal nic s obrovskou armádou státních zaměstnanců, kterou slíbil zredukovat.

Takže bych to shrnul - tato vláda dělá chyby a zaslouží si kritiku, ale proti předchozí vládě je to pouhý zlomek. Nikdo rozumný asi neočekává, že za necelý rok vyřeší všechny problémy, a ještě vyřeší dopady neočekávané války na Ukrajině a s tím spojené raketové růsty cen energií.

20 3
možnosti
Foto

Zdravím... Předem děkuji za obsáhlý komentář s nímž nejsem v zásadním rozporu. Nečekal jsem zázrak, ale ani Dozimetr a zcela chaotické výstupy vládních činitelů.

5 0
možnosti
Foto

5tikoalice se prezentovala jako složení sil, které zatáhne za záchrannou brzdu v pokračujícím úpadku či sestupu k zjednodušenému způsobu uplatňování moci, jaký se "osvědčil" v některých zemích na východ od nás. Do přesvědčivosti takového záměru leccos chybělo, asi i proto byl výsledek voleb adekvátní chabému odhodlání k výrazným pozitivním změnám. Ne zcela čitelné taneční kroky Pavla Blažka s Milošem Zemanem dávaly tušit, že ona záchranná brzda se nebude podobat té ve vlakových soupravách, kde se buď brzdí na plno nebo nebrzdí vůbec.

1 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu i komentář...

0 0
možnosti
Foto

Patřím mezi oponenty Fialovy vlády, ale myslím si, že si všichni přejeme úspěšnou vládu. Pokud by současná vláda byla úspěšná, nebyl by problém ji podpořit. Ale prozatím tomu nic nenasvědčuje.

10 2
možnosti
Foto

Bohužel. Díky za návštěvu...

0 0
možnosti
JH

J87a86n 44H71a48r83v67a19n

19. 8. 2022 8:58

Já v těchto dnech pochopil o čem, tudíž o kom je rčení "fialový hnus" Rv

5 3
možnosti
Foto

Zdravím, mám to spíš jako fialové zklamání...

2 0
možnosti