Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejhorší je pýcha!

0 0
možnosti

naštěstí takovou kategorii konspirátorů vedle sebe nemám. S některými jejich názory se dá souhlasit aspoň zčásti, ale představa, že s Rusy by bylo líp než s USA, je tragikomická azvláštní, když sit o myslí Čech s naší historií.... Ale zažil jsem podobné kulturní střety - mám skvělého kamaráda, který ovšem nemá rád Ukrajince (říká přitom, že Putin je zločinec), ale jak se řekne slovo Ukrajina, hned reaguje nevrle. Nedávná komunikace: já: "hele, dal jsem si pivo, jsem u Vltavy, čepovala mi ho Ukrajinka." On: "Tak pozor, aby tě neotrávila." Cha. Je to inteligentní, kultivovaný, vzdělaný milovník literatury a klasické hudby, filosof, křesťan, ovšem chodí do kostela atd atd, slušný člověk.--- A s tím, že za komunistů bylo líp, nemusím chodit daleko: stačí poslouchat jednoho člena mé rodiny, skvělá babička, chytrá, ale za komunistů bylo fajn. Jen komunisti něco dokázali, disidenti nic, Havel byl zločinec, spojil se s Američany atd. bla bla. Snad po smrti budu mít jednotu názorů.

1 0
možnosti

Babička má pravdu v tom, že ti disidenti skutečně nic nedokázali.

;-)

0 0
možnosti
Foto

Podobný rozhovor jsem také slyšel. A jednoho takového pána jsem vyhodil z domu, když takhle začal. U nich jsem ale věděl, že si život zpackali vlastní hloupostí. A tak musejí jít proti většině, která je úspěšnější a tudíž jít i proti názorům většiny. Jako téma použijí něco aktuálního, covid, Ukrajinu, problém s energiemi atd.

Připomínají mi malé děti, které vztekle dupají nožičkou, když nedostanou cukrátko.

Jenže - desinformační farmy (centrály) je využívají a krmí. Popisuje je např. David Lagercrantz v románu Dívka, která musí zemřít (poslední 6. díl Milenia).

R^

4 0
možnosti

To myslíte, že se musí bezpodmínečně uznávat jen názor většiny? Něco mi to připomíná.

2 0
možnosti

Naozaj si myslíte, že za všetko môže Rusko, Putin a ruská propaganda?

Ja osobne som presvedčený, že ruská propaganda je preceňovaná a za rôzne "zvláštne" názory môže hlavne nevedomosť a nevzdelanosť.

Starí rodičia (1923) mali len neúplné základne vzdelanie. Rodičia (1948) chodili na učilište. A my (1970+) máme maturitu a VŠ.

Starí rodičia čítali bibliu a Katolícke noviny. Rodičia čítajú nejaký bulvár typu Blesk. Ja sledujem zahraničné spravodajské weby, odborné weby, mainstream aj alternatívu...

2 2
možnosti
Foto

Nevědomý či nevzdělaný člověk nedokáže takové "báchorky" vymyslet. Na to jsou specialisté. Trik je v tom, že dovedou správně nakombinovat známá fakta tak, aby je výsledek popřel.

5 0
možnosti

ja zase onehda zaslechl, ze Ukrajinci odmitli nabizene bydleni proto, ze v arealu nebyl bazen...

nenadelate nic, jen Vam muze byt z podobnych smutno a nekdy i spatne od zaludku

za me karma

18 0
možnosti

chápu, že chtěli bazén, je horko, myslí si, že jsou v Německu, ale to musej pokračovat 300 kiláků na západ.

2 0
možnosti
Foto

Dnešní války se nevedou jenom zbraněmi, ale o ovládnutí veřejného mínění a získání vlivu pomocí dodávek surovin. To je doktrína Ruské federace. Je známo, že Rusko za tímto účelem utrácí miliony dolarů. Ovládat veřejné mínění je v dnešní době velmi jednoduché jsou to sociální sítě a najde se hodně ochotných lidí psát podle dodaných not. Před sedmi lety v měsíčníku Dějiny a současnost vyšel článek o domě v Petrohradě, ulici si už nepamatuji ale pamatuji si měl číslo 6. Dům měl zatažené závěsy a tam seděly najaté osoby a psaly podle not na sociální sítě. Nevím jestli to ještě existuje, protože to provalila ženská z Norska, která tam byla zaměstnána, takže zase dejte mínus, že lžu.

5 0
možnosti

Bože, jako byste nevěděl jak to dnes na západě chodí a jakou podporu dostávají povolní politikové, neziskovky ........ na celém světě.

;-(

0 0
možnosti

Podobné kydy od některých lidí slyším bohužel dost často taky. Ohánějí se právem na vlastní názor, a přitom je to jen produkt toho sena, co mají v hlavě.:-)

12 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

5 1
možnosti
Foto

Já jsem se v neděli v na Malé Paříži od vedlejšího stolu dozvěděl od 4 starších pánů vášnivě diskutujících o Ukrajině, že nás v roce 1968 neokupovalo SSSR, ale Ukrajina, protože tu byli vojáci z Ukrajiny. Proto se nemá Ukrajině pomáhat a ať si ji Rusko vezme. Celá jejich debata byla velmi výživná.

12 0
možnosti

Okupovala Ukrajina? inu hlupáci se najdou všude.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS