Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Už jsem tu můj názor na Nohavicu jednou psal. Jako muzikant a interpret je dobrý. Ale když projdete jeho texty, zjistíte, že jsou všechny smutné, některé víc, některé méně. Vlastně si v nich stěžuje na svůj zbabraný život. A to samozřejmě u spousty lidí musí rezonovat. Temnota, beznaděj. Chandra.

Byl jsem "odkojen" Osvobozeným divadlem, Semaforem, klasickým rock ́n rollem. To byla muzika vtipná, bojovná, poetická, rebelující. Ale ne ufňukaná.

Také jsem jej porovnal s Nezvalem. Jako člověk velmi ohavný. Ale jeho verše, i ty psané na zakázku, jsou úplně někde jinde.

Zbytečný blog.

0 2
možnosti

;-D;-D;-D;-D;-D;-D

Tak to je rozbor, jako poleno!

Zbytečný blog, ale stejně musím plivnout, že pane Dvořáku.

0 0
možnosti

Tak jsem si podle vašeho doporučení pustil dvě. ,,Já si to pamatuju, tu hrůzu pamatuju, zákazy pamatuju, seznamy pamatuju, ty lidi pamatuju, sebe si pamatuju ...." A pak ještě ,, budu odhánět ďábla v nás, budu za ruce chytat čas ...., budu do písku kreslit kruh, budu splácet věčný dluh ...." Fakt je to lepší, než číst Ireina s Kvapilem.

6 0
možnosti

Nebudu hanět člověka, který většinu svého života dělá lidem radost. :-)

5 0
možnosti

Víte, dobro a zlo se nedá zprůměrovat. Když zabijete pár lidí, tak dar na postižené to nezahladí, Když někoho okradete, tak se čin nezahladí vrácením věci. Tohle vědí i ti mafiáni, kteří to dodnes praktikují. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Autorka má zajímavou projekci v této části textu:

Pocit nadřazenosti? Pocit sounáležitosti se stejně smýšlejícím davem? Finanční úplata? Nějaký zvrhlý bodový systém? Snaha zalíbit se náčelníkovi či souvěrcům?

Odpověď je jednoduchá: Ani jedno z toho.

2 4
možnosti

To, že Trčálek, Kvapil a vy nejste Chartisté, ještě neznamená, že autorka nemluví jako Jiřina Švorcová. Ona pančelka také není Národní umělkyně a hlasatelka jediné pravdy z rudé kazatelny.

1 2
možnosti

Hehehe, pančelko, Vy jste to přepsala! Ta původní verze byla chechtavější... Autocenzura?

Jojo, rád bych si poslechl,, jak dětem vyprávíte:

"Milé děti, dnes se osprchujeme básnickými texty Slezského barda, které jsou vyjimečné nejen svou poetikou, ale hlavně tím, že čeština je pro autora cizí jazyk, protože je Chacharstáncem a ti mluwi po polski. Texty má tak krásné, že mu odpustíme drobné prohřešky jako například to, že když ho komouši pustili za závoru, poslušně jim po příjezdu - ne Jarek neutekl, on neuměl německy ani anglicky a v cizině by jeho niternou tvorbu nikdo nepochopil - povídal o všech a všem, co tam viděl a slyšel Státním fízlům. No, děti, není to fér, vyměnit povolení k výjezdu zato, že po návratu řeknete fízlům, kde a jak žijí ti kamarádi, kteří ho vzali pod střechu? Ale děti, to se u nás dělá, vaše rodiče to už nestihli, ale dědové a s bábami práskali vesele, tu kvůli garáži, tu kvůli penězům, tu kvůli pocitu zadostiučinění. No a pak, děti, dostal medaili za to, že překládal básničky Rusů, kteří protestovali proti komoušům v Rusku (tehdá si říkali CCCP) a představte si, tu medaili mu dal sám vrchní fízl celého Ruska, kterej tam v nepřítomnosti zastupuje cara. Ten pak rozpoutal válku a prý chce zpátky až k nám, ale to bude v pohodě, děti, podívejte se, jak má car Voloďa rád Jardu. Vás bude mít také rád.

A teď děti pozor, existují tu takoví lidé, kteří ho za to nemají rádi. Ti jsou buď placeni, nebo to jsou poskoci, kteří jen, co dopíší, začnou vrtět ocasem v očekávání, že FXD jim hodí kostičku.

Já vím, děti, oni vám doma říkají, že lhát, práskat a chodit ven s gaunery se nedělá, ale my vám to ve škole vysvětlíme, pokud tu je láska, ta čistá, Boží, tato zastaralá, buržoazní pravidla prostě neplatí. Když je láska, můžeme se chovat jako Jardovi čuníci. Tak děti, zazpíváme si - kvíkvíkvíkvíkví, kvíkvíkvíkvíkví. "

8 2
možnosti
Foto

Kdo práskače komoušským fízlům obdivuje, je ten správný.

Kdo téhož práskače nemá rád, je někým placený.

Jak říkal klasik televizní zábavy Vladimír Železný: „Kéž by svět byl takhle jednoduchý.“

2 0
možnosti

Jak praví klasik Belmondo: "Časy jsou zlé Kamile."

Zajímavé je, jak jsou časy zlé v každé době, už od nepaměti. V naší době vidím ale znepokojivý trend, jde o šíření strachu a vize katastrofické budoucnosti, mediální a informační boom jen všechno násobí, zprávy musí řádně vystrašit, nebo si jich nikdo nevšimne. Vidíme krimizprávy od rána do večera a budoucnost je nám představována jako utrpení a temnota.

My, kteří jsme již trochu obouchaní realitou víme, že se budoucnosti bát nemusíme, prostě si poradíme, co ale nastupující generace, víra v lepší zítřky je u nich otřesena a nejčastější emoce související se vstupem do dospělého světa je strach. Bohužel se to projevuje i na osobních vztazích, rozvodech a neochotě mít děti. Bohužel k tomu přispívá i názor, že i negativní reklama se počítá. Využití vlastních negativních činů v oblasti umění je u nás ojedinělé, umělci většinou o negativní reklamu nestojí, zvláště spojené s politikou. Moc nechápu proč tomu Nohavica jde naproti, možná touha, nostalgie po rozdělené společnosti, což se mu daří. Je to dost špatný signál směrem k mladší generaci, špatnost není devizou, na které stojí osobní reklama. Ona tahle negativní reklama taky u nás zabírá především na starší generaci, a používají ji ti co na staroušky cílí.

Mlaďoši už dnes nesledují TV, krimizprávy a krimiseriály, řada z nich ani TV doma nemá, komunikují hodně mezi sebou i když se fyzicky nepotkají, to se mi zdá jako přínos. Starší generace je pobouřena kulturou na síti, ale v podstatě jsme mlaďoch k tomu donutili, navíc nejsme schopni sledovat ten technologický pokrok. Věřím, že po válce staré struktury odejdou a ztratí moc spolu s Putinem a nastane oživení, konjuktua a věk právě té nové nastupující generace, co bude cvrkot, držme si klobouky. To je ten optimismus v budoucnu, který vidím já a který musí vidět i mlaďoši, všichni zatrpklí StBáci jim budou zírat jen na vzdalující se záda.

0 0
možnosti

ale dyt ho klidne poslouchejte a broukejte si s nim.

a jinym nechte rozhodnuti, jestli STbaka poslouchat a podporovat nakupem vstupenek na jeho koncert

9 2
možnosti

Ona paní autorka někomu brání v rozhodování? Slovo pokrytectví v blogu fakt chybí.

6 0
možnosti
Foto

Část naší veřejnosti Jarek Nohavica prostě zklamal. A nezklamal jen ty, kteří poslouchali jeho písničky. To se stává, když je za humny válka , která rozděluje společnost a doma je řada výkonných podvraťáků , kteří ve službách agresora dělají špinavou práci. V takových časech si lidé vždy více všímají i umělců, sportovcü a dalších osob, které jsou vidět a slyšet.

Nesdílím Váš pohled. Nemyslím si, že ono zklamání jde ruku v ruce s nenávistí.

Dokonce mne to podsouvání nenávisti kde komu už dávno otravuje a nudí.

Sám za sebe bych si přál, kdyby ta jeho Sprcha , kterou si broukáte, byla jeho nejpovedenějším vtipem, který obě dámy nepochopily ani když se ji u úst bimbal naviják.

8 0
možnosti

Proč to ti lidé dělají? Podle mne jsou postiženi tím, co bych nazvala "nutkavým pozérstvím". Což je především směšné, a tak je podle mne adekvátní reakcí se těmto lidem vysmát...

9 2
možnosti

Kateřino v úctě. To jsou typické žensko emocionální reakce nesmyslů. Morálka a fakta se přece dají přetahat měchy harmošky, žéé? Pokud se to rýmuje? Není co řešit, zbylým se vysmát . Je svoboda, nechť jde kdo chce - kam chce. Můj rozumný názor? Čím méně blogů a filipik na Jaroslavovo téma - Tím více to Nohavicovi pomůže ... :-)

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS