Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OD

Ano, druhá fáze, domácí kutilství, výroba mučedníka. Historka z komunismu. A u ní se zastavím.

Fajn, máme tu novou totalitu. Disident Horner se zastal Sudetských Rusů a co se mu nestalo, lidé se mu posmívají, někteří mu za to dokonce nadávají v diskusích na internetu. Když nějaký ten jiný domácí, kutilský "zpravodajský" zdroj uveřejní lež, má svobodu "projevu" a útlak sílí natolik, že o tom disident Horner píše týdně traktát na celostátním médiu.

Teď se vraťme do dob, se kterými autor srovnává. Disident Horner projeví obavu o osud amerických rezidentů na Granadě, která právě prožívá prokomunistický puč. Následně potvrdí právo USA na invazi na rozpadlý chudý ostrov, kde ubližují Američanům. Napsal by o tom několik blogů do Rudého Práva nebo Mladé Fronty "Ještě ne Dnes", jeho kritika vyšla i v Mladém světě, kde vzbudila obrovskou diskusi mezi svazáky a pankáči ve veřejné sekci komentářů. Disident Horner si přes absolutní netečnost StB opakovaně stěžovat na pocit, že po něm jdou a stává se mučedníkem.

Co chybí levicovému liberálnímu intelektuálovi nejvíce?

Imperialistické spiknutí, proti kterému by mohl bojovat.

0 1
možnosti
PD

říká se, že svět není černobílý. To bude asi pravda. Ale taky se říká, že výjímka potvrzuje pravidlo. tedy že čas od času se stane něco, co opravdu černobílé je. V tomto případě je to ta skutečnost, že jeden stát napadl stát druhý. napadl jej pod smyšlenými záminkami a napadl jej brutálně bez ohledu na civilní oběti a materiální zkázu. dále ten stát hubou svých politiků vyhrožuje i státům dalším. Každý, kdo toto zpochybnuje, relativizuje nebo dokonce obhajuje, je v mých očích sprostý kolaborant. Ne, není "pomýlený", je to lidský odpad, který ve slušné společnosti zaslouží jen pohrdání

0 2
možnosti
JL

a ježiš----totalita se blíží? pokud jde o bruselskou totalitu zelenou a homosexuální, je to možné---ale ono to bude horší, protože za humny Putin. Amerika se trápí s Číňany a korejskou tlouštíkem - nemá na obranu evropských bráchanců čas, peníze ani nervy---a Evropa, ta jako obvykle je rozpolcená.

1 0
možnosti
PK

Nadpis je absolutní pravda, obsah blogu to jen potvrzuje, karma R^

2 0
možnosti
Foto

Zdravím Zdeňku. Je jedna věc kde podle mě nelze srovnávat rok 69 s dneškem. Poměrně velká věc... Internet, který prostřednictví sociálních sítí zrovnoprávňuje hlupáky s profesory, dává moc lhářům.... Jistě, cenzura je věc špatná a většina z nás si nepřeje nic jiného než svobodu. Ale poslední roky mi rezonuje čím dál víc v hlavě jak to dobro ochránit před zlem... Nechci ani domýšlet jak by ve světě dneška dopadl třeba Čapek... Sám přeci schytáváte nenávist často po plných hrstech. Není protimluv ji v jednom blogu obhajovat a v jiném psát o emigraci ? Je vůbec možné dneska vytyčit nějakou hranici co ano a co ne ? Často si sám připadám pomýlený, možná je to lepší než mít pocit, že jsem neomylný... Mějte fajn den.

5 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,22
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik