Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdo byl prozíravý, musel počítat s tím, že trh se může zhoupnout. A tak udělal patřičná opatření. Neudělala je minulá ani předminulá vláda. A samozřejmě ani většina občanů.

A tak zbývá jen aplikovat 4. termodynamickou větu Járy Cimrmana:

"V naší energetice bude mít stále větší význam peřina."

Můj dědeček (Závod malířský a natěračský) musel přežít i krizi v r. 1928. Přežil!

A nebo si pusťte píseň Chodidla (W+V+J)

https://www.youtube.com/watch?v=NHqQxkRxqlo

;-(

1 1
možnosti
ZZ

Další rádoby kvalitní příspěvek páně Dvořáka.

;-(

0 0
možnosti
MV

je mi lito, Vlcaku, ze se ti nedari a ze se z toho dostavas timhle zpusobem.

ouzko je vsude. lide jsou rozezrani a nechteji slevit ze svych standardu.

proste s tvym druhem podnikani to ted pujde stale hure a hure. par lidi si rado nakoupi i nadale ve food buticich, ale bude jich mene. taky uz nenakupuju vyhradne tam (a byly doby, kdy jsme nakupovali - uz protoze, že jsme chteli podporit ceske vyrobce).

drzim palce, at se ty chandry dokazes zbavit i nadhledem, ktery u tebe pamatuju. doufam, ze ti jeste alespon kus zustal

8 0
možnosti
RC

Není problém. Ať mi stát nabídne trojnásobek ceny za akcii ČEZu a já vám to rád prodám. Můžete si pak prodávat elektřinu kde chcete, třeba na burze v Mongolsku. Do té doby, sorry jako, nakupujte svetry. Každá sranda něco stojí...

0 0
možnosti
PD

P12e94t46r 43D28o97k61t54o38r

16. 8. 2022 11:57

super, zasmál jsem se;-D;-D ale ono to, co se tu děje je spíš k pláči...

1 0
možnosti
PS

Zatím nejlepší nápad vlády co se týká energetiky je vzít si svetr. Otázka zní kolik poradců externích analýz a průzkumů je třeba k rovnici je ti zima=vezmi si svetr.

2 1
možnosti
AP

Podle zdejších diskusí? Hromada...

0 0
možnosti
MM

A kdo to všechno způsobil? Pár set kilometrů od nás padají lidem na hlavy bomby a rakety a my máme problém vzít si v zimě doma svetr.

Vlády v Evropě se snaží s následky této tragédie nějak vrovnat a pomoci těm nejohroženějším, nejsou ovšem všemocné.

Pokud jste přesvědčen, že pro Vás dělá málo, připomeňte si těch, kteří jsou na tom hůř než Vy.

10 8
možnosti
VB

Asi tak. Teď jsem viděl od mých hostů z Ukrajiny videa (od těch co zůstali), jak jim Rusáci stříleli na vesnici. Rozbili 10 civilních domů a zabili 2 lidi v parku, ale vydali prohlášení, že je po smrti 350 ukrajinských vojáků a zničeno 70 kusů techniky.

Na videu byly záběry z domu souseda, jak je má zničený dům a 30 m za plotem kráter 5 metrů. Hned jsem si pomyslel, co ten má dělat před zimou? A teď tady ten skuhral.

6 0
možnosti
VB

Co skuhráš? Myslíš si, že tyto potíže jsou novinka?

V roce 1973 vypukla ropná krize a OPEC zvedl cenu ropy o 380%. Následně uvalil úplné embargo na její dovoz do USA, Nizozemí a Portugalska.

Co by tě uspokojilo? Zastavení vojenské, humanitární, ekonomické podpory Ukrajiny, zablokování dopravy zbraní přes území Česka a slib Putinovi, že na úrovni Unie žádné další sankce nedovolíme přijmout.

Můžeme jít ještě dál než Maďarsko a Německo. Přestaňme sankce dodržovat, požádejme Rusko o návod, jak učit historii a ať nám dodá dvě stě soch Koněvů a tři sta druhoválečných tanků pro vybudování nových ruských imperiálních svatyní vedle těch, které dodnes hyzdí Česko. Pomozme Rusku s odbytem v „Novorusku“ náhle objeveného obilí, zaveďme na školách ruštinu jako povinný cizí jazyk, vystupme z Unie, NATO a pozvěme k nám ruská vojska.

Kdyby tato taktika vedla k levnějšímu plynu, pohonným hmotám, rohlíkům a chlebu, byli by proruští příznivci spokojeni? Naplnilo by se tímto volání po upřednostnění českých občanů?

6 11
možnosti
DV

D23a26v19i60d 32V78l82k

16. 8. 2022 10:36

Za prvé proč mi tykáte ? Za druhé snůška hloupých žvástů.

10 4
možnosti
DK

Milá vláda musí začít u sebe....ty paláce a jednačky 18 stupňů bez kecání pro všechny a plést svetr můžete začít hned a i pro charitu.[>-][>-][>-]

1 2
možnosti

Vtipně popsána blbá doba.

3 0
možnosti
Foto

J97a52n 81Š61i44k

16. 8. 2022 8:17

Spotřeba energií u nás byla vždycky zbytečně velká a rada měla přijít už před několika lety. Vytápět prostory na 25 stupňů celsia je rozmařilost. Současná situace nás aspoň naučí přemýšlet nad tím jak neplýtvat. Vláda může dělat víc. Jenomže buď stát vynaloží výdaje z rozpočtu nebo naopak omezí opatřeními příjmy a to v desítkách miliard. Takže máme na výběr ze dvou možností. Buďto se to dotkne drasticky každého nejbližší dva roky nebo se několik desítek dalších let budeme potácet na hraně zhroucení rozpočtu. Což značí za pár let ještě vyšší inflaci, snižování důchodů a zvyšování daní, dražší zdravotnictví, žádné investice. Je ještě třetí možnost, a to políbit rudý prapor, což by se některým místním moc líbilo. Chápu, že na tebe jako malého podnikatele to dopadne drsně, ale my co máme staré nezateplené domy, kde bydlí třeba jen ovdovělá žena, pro ně to znamená problém s tím, jak se vůbec najíst. A není jich málo. Měj se a drž se

6 0
možnosti

Dopadá to na nás všechny, nejen na podnikatele, ale i na zaměstnance. S tou rozmařilostí bych byl opatrný, protože koňský povoz Vás také zaveze 10km do práce stejně jak auto. Takže za toto slůvko se dá schovat téměř vše.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS