Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jo, proč je draho, to si vyřiďte s Putinem, a ne s naší vládou. Ta dělá, co může, a jako moc toho nemůže. Stát téměř žádné podniky nevlastní a jediné, co může dělat, jsou nejrůznější sociální dávky a zvyšovat daně, což ovšem není moc populární. Takže si spíš přejte, aby v Rusku dostali rozum a tuhle celkem naprosto zbytečnou válku ukončili.

0 1
možnosti
Foto

Enormní zdražování elektřiny započalo v říjnu loňského roku, tedy pár měsíců před válkou. Ceny emisních povolenek nejsou dílem Ruska. [>-]

2 0
možnosti

"ve které my mimochodem jako ČR nejsme", to si říkali i Chamberlain s Daladierem v letech 38, 39 a ukázalo se, že se hrubě mýlili.

Nicméně, daň z nadměrných zisků by byla skousnutelná v případě, že by stát následně platil i příspěvky firmám s podprůměrných zisků, tedy, pokud by firmě zisk klesl, stát by jej dorovnal. Ano, je to blbost, ale bylo by to jediné ospravedlnitelné.

1 0
možnosti

Už paní Šichtařová vypadá jako placená advokátka gážistů z vedení ČEZ či bank. Windfall tax není výmyslem Česka! Co udělalo vedení ČEZ pro své trojnásobné meziroční zisky? Zajistilo si u vlády výhodnou půjčku 74 mld. korun, kterou inflačně doplatí čeští daňoví poplatníci, aby jim ČEZ s těmito finančními zárukami za obchod mohl prostřednictvím maximalizace cen na Lipské burze dát vyšší cenu elektřiny než v Německu. Když se v ČR nabízejí drahé elektromobily s mizernou přidanou hodnotou, tak jim čeští spotřebitelé ukazují záda (e-auta tvoří s prodejem 12.000 ks méně než 2 promile vozového parku v ČR), ale u energetického oligopolu nemají čeští klienti na výběr, když cenovou politiku dominantního ČEZu samozřejmě rádi zopakují Eon, Innogy i PRE. Paní Šichtařová ve skutečnosti obhajuje banditský kapitalismus bez přívlastků, podle hesla uTRHni, co můžeš! Válka na Ukrajině se pro všechny tyhle žraloky včetně zahraničních obchodních řetězců stala skvělým a vítaným alibi. A tohle, jak už někdo psal v diskusi, otevírá cestu novým Gottwaldům.

1 0
možnosti

No, pokud jste pro, aby ČR platila firmám, pokud budou mít "nezaviněné nižší zisky"...

0 1
možnosti
Foto

Na fotce u článku máte pěkný sestřih!

0 0
možnosti

Měl bych se smát, ale je mi do pláče, když si vzpomeneme, s čím šla koalice do voleb. AntiBabiš - máme lék na inflaci( ano, evidentně na zvýšení)nebudeme zvedat daně( co na to říct), no a nejsme jako oni, nemáme aféry, jsme čistí, viz Rakušan aspol. Tato a nejen tato vláda nemá řešení, jen hasí požár benzínem. Další daně, další dotace a stále dokola. Např. dotace pro rodinu s dítětem a příjmem 900tis ročně?? To asi inflaci nezbrzdí. Chceme nakoupit nejmodernější stíhačky na světě. To si může dovolit Polsko, nebo USA ale ne my s naším rozpočtem a pidi republikou. Anejenvotomtoje.

10 1
možnosti

Podobný problém teď řeší všechny státy, které se rozhodly aktivně bojovat proti Rusku. Tedy především: Estonsko, Lotyšsko, Litva, Slovensko, Česká republika a Polsko.

Polsko se rozhodlo pro pomoc obyvatelům snížením DPH, ale ani tam není moc veselo.

;-(

1 0
možnosti

Česko má problém založený v divokých devadesátkách a zakonzervovaný opoziční smlouvou Klaus - Zeman. Vzniklo mocenské rozdělení na ovládané sféry. Vybraní podnikavci se buď zapojili do struktury nebo byli odstaveni, někdy i fyzicky. Od těch dob máme v Česku monopoly, které zdárně udržují ceny mnohem výše, než je tomu v okolních státech. Když si to přepočítáme na kupní sílu obyvatelstva, tak je ten rozdíl propastný. Pro nás nejviditelnější je faktická likvidace maloobchodního prodeje, Česko země supermarketů, několik lidí, kteří se dobře znají, ovládají maloobchodní ceny. Na to navazuje zejména výroba potravin, malovýrobci fakticky nemají šanci přímo do supermarketů dodávat, jsou ožebračováni překupníky a zpracovateli. Podobně monopolisticky to funguje ve všech oblastech těžba a zpracování nerostů, kovy, chemie, telekomunikace, stavebnictví a další. Tomu se elasticky přizpůsobili i banky s nabídkou rychlých a levných peněz pro vybrané a se souhlasem mocných obírají ty ostatní včetně občanů. Tohle klubko navzájem provázaných kamádšoftů, lidí kteří si jdou na ruku a přitom se nezřídka drží pod krkem nějakým mediálně výbušným materiálem, tohle nemá šanci rozetnout žádná vláda.

Tahle vláda není do tohoto klubka tolik zapojena, je to znát na mediálním bombardování a vytahování kauz, nemá šanci monopoly, které si mastí v krizi kapsu, rozbít a přichází s daní z nadměrného zisku, mě se to jeví v naší kotlině jako dobrý tah. Lze očekávat prudkou reakci zejména od příznivců Zemana. Klause a Okamury, tedy těch, co jsou na oligarchický systém navázáni.

5 0
možnosti

Tahle vláda je pokračováním vlády "devadesátek" - pod vedením ODS !

;-)

2 2
možnosti

Nějak se mi z této samolibé dámy a jejích keců začíná dělat šoufl. Takoví jako ona už jednou vydláždili cestu k moci komunistům. Fakt je tak naivní, že si myslí, že bude možné statisíce nebo miliony lidí zbídačit beztrestně? Nebude. Hbitě se objeví nějaký nový "Kléma" a ten, až uchvátí moc, už nebude zdržovat detaily jako jsou drobní akcionáři apod. Na naší rodině se komunismus z máminy strany dost podepsal. Pradědek byl legionář a pak u četnictva, kam nastoupil i děda. Jsem tak nějak alergický na "kapitalisty", co si chtějí hodit opáčko. Přitom bych mohl být v klidu. Moje kvalifikace bude potřebná za každého režimu. Ale přesto nejsem.

2 5
možnosti

Ještě kdybyste uměl napsat něco k tématu a k tomu, co autorka doopravdy řekla. Socialisté jako vy vyhrožují rudou revolucí odjakživa a zatím jsou i se soudruhy mimo parlament.

4 0
možnosti

L61e62o34š 63V93a12c55e29k

15. 8. 2022 22:23

ČSSD a Komunisti z parlamentu nezmizeli, jen se přejmenovali. ODS a Babiš jsou v podstatě dvě frakce ČSSD a Top09,Stan a především Piráti mají blízko k bolševikům. A to všechno v době, když stát vlastní 70% Čezu, tedy hlavního výrobce elektřiny.

0 0
možnosti

ODS se chová úplně stejně jako KSČ, která vyhlásila po 2 sv. válce milionářskou daň - a fanatických přívrženců, kteří jsou ochotni jít s oslavnými transparenty do ulic, mají modré straky také dost..

;-(

7 0
možnosti

Válečná daň o ekofanatismu co nás navezl do závislosti na rusku a zdražil energie ani slovo.

Krize energií začala v polovině roku 2021 vrcholilo to pádem bohemia energy v žáří 2021. Rusák napadl Ukrajinu 24 února 2022. Asi umíte počítat ne?

Ano válka vše akcelerovala ale průšvih byl už půl roku před tím. To greendeal nás vehnal do náruče rusáka. To greendeal zavřel uhelné elektrárny v Německu. Ve jménu greendealu se začalo kšeftovat s emisníma povolenkama. Kdy už tady přestanou všichni lhát že za všechno může rusák potažmo válka? EU měla již v roce 2018 podrobnou zprávu o tom že greendeal nás žene do závislosti na rusku. Trump to říkal přímo na shromáždění OSN a Německá delegace se smála. Proto nás drží Putin v hrsti protože neschopná EU tvrdě prosazovala greendeal hotovo tečka.

Co té dani říkat "ekofanatická daň". Použijeme dividendu z ČEZu a nakoupíme lidem svetry

22 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS