Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mne by jen zajímalo jak by při pohovoru reagovali, kdyby jim na otázku:

"Proč chcete pracovat zrovna v naší firmě?" někdo řekl:

"Protože z něčeho zaplatit složenky musím a k vám to nemám daleko..."

1 0
možnosti
Foto

Záleží na tom, jak jsou manažeři, příp. personální, naladěni.:-)

0 0
možnosti

Můžete vždy pracovat i manuálně.

0 0
možnosti
Foto

To máte pravdu, ale většinou to ztroskotá právě na tom, že vás nechtějí pro "překvalifikovanost" nebo je to práce "spíše vhodná pro muže". ;-)

0 0
možnosti

J84a60n 80K15a22r92a93s15e49k

15. 8. 2022 18:56

pan Fekar dole napsal: [...] že každý, kdo opravdu pracovat chce, práci najde [...]

ano, tak to presne je.

Mne bude brzy 70 let a z nejruznejsich duvodu si musim jeste privydelat. Jsem inzenyr, ale v oboru a na odpovidajici pozici jsem nic nesehnal. Duvody tady jiz nekteri popsali, prilis stary, vzdelany, malo perspektivni ...

Zacal jsem trochu panikarit, ale pak jsem si vzpomnel, co jsme se ve skole ucili o te prvni republice - mnozi si to jeste pamatuji , jak v ucebnici dejepisu byly obrazky lidi, kteri nosili ten plakat 'prijmu jakoukoliv praci'. Tak jsem si rekl, ze to zkusim taky tak. A skutecne se to povedlo.

Nasel jsem praci u Alberta, jako pomocna sila - takova holka pro vsechno. Kdyz je treba posbirat pred obchodem ta psi hovinka a poklidit, kdyz je treba vypomoci u vratnych obalu, doplnit zbozi a nebo po skonceni pracovni doby pomoct vytrit, kdyz je neco s uklidovou sluzbou - na to vsechno me muze sef nasadit. Je to mladej kluk, takze si netykame, ale casto rika - 'pane Karasek', vy jste moje prava ruka - ja nevim, co bychom si bez vas pocali'. To fakt potesi a kdyz si jeste navic na konci mesice odnesu domu 16 tisic hrubyho - jak rikam, kdyz se chce, vsechno jde.

4 0
možnosti
Foto

Z toho mám vážně radost - a držím Vám palce 👍🏻

0 0
možnosti
Foto

R38o46m65a32n 95K47o85z21e13l

15. 8. 2022 18:45

Když někdo radí vzdělaným lidem, že pokud nemůžou zrovna najít práci na úrovni, tak mají slevit, tak se na pohovoru dozví, že jsou na tuto práci příliš kvalifikovaní a brzy by utekli. Výstižná věta k tomu: "Skoro všechny lidi s titulem jsme hned vyřadili z užšího kola, protože daná práce je převážně rutinní a bojíme se, že by to vysokoškoláky brzy unavilo a utekli by, protože práce vysokoškoláka má být tvůrčí. Tato práce je zkrátka vhodnější pro člověka s maturitou".

0 0
možnosti
Foto

Můj poslední pohovor se odehrál v našem divadle MANA vloni v září a probíhal naprosto neformálně a lidsky. Na mou otázku, kdy mám začít, jsem uslyšela: "Zítra! Včera bylo pozdě" a byla ruka v rukávě.:-)

1 0
možnosti
Foto

Vtipně napsaný :) Ale předpokládám, že jde spíš o odlehčený pohled na věc, dneska je na trhu tak velká poptávka po lidech, že každý, kdo opravdu pracovat chce, práci najde. Kdybyste s tím vážně potřebovala pomoct, ozvěte se.

1 0
možnosti
Foto

Ten pohovor bych nedal, poslal bych ty chudáky víš kam...Karma, Martino, ať se daří.

2 0
možnosti
Foto

Díky Jardo! Ať se daří i Tobě.;-)

Já mám ještě rezervní plán a to, že můžu jít učit...ale něco mi říká, že by to ty děti nedaly.;-D;-D;-D

2 0
možnosti
Foto

Řeknu ti jedno. Jakmile jsem se dozvěděla, že pohovor probíhá v tzv.assesment centru, tak jsem to rovnou odpískala. Stačila jedna zkušenost a to jsem se hlásila pouze na místo pokladníka v bance.:-)

A takové ty otázky, kam chcete v naší firmě směřovat a jaké jsou vaše silné a slabé stránky, také nesnáším.

Nehledě na to, že většinou už po třech minutách vědí, zda uchazeče chtějí, nebo ne (, sympatie, řeč těla apod...).:-)

A tobě držím palce, drahá! V

3 0
možnosti
Foto

Díky Krásko!

Jo a máš 100 % pravdu! Je to kolikrát hnus a připadám si jako na testech IQ. Jednou jsem ty testy dokonce dělala, když jsem se hlásila na místo recepční! ;-D

1 0
možnosti

Zkušenosti z pracovních pohovorů...vezměte si to, že jste mladá.

To já mám jiné zkušenosti.

U všech pohovorů (a ve všech firmách) jsem se dál než za první otázku nedostal.Váš rok narození...a už byl konec.Ve všech firmách jediná odpověď:"Pro naši firmu jste neperspektivní, my hledáme mladší lidi."

A to jsem za 2 roky najezdil na kole 4500 km.

Takhle diskriminovat lidi si ani komunisti nedovolili.I ten Havel, nepřítel komunistů, dostal práci v pivovaru a ostatní disidenti, co byli režimu nepohodlní, dostali práci v kotelnách.

0 0
možnosti
Foto

To je právě ono...ta "tichá diskriminace" (máte děti, budete určitě chtít mít děti, máte vyšší věk, jste žena a na tuto práci se nehodíte, atp.), která tu je a vždycky bude.

Hlásím se přece na místo, na které mám nebo proto, že se mi chce pracovat...

Oni kolikrát mladí (a nemusí to být jen absolventi) moc pracovat nechtějí. Mám zkušenost, kterou jsem vysledovala v jednom z předchozích zaměstnání, že buď odcházejí ještě ve zkušebce nebo do roka.

Prý sbírají zkušenosti...

1 0
možnosti
Foto

Z pohovorů mám zkušenosti různé, včetně toho, kdy se mi ve chvíli, kdy mi potenciální šéf vysvětluje něco enormně důležitého, v kapse rozehraje Lenny Kravitz (jednou zapomenu na tichý chod), včetně výmluv, z nichž nejabsurdnější byla ta, že jsem o danou práci projevoval až příliš velký zájem.

4 0
možnosti
Foto

Přesně! Já jsem taky zapomněla, poprvé, (kvůli nervům) vypnout zvuk...ale naštěstí se tím trošku rozpustily ledy...

"Příliš velký zájem" je teda dost hustý!;-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS