Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky, s tím určitě souhlasím.

0 0
možnosti

J76a36n 87R58á35ž

14. 8. 2022 16:30

Mimo zbytečného navážení se do JXD, dobrý článek. Karma!

Možná to chtělo víc fotek a méně slov.

0 0
možnosti

Takže tři čtvrtě článku o ničem, ale karma? No, někdy stačí málo. :-)

1 3
možnosti

Takové zvláštní spojení jste použil. Pan Doležal a pan Nohavica.

Pan Doležal je novinář, který si stabilně jede svůj názorový proud a pan Nohavica je umělec, který si stabilně jede svou alkoholickou párty.

Pokud Nohavicu nechci poslouchat, tak ho poslouchat nebudu. Stejně tak, pokud nebudu chtít číst příspěvky pana Doležala, číst je nebudu.

Tak jednoduché to je.

6 2
možnosti
Foto

Je to složitější. Panu Nohavicovi je pan JXD u...

1 1
možnosti

U Nohavici vidím hlavní problém v tom, že neřešil vztah mezi tím, za co tu medaili dostává a tím, od koho ji přebírá. Za prvé: Důvodem jeho ocenění měly být jeho zásluhy při interpretaci a propagaci umělců Vladimíra Vysockého a Bulata Okudžavy. Oba tyto umělce lze považovat za svého druhu umělecké disidenty v tehdejším sovětském režimu. Toho represivního režimu, jehož výrazným exponentem byl svého času Vladimír Putin. Tak že Putin předává medaile za propagaci tehdy protirežimních umělců. Parádní chucpe. Mimochodem jak jsou na tom současní ruští umělci neloajální k současnému ruskému režimu? Mají "na růžích ustláno" stejně jako dříve Vysockij, Okudžava a mnozí další. Za druhé: Nohavica byl pod značným tlakem STB. Že donášel bych mu zas tak nevyčítal, ten tlak musel být enormní. Jarkovi ovšem není hloupé převzít si ocenění od člověka reprezentujícího KGB, která tu naši STB školila, jak eliminovat všelijaké ty Nohavici a další zkrachovance a zaprodance. Tak že chucpe na druhou. Nevěřím, že by si pan Nohavica tyhle souvislosti neuvědomoval. Přesto si pro medaili přišel a hezky zanotoval. Však se Putin přátelsky usmíval, slunéčko jasné.

10 2
možnosti

A vidíte. To že donášel STB mi nakonec vadí víc než to, že převzal zbytečnou cenu. To, že jí vzal od válečného zločince je věc sice špatná, ale v té době byl putin jen vůdce, který likvidoval opozici.

A to Jarkovi pravděpodobně nikdy nevadilo. Ať to bylo v socialistickém Československu, nebo nesvobodném Rusku. Je to vlastně dost podobně. Proč by donašeč státní bezpečnosti nemohl převzít nějakou cenu, z rukou důstojníka KGB? To se přeci nijak nevylučuje. Lhostejno, jaká je doba.

Aneb, pokud jsi notorický alkoholik, je ti jedno, kdo tě pochválí. Hlavně že vodka teče proudem.

3 4
možnosti

Nohavicův koncert jsem navštívil loni na podzim a byl to koncert vynikající. S Nohavicovými názory a činy mohu leckdy nesouhlasit, ale pro mě je podstatné, co sděluje svojí hudbou. A ta hladí po duši, stejně jako rozveselí i vybízí k vážnému rozjímání.

9 2
možnosti
Foto

Doležal by se měl držet toho, čemu rozumí, tj. hulení, bezdomovci a podobně. Jakmile zapluje do jiných vod, bývá výsledek žalostný. A když si člověk vzpomene na to jeho veřejné manželské fiasko, smál by se ještě dnes. Ne, od tohohle člověka bych si opravdu v ničem radit nenechal.

Co se týče Nohavici, inu, odmítl se podřídit křiku davu hysterických klávesnicových bojovníků, a tudíž dnes každý, komu se jeho písničky líbí, je pochopitelně kremelský troll a putinomilec, to je přece jasné: :)

14 5
možnosti

Tohle mě rozesmálo. Vlastně jen patříte do davu hysterických klávesnicových bojovníků.

Kritizujete ty, co vyjádří názor a nelichotivě se opřou do Jarka, ale zároveň vám přijde normální, vytahovat manželské fiasko Jiřího X Doležala.

Takže z logiky vašeho příspěvku je jasné, že kdo čte články pana Doležala je zhulený bezdomovec a podobně. :-)

No, nezlobte se, ale té vaší logice se nedá rozumět. Možná nějaká šifra mistra Jeřábka. :-)

6 3
možnosti

A proč o tom píšete blog? Myslíte si, že tím nějak vylepšíte obraz Nohavici? Komu vadí jeho udavačská minulost, ten na něj i tak nepůjde a komu je to jedno, ten vaše dojmy z koncertu nepotřebuje. Na Nohavicově výroku, že "je škoda, když všichni mluví o válce, a nikoliv o míru" nic tak úžasného nevidím. Ještě že nedodal, že nejde o žádnou válku, nýbrž o "speciální vojenskou operaci".:-P

6 10
možnosti

Vážený pane Šťastný, já Vám právo na Váš názor neberu, nicméně to, o čem budu psát blogy, si budu i nadále určovat sám. To, že bych byl tak významným autorem, abych tímto článkem pomohl vylepšit Nohavicův mediální obraz, si opravdu nemyslím. Nicméně aktuálně má můj článek již přes 1 500 přečtení, což si myslím, že je na zdejší poměry slušné číslo, a jsem přesvědčen, že na rozdíl od Vás bylo i dost lidí, kteří si ho rádi přečetli.

Hezký zbytek neděle.

14 1
možnosti
Foto

Fajn, že jste si to užil.R^

Někde níže v diskusi je psáno, že ti, co by nešli na Nohavicu, by šli na Hutku.

Tak já bych nešla ani na Hutku.

Šla bych na Karla Kryla, kdyby to bylo možné, ale protože není, tak půjdu v září na Jasnou Páku. A s chutí si s nimi zazpívám "Pal odsuď, hajz.." :-)

4 0
možnosti

Dovolím si Vás trochu opravit: já jsem tam níže v diskusi napsal: "Nicméně jsou jistě lidé, kteří raději půjdou na toho Hutku a kvůli jeho uměleckým kvalitám to nejspíš nebude." Čímž rozhodně není řečeno, že každý, kdo nechodí na Nohavicu, chodí na Hutku.

Co se týká Kryla - na jeho vystoupení jsem byl někdy v roce 1990 či 1991, kdy měl v Brně na Výstavišti společný koncert právě s Nohavicou. Je velká škoda, že zemřel tak brzy...

6 0
možnosti

A to je dobře, že jste si udělal radost a ještě se o ni podělil. To vám přeju.

4 0
možnosti

Já Vám to samozřejmě věřím. :-) Hezký letní den.

0 0
možnosti

Josefe přátelsky, opravdu v poloze úvahy. Určitě je dobré jít za kulturou, nejenom prací živ je člověk. Nabídek je kopec, pak si člověk vybírá. Za čím vlastně jde? Rýmy s hudbou jsou pak u Jarka nepochybně velice dobré. Co dále?

Já osobně, chci vidět i skutečného člověka. Se kterým se mohu osobně ztotožnit. Nejde o pózu, jde o intim zkušenosti, s režimem do r. 1989. Chápu, že slabý člověk podlehne a zklame. Nohavica upadl do depresí, alkoholu, prostě byl na dně. Proč nešel na šachtu netuším, skládat mohl dále. Aby mohl tahat měchy, tedy práskal. Řadě klidí to nevadí - přece hraje dobře ... !?

Úplně podobně to mám s Alexandrovci. Super produkce - jejich vizáž je pro mne strašná - symbol 1968. Jarek převzal medaili v r. 2018. Tj. 4 roky po okupaci Krymu,. Zcela obeznámen, ochotně jede do Berlína? Jemu to to nevadí, pobratřil národy. Dílo se zdařilo, viz Ukrajina. Nepřeháním, to mi vadí. Na koncert jít nemohu, někdo by mne ještě viděl a pomluvil. Pro jmne e Nohavica vynikající hudebník - Mizerný člověk ... :-)

13 2
možnosti
Foto

Vy chcete, pane Bučku, vidět skutečného člověka, se kterým se můžete osobně ztotožnit, a proto na koncert Jarka Nohavici nejdete, pan Nožička chce také vidět člověka, se kterým se může osobně ztotožnit, a proto na koncert Jarka Nohavici jde. ;-)

5 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS