Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Nejbizarnější je, kolik mediální pozornosti, článků, tv pořadů, příspěvků na socsítích a já nevím čeho se u nás věnuje jednomu nějakému blábolu Babiše kdesi v Táboře. Kdyby toho nebylo, přišel by o pozornost a negativní reklamu a společnost by nikdo nerozděloval, protože by o tom blábolu společnost vůbec nevěděla.

2 5
možnosti
Foto

Přání otcem myšlenky. V dnešní době je ta negativní reklama víc, než ta pozitivní.

2 0
možnosti
Foto

. A pokud se dokonce zapletl s StB, což bylo slovenskými soudy projednáno a Babiš byl jednoznačně všemi soudy i Ústavním soudem označen za vědomého a dobrovolného agenta StB. Babiš se už nemá kam odvolávat. Všechny soudy i soud ve Štrasburku je takto označily

13 6
možnosti
ZZ

Zase lžete pane Kindl ?

8-o

1 5
možnosti
Foto

S údivem jsem klikl karmu, ale zcela zaslouženou za nezvykle vyvážený a nestranící text.R^

3 0
možnosti
JK

Hrůzy II světové války mají a budou mít i nadále velký emoční dopad, toho podlým způsobem využívají někteří politici i jinak veřejně činné osoby, blogery nevyjímaje, k populistickému zviditelnění. Podle mě je to dost na hraně, o tom co a jak se tenkrát dělo, mají rozjímat historici a pamětníci. Přirovnávání tehdejších hrůz k dnešním činům je dost odporné.

Putinovi dosud celkem procházelo okusování okolních zemí, ale při pokusu o obsazení Ukrajiny "z chodu" tvrdě narazil, na oplátku rozpoutal válečné hrůzy nemající v dnešní době obdoby, otevřeně hlásá genocidu Ukrajinců a jeho vojska se chovají jako zvěř. Jde o válečné zločiny a doufám, že budou potrestány, nesporné důkazy existují.

Jinak pro pořádek německý nacizmus je vlastně národní socialismus, kterém Hitler viděl spojení socialismu, nacionalismu a rasizmu. Jestli se extrémní pravice a extrémní levice někde propojují, je to zde, ve fašismu a nacizmu.

Těší mě, že naše země postupně odvrhuje komunisty, jejich nohsledy i donašeče a musím přijmout fakt, že vždy bude ve společnosti dost extrémistů na přítomnost jedné extrémní strany v parlamentu. Máme štěstí, že Okamurovi skuteční extrémisté nevěří, mezitím vymírají ortodoxní pohrobci komunismu a ti méně ortodoxní se zase vidí v miliardáři Babišovi (což hlava nebere). Prostě nemáme u nás skutečně pokrokovou levicovou stranu, všechny se odkecaly a zůstali jen populisti, které pravidelně postihuje Godwinův zákon.

3 0
možnosti
Foto

Komunismus a nacismus mají příliš mnoho společného, než abychom je mohli stavět do vzájemného protikladu. Podobnosti, které nejsou z kategorie čistě náhodných, vykazují jak základní principy, na kterých oba politické směry stavějí, tak i politická praxe Stalinova Sovětského Svazu, Maovy Číny, Pol Potovy Kambodži nebo Hitlerova Německa.Námitka o absolutním nepřátelství komunismu a nacionálního socialismu neobstojí. Za prvé proto, že největším deklarovaným nepřítelem nemůže být logicky nikdo jiný než ten, kdo usiluje o tytéž cíle – tedy absolutní, nekontrolovatelnou a věčnou moc. A za druhé, stačí připomenout pakt Molotov-Ribbentrop. Tedy dohodu dvou na oko nesmiřitelných totalitních režimů, kterým toto „nepřátelství” nebránilo spojit se při prosazování jejich skutečných světovládných cílů. O blízkosti obou režimů, a to ideologické, včetně levicovosti, svědčí také výroky jejich vrcholných představitelů. Vrchní nacistický propagandista Goebbels tak neváhal o své straně prohlásit, že představuje „německou národní levici“. V odpovědi na Rooseveltovu otázku po totožnosti šéfa NKVD Beriji zase velký Josef Vissarionovič neváhal bezelstně prohlásit: „Myslíte tenhle? To je můj Himmler.“Tím, co však komunismus a nacismus spojuje na prvním místě, je přesvědčení, že lze předělat lidskou přirozenost. Víra v to, že lze politickými prostředky vytvořit dokonalého jedince, splývajícího s dokonalou masou a dokonalou společností. Jinými slovy, podle komunistů a nacionálních socialistů je možné vytvořit ideální společnost – v prvním případě ideově a třídně čistou (rozuměj proletářskou), v případě nacismu rasově čistou. Onen pověstný ráj na zemi. V prvním případě podmíněný tím, že nebude existovat žádné soukromé vlastnictví, všechno bude patřit všem, nebude třeba ani státu, neboť nade vším bude bdít vyvolený revoluční předvoj dělnické třídy. Ve druhém pak postavený na vládě vyvolené silné árijské rasy.Pramen CVRO.

2 0
možnosti
JR

J35a87n 69R19á58ž

9. 8. 2022 11:32

K jednání Babiše:

Babiš má v češtině velmi slabou slovní zásobu , ale kupodivu i ve slovenštině a tak své vyjadřování zjednodušuje. Takže se u něj často stává, zvláště když mluví bez předchozí přípravy bezprostředně, že nenajde vhodné slovo pro daný okamžik a použije zkratkovitě zcela nesmyslné a hloupě, či urážlivě působící slovo. U některých občanů mu to získává sympatie, u mnohých jeho slovní projev i způsob jednání působí naopak nesympaticky. Babiš svým projevem nikdy nemůže oslovit intelektuály a vzděláním kultivované lidi a myslim si, že si to uvědomuje a tak se ani nesnaží je oslovovat.

PS. Pro mne Babiš svým vystupováním i slovním projevem ztělesňuje typ člověka, pro kterého se v češtině vžilo označení "Buran" , i když v mládí jsme pro podobné jedince více používali označení "Křupan", nikoliv jako nadávku, ale konstatování.

13 3
možnosti
Foto

Babiš má velmi malou slovní zásobu, protože je nevzdělaný, není sečtělý a není ani moc inteligentní.

14 7
možnosti
HH

Spousta „Anonistů“ poukazuje na fakt, že slovenské soudy kauzu nerozhodli zatím pravomocně, takže Babiš není agent, ale situace je taková, že on agent je a snaží se soudit o to, aby byl ze seznamů vymazán a to zatím soudy neuznaly...

17 2
možnosti
PZ

všetky sůdy sem vyhrál, a určitě se proti rozsudku odvolám

3 0
možnosti
RN

No hlavně, když někoho někdo označí za "ANOnistu", tak si za ten obrázek může politické hnutí samo svými činy.

Přisuzovat svým odpůrcům zločinecké činy fašistů, se kterými nemají nic společného a ani vůbec nemohli nějak ovlivnit, jak se fašisté chovali je demagogie a hnus.

(téma fašista vs nacista apod. vynechávám úmyslně)

17 0
možnosti

Putin je Babišův vzor? Také bude chtít denacifikovat své odpůrce? :-)

0 2
možnosti
Foto

K článku mám jen jednu připomínku. Není pravda, že Babišova spolupráce s StB byla zatím slovenskými soudy zahrána do ztracena. Babiš se před slovenskými soudy nedokázal očistit a jeho žaloby neuspěly. Negativní lustrační osvědčení předložit není schopen.

26 0
možnosti

Ono to do ztracena těmi slovenskými soudy zahráno skutečně nebylo. Všemi stupni bylo prokázáno – nikdy nepodepsal závazek ke spolupráci s StB, – nikdy s touto organizací vědomě nespolupracoval, nebyl získán k spolupráci způsobem stanoveným Směrnicí pro práci se spolupracovníky kontrarozvědky (Rozkaz ministra vnitra č. 3/1978), neudržoval s pracovníky StB konspirativní styk

– neplnil pro StB žádné úkoly, nepodával StB žádné zpravodajské informace nebo poznatky, neposkytoval StB žádnou pomoc nebo služby, které by bylo třeba utajovat, dále bylo prokázáno, že svazek „Bureš“ byl veden formálně bez reálné spolupráce tajného spolupracovníka a že evidence Andreje Babiše jako tajného spolupracovníka StB je neoprávněná.

Že Ústavní soud nakonec nařídil tato rozhodnutí formálně zrušit a žalobu Andreje Babiše zamítnout, absolutně nic nemění na těch soudních zjištěních a závěrech v nich obsažených.

A co slovenský ústavní soud učinil ve skutečnosti?

https://ceskapozice.lidovky.cz/forum/schneider-slovensky-ustavni-soud-se-asi-zblaznil.A171016_131840_pozice-forum_houd

Musíte si pane Krausi vybrat – buď právo nebo bezpráví. A nejen Vy.

6 3
možnosti
PK

Souhlas s blogem, AB to již omluvil a jeho možná kandidatura by nebyl dobrý počin...

0 0
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,87
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články