Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Nejvíce mně štve, že se do šetření nejvíce přemlouvají obyčejní lidé, ale nikdo už neřeší firmy, které vyrábějí zmetky.

Za komunistů nám výrobky vydržely 20 a více let, dnešní výrobky vydrží sotva 7 let což znamená do dvaceti let musíte mít nejméně 3.

Takže to je 3x surovin a těžby na ty suroviny, více elektřiny, vody, odpadu, více benzínu a nafty na dovoz komponentů, více benzínu a nafty na rozvoz hotových výrobků, což znamená více obalových materiálů (folie, papíru), více dřevěných palet atd atd.Tím pádem i více kamionů, je více zničených silnic atd.

Ale tohleto nikdo neřeší.Řeší se pouze koncový uživatel, aby šetřil.

Proč nikdo netlačí na firmy?Ono to je tím, že nenažraní podnikatelé (firmy) potřebují mít stále více zisků a kdyby se šetřilo už od začátku tak ty zisky mít nebudou.

A pokud někdo namítne, že by přibylo nezaměstnaných, tak...také jsme si na začátku šedesátých let nemysleli, že budou volné soboty.Takže proč by nemohly být už volné pátky a nebo mít jen šestihodinovou pracovní dobu (místo tří směn osmihodinových mít čtyři směny šestihodinové).A při šestihodinových směnách by vlastně lidé měli menší výplaty a a když by byla delší životnost u výrobků, tak by potom byly i lacinější protože by jich nebylo tolik potřeba.

0 0
možnosti
PK

Na Vašem uvažování je kus pravdy, ale - kvalita něco stojí, opravy též a ty jsou při ruční práci drahé a lidi nejsou, faktor morálního zastarávání, módnosti atd. Ale neměla by existovat "k.rvítka" pokud je to pravda.

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 710x
Pocházím z Prahy, od roku 1993 žiju na Slovensku. Mám ženu a 3 dcery (19, 9, 9). Pracuju v médiích, aktuálně ve vlastní malé firmě. Od roku 1988 tancuju a učím tancovat square dance (hodně moderní forma amerických country tanců). Miluju cestování, fotografujeme. Když můžu a je na to čas, plavu, šnorchluju, jezdím na kánoi, dělám turistiku a hraju rekreačně frisbee. Zbírám akvarijní rostliny, stolní deskové hry a dobré filmy (viz. moje komentáře na ČSFD). Baví mě archeologie, historie, evoluce, zoologie a etologie. Od roku 2006 bloguju na www.scobak.blog.sme.sk a od roku 2014 také na dennikn.sk/autor/jiri-scobak/.

Seznam rubrik