Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Jitřením ran cesta ke smíření nevede. Pochopili to i Poláci, kteří mají s Ukrajinci poměrně dost pohnutou minulost.

3 0
možnosti
TB

To teda měli...zrovna o víkendu jsem chvíli koukal na film Volyň. To bylo něco příšerného, tolik nechutných zvěrstev, co se tam událo, hnus....

3 0
možnosti
Foto

V devadesátých letech byl pořad na ČT o tak zvaných Banderovcích na Ukrajině. Byl to rozhovor s pamětníky, kteří ještě žili a pamatovali si Banderovce. Všichni říkali, že to byli mladí kluci, kteří přes nás utíkali na západ před sovětskou armádou, protože pokud by je chytli čekala je smrt. Všichni o nich mluvili kladně. Nechali je u nich přespat dali jim najíst, Oni jim naštípali dříví. Za všechno poděkovali a šli dál. Jak píší historici komunisté jejich počty zveličili, vymysleli si jejich zločiny. Nahnali na Slovensko nesmyslný počet příslušníku SNB bez zkušeností a tak docházelo k tomu,že vzájemně po sobě stříleli a několik jich zemřelo. Svedlo se to na banderovce.

3 6
možnosti
PK

No a proto by bylo třeba jim začít stavět pomníčky, můžete to začít organizovat a přispět;-D;-D;-D

3 1
možnosti
OD

pan Jákl vytáhl historku, která má dlouhé kořeny. Daleko kratší kořeny má podoná historka o konci jedné slovensko - maďarsko - chorvatské expedice do Stalingradu, o poválečných pogromech na přeživší Židy v Polsku, na Slovensku, v Maďarsku, které praktikuje antisemitismus jako státní politiku od Horthyho po Orbána.

Jáklův svět - Ukrajinec je fašoun.....

Preclíkův pomník? Když letěl na Prahu čert, upustil kámen na Vyšehrad. Když Beneš uháněl na Ruzyń, aby chytil odlet do Londýna, upustil prápor na Klárově, protože se nevešel do auta. Pomník českého alibismu. Ten druhý je správně, od srdce, od Britů z Prahy, pro ty, kdo neseděli doma a bojovali.

pak tu máme pomníček mladé holky, která šla jen kolem. A jednomu ze synků těch, jejichž pomníčky zarůstají břečťanem rychleji než rány v srdcích tehdy ponížených, hrálo a tak si střelil.

Ano, některé pomníčky v Praze zarůstají stejně jako rány po nich vzniklé.

To je normální. Je také normální nepatlat dohromady civilní oběti a "pracovní úrazy" pánů v uniformách. A copak nám ti vojáčci přivezli? poprvé přijeli den po válce a přivezli šanci si to vyřídit s Němci a stát se kolonií, podruhé vzkaz, že myslí Mockba a vy tam koukejte hlídat plot kolem největšího koncentráku v dějinách lidstva. Není na co vzpomínat. Tím neříkám, že Plzeň neosvobodil Patton a Moravu a Slovensko Sovět.

Jojo, je potřeba udržovat lid v záštích 20. století. Tak splácáme pomníky a historky, aby tekl jed.

12 2
možnosti
MC

Když už předhazujete panu Jaklovi, že nepíše o Stalingradu (co to má společného s Banderovci?) - té expedice se účastnili i němečtí soudruzi, na které jste nějak zapomněl. Nebo se o tom už nesmí mluvit?

Podsouvat na základě tohoto článku panu Jaklovi, že je pro něj každý Ukrajinec fašounem, je ubohá manipulace. Ale vzápětí jí přebíjíte mnohem těžkotonážnější špínou, kdy Preclíkův pomník odbojářů, kteří zahynuli za nacistické okupace, bagatelizujete a bůhvíproč dáváte dohromady s utíkajícím Benešem.

A vy si dovolujete psát o splácávání historek dohromady, aby tekl jed. Právě komentáře jako tento váš dělají z Internetu nechutnou stoku.

3 1
možnosti
JK

Opoziční smlouva. Nikdy nezapomeneme.

4 3
možnosti
  • Počet článků 442
  • Celková karma 35,93
  • Průměrná čtenost 4089x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik