Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

V celé novodobé historii ČR rezonují jména dvou mužů VK a VH. Vždy jsem jim fandil a byl vděčný za to, že například první z nich zvládl svým objemem nevídanou a velmi složitou transformaci ze soc.systému, založil konzervativní, pravicovou stranu a nasměroval tuto zemi ke kurzu v obdobném duchu jako v zemích na západ od nás. Ledacos se mu vyčítá, že to mohl učinit lépe...ale to je v této zemi běžný jev..málokdo si již na ta léta vzpomene..

Už ODS nevolím, bo s pravicí nemá co do činění a respektuji jeho stáří a ať si praví co chce, pokud to není v rozporu se stávající mi požadavky naší legislativy.

No a myslím, že podle sympatií k jeho osobě si jistě každý vybere a ohodnotí to co právě jeho zaujalo, resp. co lze právě vhodně použít.

10 3
možnosti
JL

Vite, dival jsem se na Vaclava Klause s obdivou v Calfove vlade. O zalozeni ODS nemohu moci rici nic pozitivniho ani handliveho. Politika mne moc nezajimala a ta Ceskoslovenska uz vubec ne. Jen jsem se divil te otazce "carky" v nadpise nasi republiky.

Vsak prisel ten rok 1993 a ten okamzik nastal. Znajice mentalitu slovaku, byl jsem fandou v jejich sile mit konecne svuj demokraticky stat. Diky tem dvema politikum z obou stran.

Postup v CR s hospodarstvim, byla velka otazka pro kazdeho ekonoma. Navrh VK na zarazeni obcanu do mozneho "trhoveho systemu", bylo neco noveho. Prikladne diskuze zde v USA na tuto adresu byly velmi priznive. A to od ekonomu s obou stran.

Vaclav Klaus byl pozvan Panem Reichem (ministr Clintonova kabinetu), aby primo vysvetlil ten system "kuponove privatizace". Presnos byl vysilan na PBS zive, tak jsem byl jako primo v te mistnosti. Vaclav Klaus mluvil, odpovidal na otazky a vse probihalo presne jak melo. Ke konci teto diskuze prisla ta nestasna otazka od tech americkych ekonomu. "Jake podminky tento prechod bude mit." Tato otazka a zadna odpoved pana Klause byla zdrcujici. Ekonomove vstaly a diskuze byla ukoncena. Pro mne, jako technologa, to byl neuveritelny pocit.

Jiz ten rok, pri me navsteve CR jsem videl ten prechod na trzni ekonomii pana Klause v Uh. Hradisti. Zde byla "Banka Hana" s navratem na uspory 25% zarucene. Ano 25% na urocich na vklad???!!

Pristi rok uz tam ta banka nebyla. Co se stalo s usporami obcanu, take nikdo nevedel. Totiz bez podminek a regulaci, zadna banka nemuze vzniknout. Snad jen v ekonomii pana Klause.

Zde skoncil muj obdiv pana Klause. Asi skoncil take u pana Havla, tak nastala prvni urednicka vlada pana Tosovskeho.

Uzasne, ze jsem to nevidel jen ja tu "kvalitu" predniho ekonoma z Prognostickeho ustavu. (Vyplod soudruha Andropovova)Take ta kvalita se ukazala pri udeleni amnestie pred skoncenim druhe casti prezidenstvi.

10 0
možnosti
JH

J34a94n 77H61a31r36v45a84n

7. 8. 2022 16:38

Po onom Mejdanu prohlásili Banderu národním hrdinou, stavěli mu sochy, jezdili se klanět k jeho hrobu, pořádali pochody s pochodněmi a SS vlajkami (ukazovala ČT), ..., - a tak se tedy posunuli na Západ, jak píšete.

Mně to přijde, jako kdyby teď v Německu začali stavět sochy ...

Když banderovci po válce utíkali z Ukrajiny, tak na východě Československa, v obci Kolbasov, našli 14 Židů, kterým se poštěstilo přežít válku, a všechny je povraždili - viz Google. Stejně tak mnohá svědectví Volyňských Čechů z Ukrajiny (i na internetu).

Ano, čekám nadávky, v Kolbasovu jsem byl.

12 8
možnosti
Foto

V Německu postavili sochu Marxe, pravda, darovali ji Číňani. A v Rusku byste sochy Lenina, Stalina, Drarřinského a pod. ani nespočítal.

Jinak sám Bandera nemá s tzv. banderovci nic společného. Lehce vygúglíte.

9 0
možnosti
MV

starec, o ktereho upada zajem (logicky, vzhledem k jeho nazorum) se zase rozpovidal

ja si o nem uz dlouho dobu myslim sve. uskodit uz nemuze, tak alespon remca a leze Rusum do zadku - treba potrebuje penize na provoz toho jeho institutu

20 7
možnosti
JK

Výborně napsáno.R^

13 2
možnosti
JN

J26o53s53e45f 51N59i16k20l

7. 8. 2022 16:14

Mohl jste říct: Budeme si lhát dál.:-(

5 26
možnosti
KT

Tak řekněte tu pravdu nahlas Vy, Josefe!

Stejně ji už všichni známe...

17 0
možnosti
Foto

Právě až historie ukáže, jak ve skutečnosti velkým zlem VK byl. Karma, FilipeR^

13 10
možnosti
JL

Četl jsem dnes názor jednoho ruského exulanta, že Putin chce Ukrajinu zničit. ANo, vypadá to tak, všimli jsme si toho, když ruští vojáci začali likvidovat města, vesnice, nemocnice sem, nemocnice tam - Mariupol vzdoruje? OK, zničte ho. Je to ne zcela jednoduché pochopit, že se to děje v 21.století, ale Rusko je vlastně feudální stát a momentálně tam kraluje, resp. caruje jistý Vladimir - co chce, to bude. Začalo to Litviněnkem, pokračovalo Skripalem, Čečensko-Ukrajina...D8l se uvidí, kam feudál zaměří svůj palcát.

24 0
možnosti
  • Počet článků 645
  • Celková karma 24,91
  • Průměrná čtenost 2144x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik