Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zasloužená karma :-)R^

0 0
možnosti

S těmi čipy máte pravdu, ale jen napůl. TSMC patří bezesporu mezi Top 10 firem vyrábějících čipy. Ale jako jediná z nich nemá vlastní vývoj. Číňané, a to ani ti z Tchajwanu, nemají buňky pro toto odvětví. TSMC však umí podle zadání jiných firem vyrábět v dostatečné kvalitě a kvantitě vyrábět podle jejich podkladů. A také je to jedna z mála firem, která je ochotná prodávat v dostatečném množství do Číny.

Bez čipů z Tchajwanu by zkrachovalo mnoho čínských firem, které jiného dodavatele prostě nemají. Proto bude Čína prskat, harašit zbraněni, cenit zuby ... ale nepodřízne si slepici, která jim snáší zlatá vejce.

1 0
možnosti
Foto

"Od roku 1949 kdy se na Tchaj-wan stáhli odpůrci rudé Číny a založili Čínskou republiku budí ostrov kontroverze."

Jen technická : Čínska republika byla založena1.1.1912. V roce 1949 čínští komunisté založili svou ČLR a vláda Čínské republiky se po několikerém stěování nakonec usídlila na Taiwanu a vláda ČLR v Pekingu.

3 0
možnosti

Takže ti "odpadlíci" jsou defakto v nynější Číně.

1 0
možnosti

J96a49n 75R91á70ž

7. 8. 2022 17:18

O možnostech Číny plně vojensky ovládnout Jihočínské moře a odříznout tak Taiwan od světa máte tak zkreslené představy, že se raději tomto tématu vyhněte.Rv

3 3
možnosti

Opoziční demokratická vláda Číny sídlící na ostrově Tchaj-wan.Nikde jsem se nedočetl že by Tchajwanci jako následníci Čankajška měly v ústavě že nechtějí žádným zpusobem převzít vládu v celé ČLR.

0 0
možnosti

J34i95r45i 30T56i96c31h62y

8. 8. 2022 16:26

Zapomnel jste rozlisit mezi puvodnimi Tajvanci a Cinany, kteri na Tajvan zalezli po porazce od komunistu.

0 1
možnosti

Bylo by to fajn, kdyby vaše slova zněla věrohodně..."Čína může jen strašit", to ovšem nemá s dnešní realitou vůbec co do činění....naopak Čína v klubu s Ruskem je nej strašák současné civilizace a její podceňování si může dovolit jen skutečně sedící mímo mísu...Rv

4 0
možnosti

Roky ubíhaly... Ale dneska už může psát blogy každý. I ten, co nezná pravopis.

3 1
možnosti
Foto

Jj, dneska už může dělat českého premiéra i ten, kdo neumí česky.:-)

3 1
možnosti

Tam, kde chybí informace, nastupuje holt fabulace. Zkuste autore vysvětlit, proč Biden a Bílý dům té dámě cestu na Tchajwan ale zoufale rozmlouvali. Proč republikáni Nancy nazvali šílenou. Víc k Vašim článkům moc dodávat nelze. Jsou mimo realitu.

4 3
možnosti
Foto

Kde chybí inormace, je dobré si je získat : Taiwan Relations Act

1 0
možnosti

Další velký faktor je, že Tchajwan je ostrov. Logistika přepravy je strašně zranitelná. Vzpomeň me si na všechny invaze na ostrovy během druhé světové

2 0
možnosti
Foto

Karma, bohužel mi ale připadá, že spolu ruští teroristé a čínští komunisté svoje kroky konzultují. A to nevěstí nic dobrého.

8 2
možnosti

Když Rusové v Čečensku bojovali proti militantním islamistům tak jsme taky řvali co jsou Rusové za dobytek ale přišlo americké září a Rusko bylo bleskově zařazeno na čelní spojenecké místo v boji proti militantním islamistům. NATO bojovalo čtyři roky naprosto neefektivně proti IS šlo od jedné porážky ke druhé a vstoupili do boje Rusové a do 14 ní byl IS odříznut od peněz a prudce v Sýrii ztrácel pozice. A když Irák začal zvažovat že požádají o vojenskou pomoc RF tak se NATO konečně rozhoupalo a začalo z IS bojovat efektivně .Teď je IS jen na malém území pod ochranou členské země NATO.Lídé nemají dlouhodobou paměť mají jen krátkodobou a ta je naprosto neužitečná v posuzovaní politických činu jednotlivých státu ale i různých alianci.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS