Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

"porušující hrubím způsobem ústavu" - ať žijí soudci amatéři, co by rozpouštěli strany za to, že chtějí prosadit ústavní zákon

2 0
možnosti
OF

Nehraji si na soudce, to nejvyšší správní soud uvedl 4 podmínky pro rozpuštění strany, já si ty podmínky nevymyslel. Podmínky jsou v odkaze v článku nebo je naleznete zde: https://sbirka.nssoud.cz/cz/politicke-strany-podminky-pro-rozpusteni-politicke-strany.p1888.html

Protiústavnost a nezákonnost posoudí soud, nejdříve ale musí přijít někdo, kdo předloží návrh na rozpuštění strany vládě, ta rozhodne, zda to předloží soudu. Návrh může soudu předložit i prezident po uplynutí lhůty 30 dnů, kdy se k tomu vláda nevyjádří. Já mohu zastat pouze roly předkladatele návrhu, nikoliv soudce, pane Bezděku.

0 0
možnosti
JL

Zajimavy clanek, pane Ondřeji Flégre. Jenze nevim, proc mate tolik strachu z cirkevnich komentaru. Sila demokracie je vazana na otevrenosti jakekoliv cirkve ci jejich odnozu.

Ustava USA z roku 1787 ma v prvnim clanku asi 3 vety o cirvich jako takovych. Stat nesmi mit statni cirkev a stat nesmi zasahovat do uceni techto instituci. Jiz asi 230 let a nikdo nediskutuje proti teto skutecnosti.

Protoze OSN v teto otazce prevzalo tech devet pridavku Ustavy USA z roku 1791 jako zaklad lidskych prav, i na svetovem plenu je to zarucene.

Jinak nebudu hodnotit kvalitu vaseho vyplodu. Nemam zajem ani o tom diskutovat. Mejte prijemny weekend.

3 0
možnosti
OF

Když nemáte zájem diskutovat, tak v diskusi držte pec. Jsme v ČR a součástí EU, nikoliv USA. Váš argument je neplatný.

0 7
možnosti
JK

Souhlasím, že je to naprostý nesmysl. Jsem třicet let šťastně ženatý s jednou ženou a žádný z nás nemá pocit, že by nás svazky a klidně tomu můžeme říkat i manželství, stejnopohlavních páru nějak ohrožovali. Nechápu, proč jim to někdo chce upírat. Můžou to být stokrát lepší rodiče, než ,,tradiční" manželé, kteří se rozvedou, muž neplatí na dítě a soustavně se tahají po soudech.

5 0
možnosti
JM

J30a48n 75M67a47r10e18k

6. 8. 2022 2:08

Můžou, ale po většině nejsou. Dítěti patří mateřská láska. A tu žádný táta-máma dítěti nedá. Ano, tradiční manželé se rozvádí a je to trauma pro děti. JENOMŽE: Rozvádět se mohou i manželé stejnopohlavní. Ti přece také nejsou svatí. Jinak co se týče pana hocha Flégla, ten nikdy nevyužije příležitosti sikopnout do katolické církve.

1 1
možnosti
JZ

A co je na tom nedemokratického, když někdo razí názor, že manželství muže a ženy si zaslouží zákonnou ochranu?

10 0
možnosti
BG

Copak manželství dnes zákonnou ochranu nemá? A bude ji mít pořád, i když budou manželství moci uzavírat i stejnopohlavní páry.

5 1
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 18,11
  • Průměrná čtenost 938x
Příčetný "výtržník" v nepříčetném světě. Kritická duše se zrcadlem v ruce. To jsem já. Budu psát o tom, co mě baví - politika, sebeobrana, skeptická témata, výlety a dění kolem mě. Kdo se bojí, nesmí do lesa, a to samé platí i o mém blogu. Oblíbený nápoj? Slzy tmářů.

Seznam rubrik