Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

"Majitelé pravdy" dnes považují za pravdu takový ten, řekl bych "hardcore mainstream" názor, sdělovaný oficiálními médii a jakýkoli jiný názor je přivádí k šílenství. Samozřejmě jsou to všechno jenom názory. Ovšem lidé jsou schopní za názory (dokonce často ani vůbec ne své vlastní, nýbrž názory vůdců) i umírat, jak nám ukazuje dějepis (což je opět jen snůška názorů:-)). Jedinou, pro rozum, nezpochybnitelnou pravdu nám přitom nabízí pouze matematika :-).

9 2
možnosti
Foto

Koukám, že diskuze nějak zeštíhlela:-P

4 0
možnosti
JG

Dobrý den Lenko, nenašla jsem na Vás mail. Pokud byste ho zde nechtěla uvést, můžete mi jej sdělit přes můj (mám uveden v profilu). Děkuji a přeji hezký den

0 0
možnosti
KK

,,Pravda je omamná květina, slabé nezabije a silné nezahojí".

Vladimír Merta, Omamná květina pravdy, 1976

1 0
možnosti
Foto

Jenže proti tomu stojí pravda matky, jejíž dítě mělo po očkování závažné potíže nebo člověk, který se o těchto potížích dozvěděl.

Zdroj: https://kristofikova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=790053

.

To je právě ten problém, ten, co se o těch potížích dověděl od agentury JPP a dělá z toho obecnou pracdu.

A to platí na všechny ostatní případy.

5 3
možnosti
Foto

Vše je jasně černobílé, pravdu máme my, co jdeme s davem, v televizi nám říkají pravdu, za nacismus mohl jedině Hitler, za současnost může jedině Putin, nad politiky, maximálně oligarchy nic není (BlackRock, Vanguard), co není v masmédiích, buď neexistuje, nebo jsou to konspirační teorie a dezinformace, Západ je stoprocentní dobro a Východ stoprocentní zlo, ekonomika je rovnostářská, a nikoli pyramidová, vše je jasné a přehledné, a kdo nejde s námi, jde proti nám, a bude tedy patřičně označen, zatímco egomaniakální křiklouni budou dnes a denně na internetu papouškovat naučené fráze; svět je krásně jednoduchý a kdokoli, kdo se člověka snaží z jeho ustrnulé, bahnité pohody vyhodit (nebo to dělá bezděčně), bude po zásluze potrestán; a systém se bude pěkně dál sytit.

"Co na tom nechápete?" :D

10 5
možnosti
Foto

Zdravím Pavle, myslím si, že tohle je hodně zjednodušený pohled. Byť to tak spousta lidí má, ale na obou stranách. To že historie je často hrou na kterou navazujeme zkrátka některé věci neomlouvá. To co píše pan Frélich o pravdě platí i o spravedlnosti, což nás ale přeci nemůže odradit od jejího hledání...

2 0
možnosti
Foto

Pravda neexistuje. A to je pravda.

3 1
možnosti
Foto

Taková je pravda: všichni lžou! :-)

1 0
možnosti
EH

Pokud si začnu o sobě myslet, že jsem hlasatelka dobra a můj názor má nejvyšší hodnotu, je něco špatně.

S internetem jsme ztratili pokoru, protože je tak snadné získat přitakávače.

15 0
možnosti
Foto

R^ Ráda jsem si přečetla! Je to zajímavé, těch čtrnáct různých pravd. Odsoudit šmahem nějakou pravdu je tak jednoduché. Ale není ani příliš těžké přijmout jinou pravdu, stačí se druhému více otevřít a mít více pochopení a empatie. Vždyť každý (člověk i celé národy) máme svoji historii a svoje důvody.

6 1
možnosti
Foto

To není 14 různých pravd, ale 14 nedokonalých pozorování.

2 2
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1532x
Není mi jedno, co se děje. Jsem daňovou poradkyní, pravidelně publikuji v odborných časopisech, vystudovala jsem obory Evropské vztahy a veřejná správa.

Seznam rubrik