Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Jak chcete bouchat do stolu? Znárodnit ČEZ? Rafinerie? Pokud ten blog není ironie, tak mám pocit, žee vám někdo hacknul účet;-)

13 1
možnosti
DV

D97a32v88i65d 30V94l33k

29. 7. 2022 10:27

Jediné řešení je samozřejmě dostat ČEZ pod plnou státní kontrolu.On se o tom sám zmínil,ale evidentně by to bylo asi moc práce.

0 0
možnosti
JK

Co konkrétně vy od vlády potřebujete a jak by to ta vláda měla udělat? Vaše požadavky jsou moc obecné, jistěže si přejeme světovou prosperitu a mír, nízké daně, slušné zisky a žádnou inflaci. Co by nám tedy pomohlo, má se snad ČR víc zadlužit? Má se ještě víc přidat důchodcům? Mají se snížit daně na minimům, u benzínu a nafty až na nulu? Má se zvýšit minimální mzda a o kolik? Má se zvýšit mzda státních zaměstnanců? Mají se snížit odvody na zdravotní a sociální pojištění? Mají se rozdat dotace a příspěvky plošně všem?

Skutečně si myslíte, jako podnikatel, že by tohle byla správná cesta? Možná, ale máte v rukávu něco jiného, tak sem s tím, dobré věci nemají zůstat pod pokličkou.

Babiš rozházel hlavně mezi své voliče miliardy a tyhle peníze se nyní podílejí na vyšší inflaci než jinde. Dokud bude mezi lidmi hodně peněz nebude sebelepší opatření fungovat. Dokud se budou prodávat nemovitosti za nesmyslné ceny, stejně jako zbytné věci a pokud bude stále těchto věcí na trhu nedostatek pak o snížení inflace nemůže být ani řeč. Barák, byt, nebo pozemek za normální cenu nekoupíte, na auto čekáte měsíce i roky, stavební materiál i vybavení domácnosti trhá rekordy a s dodávkou jsou problémy, přeplácejí se řemeslníci a k tomu je nejen v Chorvatsku Čechů plno a letiště mají problém odbavovat cestující. Takhle nevypadá krize, možná její první fáze, panika a utrácení peněz za každou cenu, za cokoliv.

Až dojdou volné peníze, pak přijde teprve krize, možná na podzim, někteří nyní na dovolené stále netuší, kolik bude jejich doplatek za energie a snaží se nemyslet na to, co bude v zimě. Doufám, že až dorazí realita do českých domovů, tak to nebude tak tvrdé, jak to vypadá. Pak teprve zesílí volání po akcích vlády, to bude zkouška pro Fialu a spol. Možná, že právě jeho klid rozvážnost a vystupování nám pomůže, tuším, že hysterické dupání, dramatické komentáře a radikální změny z hodinu na hodinu, jejich vyhlašování a vzápětí rušení, nám skutečně nepomůže. Tohle jsme už nedávno zažili.

36 3
možnosti
AG

A58d55a59m 73G74a84m54r71o16t

29. 7. 2022 10:35

Stačí, aby elektřina nešla přes bursu a hned je líp. Zkráceno. Rovněž nevidím důvod, proč neusilovat o samostatný kontrakt z Gazpromem, aby plyn stal přibližně tolik, kolik platí Němci (6-7 Kč) Plyn ze Emirátů, obecně od hadrohlavů není ani o píď více demokratický. Pokud na to nemá vláda koule, což nemá, neboť se nechá vydírat Němci, tak ať raději podá demisi. Čím dříve, tím lépe. Když představotel naší vlády řekne, že přeprodej energií přes bursu zrušit nelze, neboť by se rím poškodili němečtí spotřebitelé, tak není představitel vlády naší, býbř vlády Německa, nebo jinak představitel Protektorátu Bohmen and Mahren.

7 8
možnosti
Foto

Ahoj, není tomu dlouho co jsem za mnohem jemnější náznaky dostával přes ústa.... Fialovi nevěřím vůbec nic. Rukama rozkládá pěkně. Podle mě ho jen šíbři vystrčili dopředu aby se hejlové nachytali. No sám jsem volil pětikoalici protože nic lepšího nebylo.

18 2
možnosti
DV

D47a85v62i81d 46V61l16k

29. 7. 2022 10:12

Jsem na tom úplně stejně Filipe.

2 0
možnosti
JZ

Babišova vláda rozházela naprosto zbytečně miliardy, kdežto její pomoc živnostníkům byla minimální.

3 4
možnosti
DV

D33a47v43i93d 24V90l81k

29. 7. 2022 10:16

Já jsem nic nečerpal a nic nedostal.

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Ahoj, se zděšením přicházím na totéž, na co jsi přišel Ty. Sice jsem zaměstnanec, ale nejsem slepej... Taky jsem "je" volil, na svou obranu ale musím dodat, že tehdy ještě o žádné válce, která ty starší problémy Babišovy vlády ještě posunula o dva levly výš, nikdo nic netušil. S tím hejtmanem Kubou taky souhlasím, jeho minulost sice není úplně košer, ale je fakt, že umí pojmenovat problém i jeho možné řešení. Karma Ti, chlape.R^

2 3
možnosti
RK

Co si myslíte, že by udělal pan Kuba?

0 0
možnosti
Foto

Bydlím v paneláku a měl jsem nedoplatek 1 200 za elektřinu s dodatkem, že záloha do října bude stejná ve výši 720 Kč. Já jsem ale šel na ČEZ a uhádal zálohu 1 000 Kč i když tvrdili, že je to zbytečné.

0 0
možnosti
MM

Dovolím si s Vaším hodnocením vlády a premiéra nesouhlasit.

Pravda, nejsem podnikatel.

2 1
možnosti
DV

D61a70v86i84d 70V78l25k

29. 7. 2022 10:15

Mirku, podívejte se jak dlouho jim trvá než vypotili ten úsporný tarif na elektriku.A co to řeší? Nic, malé firmy jsou naprosto v háji a to je páteř naší ekonomiky. Faktem je, že státní kasa se na zvýšených cenách energií pakuje jak prase. a z Čezu si taky stáhnou prachy.

5 1
možnosti
LC

Ale vždyť jste ty neschopáky, tu sborovnu ZŠ, volil, tátu neposlouchal ... vlastně, může za to Babiš, který lil peníze do živnostníků a "podnikatelů" jako šílený a jestli máte alespoň krátkou paměť, tak si vzpomenete, že ODS chtěla lít dvojnásobně.

5 8
možnosti
Foto

Pane Chlumský živnostníkům smrknul pár tisíc, ale kasinům, velký obchodům se zahraniční účastí dal covidové dotace přesahující 45 milionů. Dotace dostal i David a Lucka Bílá.

3 4
možnosti
Foto

Máte ještě ten obchod a kachlíkama, nebo co to bylo, nebo už jen toto?

1 0
možnosti
DV

D60a92v35i52d 62V45l50k

29. 7. 2022 9:46

Co je Vám potom.Vám se tak budu zpovídat,aby jste mě tady pak mohl hejtit.

0 4
možnosti
  • Počet článků 654
  • Celková karma 37,37
  • Průměrná čtenost 4959x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik