Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Fialova vláda samozřejmě problémy s energetikou řeší. To je jen její oponenti ve stylu čím hůře tím lépe si přeji energetický kolaps České republiky.

6 10
možnosti
VB

Když si nevíš rady, skonči s podnikáním. Na inflaci totiž nezabírá nic než recese, aby se stáhly žaludky a omezila rozežranost. A Babiš může slibovat co chce.

Po anonystickém neštěstí, kdy zadlužil a rozvrátil ekonomiku by byl potřeba kouzelník, k tomu útok Rusácka na Západ, o to je to složitější.

18 3
možnosti
TB

V r.2021, kdy na konci roku předával Babiš vládu Fialovi, tak ekonomika rostla o 3.6%,tak nelžete o rozvratu ekonomiky...

9 5
možnosti
DV

D58a62v12i44d 80V27l84k

29. 7. 2022 11:57

Zatím má z diskuse jediný pocit, salonní pravičáci jsou stejně pitomí, jak salonní levičáci. Faktem je ,že vládě vlastně vysoké ceny energií vyhovují, protože vybírají teď strašné daně a z Čezu si to pak stáhnou ve formě dividendy. Takže je to pěkně nefér hra.

10 8
možnosti
RK

Já si myslím, že salónní pravičák se projevil blogem. Hned potom, kdy mu přišla složenka. Ještě před válkou a v době růstu ekonomové upozorňovali na to, že stát nevydělá ani na svůj základní chod a teď i salonní pravičáci čekají s nataženou dlaní.;-)

4 7
možnosti
JR

J86a43n 70R64á60ž

29. 7. 2022 11:50

Mám názor, že pro řešení současných problémů, a tím nemyslím jen energetickou krizí, máme teď odborně nejméně způsobilou vládu od Jakešovy doby. Fiala se hodí na roli prezidenta, ale rozhodně ne do čela vlády v jakékoliv době, natož v té dnešní..

14 5
možnosti
RK

Jistě. Ministr průmyslu Havlíček, to byla jiná třída, že?;-D

4 4
možnosti
MB

To je pořád dokola.Volby vyhraje ten, kdo co nejrychleji ČR zadluží. Ani žádné reformy nemusí dělat, třeba Důchodovou. Prostě slíbí se,l že bude lépe. Bureš za Stb vydá cizí knihu s- vlastním podpisem. Havlíček kopeček zmrzliny, nu a je to ...

Už jsem zažil. Pravím, že blbější poměry podmínek jsem zažil. Vláda jde vstříc sebevraždě. Pomáhat zastropováním cen? To znamená, druhému uhradit ušlý zisk. To by snad šlo. Při nalezení zlata, ropy a plynu. Zatím jsou pouze objevovány dluhy. Jak říkám - Volby vyhraje ten, kdo co nejrychleji ČR zadluží. To bude vynikající čteni. Jan Toman - "po nás potopa", díl 2 ... :-)

Odpovědět

3 1
možnosti
Foto

Jak píšu... Zaměstnanci s pravidelným příjmem plynoucí z dotací (Praha je takových institucí plná) jsou ti nejkovanejsí pravičáci. 😀

1 0
možnosti

Chtě nechtě, musím dát karmu.....většinu hodnocení vlád bych podepsal.

2 1
možnosti
PP

P51e11t94r 53P89r67o62k81o59p

29. 7. 2022 11:37

Tak hlavně ne Topolanka... :))

Ta paní,... no nevim, obcas mluvi rychleji nez myslí, pamatujete její poslední odjezd do USA?

5 0
možnosti
Foto

Btw.. pravicový volič, pravicová vláda. Fialova vláda rozhodně není pravicová, je to další vláda, která naopak je prudce levicová podporou nesmyslného sociálního inženýrství z Bruselu. Verbální projev na tom nic nemění. Dodávám..Bohužel.

26 5
možnosti

A vůbec, Kuba je snadno vydíratelný kvůli jeho stykům s kmotrem Dlouhým z Hluboké, takže on sám moc dobře ví, proč nestojí v čele ODS. Současnou vládu jsem volila a nelituji toho. Pokud její voliči své volby teď litují, uvědomují si, že vlastně ani nebyla jiná alternativa? Nebo kdo jiný tam měl podle vás být? Bureš, Okamura, Marťani?

26 6
možnosti
FS

Rozumím, takto to má nejen mnoho podnikatelů, takto to mají tisíce rodin. V čem s Vámi nesouhlasím, je vina za tuto mega-inflaci, spojujete věci které spolu nesouvisí. Tuhle inflaci rozhodně nezpůsobila rozhazovačnost minulé vlády, i když se Vám to takto snaží stále tvrdit. Ani v minulosti nikdy vyšší schodek rozpočtu (a že byly za Kalouska ohromný schodky) nezpůsobil inflaci, současná inflace je přímo způsobená naprostým nereagováním na zdražování energií a PHM. Vláda v tom nechala centrální banku samotnou, ta začala používat jediný nástroj který má a to je zvyšování úroků. Zdražili půjčky, zdražili hypotéky. Ne kvůli ČNB, ta to opravdu má s Fialovo vládou těžké, ČNB to má ve svém popisu snažit se zkrotit takto infalci. Fiala a jeho vláda neudělali proti inflaci NIC. Pokusili se nemotorně snížit cenu PHM tak, že to vyhlásili 3 měsíce před platností a porušili sami jimi používané "kdo rychle dává, 2x dává". Proti zdražování energií neudělali nic, pouze posílají lidi co už nevystačí ani na energie pro dávky. Naprosto nesystematické, vyloženě levicové řešení. A OSVČ či firmám proti drahým energiím nepomohli vůbec ale vůbec nijak. Takže pokud Vás to štve, co se děje, proč krachují a ještě budou krachovat podnikatelé, tak si sáhněte do svědomí, protože Vy jste lidi, kteří to způsobují, volil. A že to určitě jde, aby vláda reagovala a skutečně bojovala proti inflaci, můžeme vidět v celé Evropě. Polsko, Maďarsko, Německo, Rakousko .... skoro všechny státy kromě nás nějakým způsobem krotili inflaci ... přechodné snížení DPH, regulace cen, přechodné nakupování energií napřímo apod. I Itálie, skoro bych řekl premiant v zadluženosti, která má dluh 126% vůči svému DPH, má inflaci kolem 8%. My, kteří jsme měli ještě na konci roku 2022 dluh 40% vůči DPH, tzn. 3x menší zadlužení mám inflaci 17,2%. (btw. Babiš předával Fialovi zemi s menší dluhem, než když začal vládnout před 8 lety - 40% vs 41% vůči DPH).

11 5
možnosti
RK

Co má dělat vláda proti inflaci? Konkrétně?

0 5
možnosti
  • Počet článků 654
  • Celková karma 37,41
  • Průměrná čtenost 4959x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik