Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak lijete jen vodu na ruský mlýn. Tohle přesně potřebují a plynovým vydíráním sledují. Jak si to přestavujete?Někdo bouchne do stolu a zlevní se plyn a elektrická energie? Máte bohužel smůlu.Podnikate v nelehké době a v nejvíc ohroženém oboru...

3 0
možnosti
Foto

Tak do stolu by asi někdo bouchnout měl, abychom nepřekupovali drahý plyn z Nemecka a aby někdo řešil to posílání energie na lipskou burzu.

3 1
možnosti
PP

P16a98v30e11l 28P80o30n97e20c

30. 7. 2022 19:04

> Vyrobily nám rekordní inflaci ...

Zdá se, že za rekordní inflaci nese odpovědnost především guvernér ČNB jmenovaný ODS:

https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/ekonom-jaroslav-ungerman-hypoteky-green-deal-inflace-naklady-eu-cesko.A220721_183908_ekonomika_albe#paywall-locked

0 0
možnosti
Foto

R12o12m64a95n 35K44o47z53e45l

30. 7. 2022 14:54

Kuba už úřadující předseda ODS byl a v roce 2013 neprošel do Sněmovny. Chápu, že byla jiná situace, že Nečas opravdu dostal stranu málem do hrobu, ale i tak.

1 0
možnosti
DS

Ahoj Davčo! Veliká karma s malým "ale". V mnohém s tebou souhlasím, ale mám námitky. a) Fiala už velký pokrok ve schopnosti prodat své úspěchy a vysvětlovat důvody, proč něco nejde nebo nejde teď, udělal. A řekla bych, že se učí za chodu. b) Ranaře už jsme tu měli a jak jsme dopadli. Dokonce několik bezskrupulozních ranařů, počítám-li Havlíčka a Schillerovou. c) Kubů jsem svého času s nadějí v srdci sledovala a vypozorovala, že on je ranař jen na oko, pokud se to líbí a je to vidět. Jakmile má udělat něco nepopulární (to tvé "zamazat si ruce"), dá od toho ruce pryč. Spousta věcí mu funguje jen v jeho prostřední (JČ kraj), ale i tam už ho prokoukli a berou ho s rezervou.

13 0
možnosti
DR

Myslím, že panu Vlkovi by namísto těch politických keců o tom, zda-li je lepší Petr nebo Pavel, daleko více pomohla podpora obyčejných lidí, čili zákazníků, z hlediska jeho tržby.

Mě je to strašně líto, poněvadž vždycky jsem spíše fandil malým podnikatelům než nadnárodním obchodním řetězcům, se kterými nemám navíc sám dobrou zkušenost.

Čili pokud ho chcete podpořit, tak jediná možnost je navštívit jeho prodejnu, nějaké karmy či plusy mu fakt nepomůžou.

5 1
možnosti
MM

Sleduji, že Putin už zaznamenává úspěch ve snaze rozložit Evropu.. Za její problémy primárně nemůže Rusko, ale její slabé a neschopné vlády, které situaci nejsou schopny okamžitě řešit.

Zaujal mni Váš výraz !nám", všem určitě ne, Vám a některým podnikatelům asi ano, ale mně třeba ne.

Hezký den :-)

6 0
možnosti
JH

Je to špatná vláda, do špatné doby. S čestnými výjimkami třeba paní ministryně obrany.

Tak to potom jo.

4 5
možnosti
Foto

To jako vážně?

Ministryně obrany, která neumí kváknout anglicky? Za mě absolutně nepřípustné.

7 1
možnosti
AP

No, s Kubou by to vyhráli...

0 0
možnosti
Foto

Energetickou závislost na Rusku způsobila Babišova vláda.

6 19
možnosti
JB

Energetickou závislost na Rusku způsobila EU, tedy především Němci, kterým jak Babiš lezl do zadnice a Fiala ho v tom lezení ještě překonává.

6 2
možnosti
JM

J38a25n 51M89a47r12e30k

30. 7. 2022 6:03

'Tuhle vládu nám byl četr dlužen...' takhle tam brečíte nad KAŽDOU vládou. Nezapomen'te, že vám ji nezvoili Mart'ané, ale vy sami

4 0
možnosti
DR

Ono to ovšem v tomto případě není jen vládou. Panu Vlkovi byla čert dlužna také ta nedaleká Šantovka, díky které se poslední roky snížili tržby snad u všech malých prodejců na Dolňáku i Horňáku. Lidi, především s dětmi, prostě raději půl dne courají v nákupním centru, než aby si nakoupili na náměstí. Bohužel je to dneska takový módní trend.

1 1
možnosti
MH

M27a34r20t97i85n 74H84o68l63y

29. 7. 2022 22:13

Pane Vlku, v necem s vami souhlasim, ale doba je ted tezka pro vsechny, nejen pro podnikatele, ale i pro bezne zamestnance, kteri stejne jako vy musi platit ucty nejen za energie. Vy jste na tom jeste dobre, mate zatim pouze dvojnasobek na vyuctovani, to mnohe rodiny s detmi uz plati ctyrnasobek, ale taky se s tim musi nejak vyporada. Nemyslim si, ze prave v tuto chvili potrebujeme nejakeho premiera ranare, ktery bude bouchat do stolu a vyhrozovat. Naopak, lidi jsou uz dost vystresovani z toho vseho, co si prectou o valce, zdrazovani, blizici se ekonomicke recesi, atd., takze to co v tuto chvili potrebujeme, je naopak uklidneni emoci, protoze to nejhorsi nas teprve ceka tento podzim a zimu. A zavcas vysvetlit lidem, co je ceka, at alespon ti bystrejsi se na to dokazi pripravit. Nepotrebujeme vladu, ktera se za Babise schazela v sest rano, aby se tady mohl nekdo chlubit, ze maka a nespi, aniz by neco rozumneho tady predvedl, krome rozhazovani penez vybranym volebnim skupinam, jak mu poradil Prchal a spol. At se tato vlada klidne trochu vyspi a schazi se treba v deset, pro me je dulezite, ze pracuje na alternativnich dodavkach plynu, koupi zasobnik v Rotterdamu na LNG plyn a zajistuje dodavky plynu, ktere pokryji temer tretinu nasi rocni spotreby. Nikoho nechci obhajovat, ale tato vlada maka ucelne, ne jen marketingove. A nepotrebuje o tom vsude mluvi. To, ze predchozi vlady prodaly tretinovy podil v CEZ, cimz nas zbavily nezavislosti na elektrine, ze to pan Fiala opravdu nemuze. Ale jak jste asi zaznamenal, vlada se to snazi resit formou zpetneho prevzeti, jak ted probiha napriklad ve Francii, takze opet nejak situaci resi. Akorat, ze tyhle akcionarske veci nejdou resit ze dne na den, nejdrive je potreba dosahnout zablokovani obchodum s akciemi na burze, pote se dohodnout s akcionari na premii za odkup akcii a pak se teprve muze nas stat pochlubit tim, ze mame opet dominantniho vyrobce elektriny ve 100% vlastnictvi. Do te doby nemuze udelat nic. Ano, muze bouchat do

9 0
možnosti
VZ

Ale jdětě k šípku s kecy o akcionářích. Víte jak zní odpoveď na otázku, kde si lehne medvěd? Tam kde chce. Stát je se svými 70% přesně v pozici toho medvěda. On si může rozhodovat o směřování firmy. Slovensko má v tamních elektrárnách podíl pouze třetinový a přesto se dokázalo se zbývajícími vlastníky domluvit. A docela jednoduše. Buďto bude po našem nebo vám to tvrdě zdaníme. A tady Fiala vysílá signály a Síkela blekotá něco o akcionářích. Stát má v ruce v podstatě všechny trumfy, ale hraje při zdi, jak kdyby neměl v ruce nic.

14 1
možnosti
  • Počet článků 654
  • Celková karma 37,41
  • Průměrná čtenost 4959x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik