Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Čert dlužen nám byl rozhazovače a populisty, tj. socany a Babiše. Minimálně půlka naší inflace jde za nimi. Tato vláda je v rozdávání ostražitá, jinak se inflační spirála zastavit nedá, neobejde se to ani bez snižování životní úrovně a vyšší nezaměstnanosti - to nikdo nahlas říci nechce. Představa, že vláda vše vyřeší a nikdo nic nepocítí je hloupá. Každý musí řešit úspory energií a přizpůsobovat se nové situaci.

6 3
možnosti
AK

Při 5 %-ní inflaci byla řeč o Babišově drahotě, ale nemluví se o Fialově drahotě, která je víc než trojnásobná.

Nejde o to někomu něco dávat - ty peníze stejně zase skončí na účtech distributorů a překupníků energií.

Ale učinit účty zase zaplatitelné.

A to vláda nečiní.

Jestli nechce nebo to neumí je jedno, měla by odstoupit a pustit tam někoho, kdo to řešit bude.

2 3
možnosti
DP

Ahoj, dovolím si nesouhlasit. Výměna premiéra za této situace by rozkolísala celou politickou scénu, velkým plusem Fialy je taky to, že se dokáže dohodnout se Zemanem. Chápu, že to máš těžký, ale jsme na to všichni stejně. Tahle země a její občané jeli dlouho na vlně konjunktury a rozhazování - bohužel, ta doba skončila. První, na čem začnou lidi šetřit, je jídlo. A ano, začnou kupovat méně kvalitní.

7 2
možnosti
PV

Ten text se da v podstatě shrnout tak, ze podnikatelé nezvládají inflaci.

Všichni ví, že je vysoká inflace, ale v textu chybí návrh řešení.

Premier ranar nebo neranar je jenom forma, ale důležitý je obsah, tj. návrh toho, co by měl premiér aktuálně s inflaci dělat, a to v textu zcela chybí.

5 0
možnosti
VT

Myslím, že nemáte pravdu. Od toho je přece premiér a jeho vláda aby řešila problémy a jestliže je problém i inflace tak i tu. A podle toho jak se premiérovi a jeho vládě daří tak je hodnocen on a jeho vláda.

Premiér a potažmo členové jeho vlády by měli být natolik schopni a jsou zato i hodnoceni aby hledali cesty k řešení problémů. Navíc mají i celou řadu dobře placených poradců.

A vám chybí aby obyčejný občan, který nemá ani zdaleka takové možnosti má dávat návrhy co se má dělat a jak má premiér postupovat? Volič a občan má výsledky vlády hodnotit. Nemá ani zdaleka takové možnosti a informace aby mohl navrhovat řešení.

Tyto návrhy by měla mít zvolená vláda a je to její práce.

3 1
možnosti
Foto

Pracoval jsem pro Plynostav v dobe, kdy v Polsku severne od Wroclaw probihala stavba zasobniku pro plyn i s elektrarnou, potom plynovod Gazela z Krusnych hor az do Bavorska (nemecka investice). Nema cenu tvarit se prekvapene, ze je malo plynu. Sest zasobniku je v CR, ctyri z nich uz patri nemcum. Cesi prodaji i strechu nad hlavou a pak se divi, ze maji nejdrazsi plyn na svete. Skoda power prodana korejcum, Plynostav je v likvidaci. Zadna ceska firma uz plynovod nepostavi. I ja uz delam ctvrtym rokem v Nizozemi, profesionalni uroven, pripravenost projektu a i ty finance jsou na uplne jine urovni, nez jsem zazil v CR. Nejaka vlada s tim nic neudela, to budou muset lide. Jen nevim, kde je CR vezme.

7 0
možnosti
DV

D25a49v93i66d 51V25l43k

31. 7. 2022 9:25

Mrzí mě jak je tahle diskuse plná osobních rýpanců, urážení a dehonestuje mě i moji 30 letou práci. Přiznám se , přestávám mít chuť tady cokoliv dál psát. Aby mě tady nadávali do Koblih a pošklebovali se, "že brečím a fňukám|" lidi ,kteří nikdy nezkusili podnikat, kteří by to nezvládli ani půl roku, to asi nemám zapotřebí. Vždycky jsem názorově byl na straně svobody podnikání a projevu ,na straně lidských práv a práv menšin. Za 30let podnikání jsem po tomhle státu a jeho institucích nikdy nic nechtěl, nedostával jsem nikdy ani přídavky na děti a nečerpal žádnou státní podporu(vyjma odpuštění Soc a zdrav asi na půl roku za Covidu. Jediné dotace jsem čerpal 6 měsíců z třiceti let asi 4000 na příspěvěk na zaměstnávání romského kluka z děcáku. Přežil jsem všechny hlouposti tohoto státu deformující podnikání, namátkou Klausova dovozní deposita, umělé deformace kursu koruny ČNB, Babišův selektivní Lockdown, kdy nám zavřel na půl roku prodejnu stavebních materiálů a svému kamarádovi nechal otevřené UNIHOBY. Přežil jsem je a tohle zase přežiju. Mám svoji práci rád a taky lidi pro které je dělám.

Tak díky za lekci. Člověk nemá dělat zbytečné věci , které mu nepřináší radost a přináší urážky. Tohle byl poslední můj blog na hodně dlouhou dobu.

Přeju hezký den.

13 0
možnosti
PH

Klídek, přece už za tu dobu musíte vědět, že ať napíšete cokoliv, vždy se najde někdo, kdo to vezme jako osobní urážku a důvod k napadání, kolikrát jsou ty reakce až nepochopitelné.

Facebook má výhodu možnosti blokace různých podivínů, to tady holt nejde...

A část lidí bude blbnout na kvadrát ať se děje co se děje, nemusí to být ani tak 'výbušná' témata jako Covid, Putin, nebo nošení respirátorů;))

4 0
možnosti
RM

Mám pocit, že celá Evropa měla svého Babiše, který ji vyrobil rekordní inflaci. Ten Andrej má dlouhý prsty, snad jen Putin je má delší.

7 1
možnosti
ČP

Já se picnu, pak Vlk fňuká. Co jste si zvolil, to máte. Vy jste prozřel až nyní, já byl prozíravý už před volbami.

8 2
možnosti
Foto

Njn, po bitvě každý generál.

0 0
možnosti
MJ

Škoda, že autor vidí jen svou část problému.

Ani nezmiňuje, že z našich daní a ze zadlužení země šly ty mohutné kompenzace podnikatelům, které byly v řadě případů (čest výjimkám) použity jen jako rychlé peníze pro vlastní radost. Jinak by přece Babiše zažalovali (byly velké přípravy), pokud by náhrady neexistovaly či nebyly dostatečně tučné.

Což byla zjevná chyba, protože tahle kvazi podpora nás vyšla mnohem dráže, než navýšení podpor pro nezaměstnané z důvodu uzavřených podniků.

7 0
možnosti
JR

Nemáte pravdu. Už bylo doloženo, že ty "mohutné kompenzace" činily cca 10% těch obrovských dluhů.

0 0
možnosti

P67a95v12e36l 63Š64u39n44d46a

30. 7. 2022 20:03

Pokud si neumíte poradit s externalitami, zavřete to.

0 0
možnosti
  • Počet článků 654
  • Celková karma 37,44
  • Průměrná čtenost 4959x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik