Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

Hmmm.

Kdyby jste tam nechal jen tu první část, dal bych i karmu. Takhle je to jen zbytečné mlácení prázdné slámy.

0 6
možnosti
JP

V první části pan Fiala vystupuje jako vyhublý bezdomovec, ve druhé stále jako předseda vlády. Trochu vás podle příspěvku podezřívám, že byste mu přál tu první roli :-) A mimochodem, slámu si musíte před požitím vymlátit, jinak hrozně škrábe v krku.

6 0
možnosti
JP

J93a92n 16P28a37v51l14í33k

28. 7. 2022 11:29

Autor lká, naříká, propadá zoufalství. Jak to, že už nelze holdovat obžerství, na které má přece každý právo, a co je to za požadavek šetřit a velebit střídmost? Vždyť to odporuje lidským právům!

2 0
možnosti
Foto

Ale kdeže. Jen si dělá srandu, neb je z čeho i z koho;-)

1 0
možnosti
Foto

Čato slýchám, už abych byl v důchodu, pač nejlíp se mají důchodci, většinou ale zabrzdí, když opáčím, že důležitým předpokladem je věk, to bys taky bral? Že prej ten věk ne:-) Nutno dodat, že jednou budou všichni důchodci, a až potom příjdou na to, že vlastně 50 let pracovali a platili daně. Někteří současní kňouralové ještě ani polovinu :-)

10 0
možnosti
JP

To je, Jaromíre, ten starý rozpor mezi mládím a stářím: mladí můžou, ale nemají za co a staří mají za co, ale už nemůžou.

0 0
možnosti
Foto

Nikdy jsem se neměl tak dobře, jako v důchodu.

8 0
možnosti
Foto

Jak si kdo ustele, tak si i lehne. A od funkčních rodin to počíná:-)

1 0
možnosti
KL

Tak dlouho si z toho všeho budete dělat legraci, až se jednou ze špatného snu nebudete moci probudit a zjistíte, že se stal realitou :-)...

7 0
možnosti
JP

Proto jsem, Kateřino, nastavil virtualitu ve snu tak vysoko, aby se jen tak realitou stát nemohla. Ale úplně jistý si nejsem, to je fakt. V lednu jsem si tu dělal prognostickou legraci, že bude devastující válka na Ukrajině, dvojciferná inflace a šílené ceny energií zmasakrují lidi, podniky i živnosti, a taky, že se udrží Macron a padne Boris Johnson, atd. A srandičky mê teda sakra přešly, když ten můj “humor” do puntíku vyšel. :-(

4 0
možnosti
Foto

Měl jste si přečíst knihu M. Šichtařové "Do důchodu s naditou prkenicí", potom byste něco takového nenapsal, ale skončil to radši sám...

0 0
možnosti
JP

Kolegyně Šichtařová tu píše o přicházející krizi už dlouhé roky, my, ekonomové, co víme, že se ekonomika pohybuje v hospodářských cyklech, jsme věděli, že jednou mít pravdu bude. A vida, má, jen ta jáma je hlubší, než jsme čekali, a dno nevidět.

2 0
možnosti
MK

Skvělá budoucnost některé čeká - to jste si na stáří šetřili a šetřili, abyste měli v penzi úspory, abyste nebyli závislí na dětech, abyste si mohli něco dopřát, abyste měli na léky, abyste si mohli v zimě koupit nové boty a nemuseli obracet korunu...a pak svoje úspory vycálujete za energie. A nejde jen o tento nebo příští rok, protože mám pochybnosti, že by se někdy cena vrátila na původní stav. Upřímně - lituji mladé a jejich děti, vnoučata.

1 0
možnosti
JP

A já je nelituju, protože kdo chce kam, pomozme mu tam. Ke kůrovcovým stromům se přivazovali, vlaky s jaderným palivem blokovali, plyn jako bezemisní zdroj oslavovali, na elektrárny s transparenty lezli, větru, dešti se snažili poroučet, všechny energeticky náročné výroby odsuzovali, prdlavé krávy vybíjeli, elektrické kamióny i letadla a lodě vymýšleli, na karbonových plachetnicích se světicí Grétou po světě brázdili, k návratu k přírodnímu životu na stromech vyzývali... Já myslím, že budou šťastní, protože už teď celou řadu svých snů uskutečnili. Můžeme jim jen závidět.

4 0
možnosti
HH

Kdo má pravidelné valorizace příjmu o inflaci a to několikrát ročně...počkat že by to byli...

4 0
možnosti
JP

Valorizace důchodů je pěkné těšínské jablíčko, což o to. Ale inflace se vypočítává na ČSÚ zřejmě z nějakého podivného spotřebního koše, kde jsou evidentně i diamanty, bitcoin, kaviár a jaderný reaktor. No jo, kdy já si ale jdu koupit do sámošky atomovej reaktor...:-)

2 2
možnosti
JL

My důchodci máme tu výhodu, že můžeme doufat v brzký konec naší pozemské existence. Zatímco naše dětičky, které nic nevědí o reálném životě a živí se u PC, to mohu mít časem horší. :-)

1 0
možnosti
JP

Snad ten dnešní marasmus je jen proto, aby se nám z tohoto slzavého údolí odcházelo s lehkým srdcem:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik