Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Pane Vlku. Bez ohledu na to, jaci jsou nebo nejsou Rusove je to Nemecko, ktere odmita otevrit NS2. A je to EU, ktera uz nekolik mesicu vříská, ze nechce Rusky plyn.

A jako ze Rusy rad nemam, tak narozdil pro EU byl jeste donedavna plyn a ropa pro Rusy predevsim a jedine obchod. Az EU z toho zacala delat politikum. A Rus nas to necha pekne sezrat Kdyz ten plyn nechceme, tak ho mit nebudeme. Ale ne az se to bude hodit nam, ale hned.

No a ze pak budeme kupovat predrazeny LNG a ropu z tankeru a nepotece potrubim je dost ironie, protoze zdroj toho LNG a ropy bude zase nejspis v Rusku. Rusko je jtotiz ednim z nejvetsich vyvozcu LNG, ma nejvetsi florilu lodi na prepravu LNG a je to druhy nejvetsi vyvozce ropy.

Takze navic zaplatime za plyn nejen Nemcum jako ted, ale jeste dalsim prekupnikum. Stejne tak za ropu. Hura, ale hlavne ze nebudeme zavisli na Rusku, ze?

15 8
možnosti
JZ

Neužil lže, jako první začalo dělat politikum ze suroviny Rusko, když bezdůvodně o padesát procent zvýšilo Litvě kvůli tomu, že tato země zakázala komunistické symboly.

6 4
možnosti
TH

Řídit stát jako firmu. Firmu která se spoléhá jen na jednoho dodavatele, který si pak může diktovat podmínky. Takhle podniká? Jasně za šílenství kolem chřipky, tak úplně nemůže, za to že se v rusku zblázní taky ne. Ale od velkopodnikatele bych čekal prozíravost a ne prosíravost.

2 0
možnosti
JN

J95o14s63e34f 92N48i83k85l

19. 7. 2022 16:27

Kolo, dynamo a šlapat...energetická soběstačnost...nové zdroje energie...;-D

2 4
možnosti
MV

ja si klidne priplatim, vy šlapte

3 3
možnosti
JN

J72o58s86e62f 16N19i70k26l

19. 7. 2022 16:23

To je zajímavé. Politici křičí, že nechceme ruský plyn a ropu...Tak co na tom záleží jestli Putin zavře kohouty;-D

10 6
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
VB

Dnes již 146 den Rusko útočí na Ukrajinu. Jeho vojska, pokud lze toto slovo vůbec použít, bez vyhlášení válečného stavu ničí města, nemocnice, sila, popravuje civilisty, znásilňuje ženy, obyvatelé okupovaných míst mizí nebo jsou deportováni na Sibiř.

Snad po zastavení dodávek plynu Evropa pochopí, že dokud Rusko nebude na Ukrajině poraženo, nebude mír ani se nevrátíme k našemu spokojenému životu v luxusu. Holandsko, Belgie, Německo, Francie nemluvě, nevnímají naléhavost situace a jsou ochotné hodit východní Evropu přes palubu.

Okamžitě odřízněme Rusácko od SWIFT.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=786532

12 1
možnosti
ZS

Autor je neskonale naivní. Současná situace a omezení dodávek ruských energií přinese v Evropě dalekosáhlé sociální a kulturní změny, které evropské státy promění v mocnosti druhého řádu. Je možné, že Rusko dlouhodobé sankce pošlou do bezvýznamnosti, ale podobný dopad budou mít i na Evropu. Jedinými vítězí budou Spojené státy a asijské země v čele s Čínou a Indií. Evropa je totiž na levných ruských surovinách z pragmatických důvodů totálně závislá, neboť má pro vysoký standard obyvatel drahou cenu práce. Bez přísunu těchto levných surovin ( i další typu nikl, hliník, paladium a dalších) jsou její výrobky ve světě cenově nekonkurence schopné, což se projeví v brutálním poklesu životní úrovně jejích obyvatel na dlouhá desetiletí se všemy původními sociálními a politickými otřesy.

10 8
možnosti
MV

jj, podobnej text mezi ruznejma hoaxama lita uz od brezna

uzijte si to

7 0
možnosti
JZ

Rusko je agresorem, kdo se jej zastává, zastává se vrahů žen a dětí. Tečka.

7 2
možnosti

p.Ziegler, nevím, zda jste ve svém vidění pochopit, že se zde Ruska nikdo nezastává, ale pouze konstatuji, že v současné situaci na to "dělat machry " nemáme.

7 3
možnosti

Ve Vašich letech autore a jste najivní jak prvnička. To, jestli Gazprom pustí plyn, nebo ne, dnes a denně hodnotí "experti", kteří ví stejný prd jako my ostatní. Prostě...uvidíme. Pokud si myslíte, že se když se připravíme o plyn z Ruska, získáme nějakou "svobodu", tak na to zapomeňte. Budeme jenom závislí na někom jiném a Rusko bude prodávat plyn jinde, tak jak to konečně již úspěšně dělá.To, že nebudeme doma topit, to se může stát. Budeme se doma tisknout k sobě všichni, protože nebude práce. Hutní podniky a ostatní závislí na plynu skončí a to i s námi. A poslední věc. Je alibistické psát, že Putin vydírá Evropu přes energie. My posíláme zbraně na to, abychom pomáhali Ukrajině, ničili Ruskou techniku a zabíjeli jeho vojáky. Snad je to správné, aspoň doufám, ale tím pádem by byl hloupý, kdyby ho tížila zima a ceny energií v Evropě.

8 6
možnosti

p.s. doufám, že k tomu nedojde a tato rozprava bude o ničem, ukrajinci se vrátí domů a nikdo nepřijde o "čest ani o území"

1 1
možnosti
MK

Myslím, že Russko plyn dlouhodobě nevypne. Oni ty příjmy za něj pro ně nejsou zanedbatelné. Vidím to na kratší odstávky a jeho omezenější množství, aby mohli šponovat cenu. Ale čím dříve se závislosti na Rusku zbavíme, tím lépe!

15 0
možnosti
JH

Tak, tak. Západ, jako odpověď na tu podivnou válku mezi Ruskem a Ukrajinou, trestá Rusko sankcemi, pokouší se ho fatálně poškodit zdaleka nejenom bojkotem smluvně dohodnutých dodávek. Prosím!

Ale, když Rusko na zmíněné sankce zareaguje omezením dodávek ropy a plynu, tak to politici, novináři a na iDnes dokonce i mnozí "angažovaní" psavci typu živnostníka Vlka - neprodleně označují za ruské vydírání - přímo gangsterské metody....

Opravdu je tak obtížné pochopit - připustit, že obě strany proti sobě vedou hospodářskou válku a nechat chvíli stranou to hloupé politikaření - trapné fandění, dělat ze sebe kašpárka?

8 10
možnosti
DV

D83a56v80i40d 60V26l32k

19. 7. 2022 15:57

Řekl největší kašpárek Idnesu :-D

8 7
možnosti
  • Počet článků 601
  • Celková karma 34,52
  • Průměrná čtenost 3823x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik