Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Ano tak už to u velkých válek bývá, že jsou pro ekonomiku komplikací. K tomu pandemie, těžko čekat, že to bude fungovat pořád stejně.

Obecně platí, že jste netrefila nic. Předpovědět krizi v Evropě v případě války s Ruskem dokáže i chytřejší školkové dítě. To opravdu není nic čím by se normální člověk chlubil.

1 5
možnosti
Foto

Houbeles!

Tady máme vyúčtování za financování terorismu na Ukrajině!

1 6
možnosti
OZ

...my jsme financovali Ruskou Hordu, Smolíku?

4 1
možnosti
LH

A proč by měla mít? Re(de)konstrukce světa se nesmí dělat překotně.

0 0
možnosti
VZ

Mám takové obavy, že se valí průšvih takové velikosti, že tiše culit se nebude skoro nikdo a nikde. Zbídačené masy mohou k moci katapultovat někoho, kdo se postará o "nápravu". Doporučuji jednoaktovku Vizionář od Cimrmana. "Mladý pane, viděl jste někdy důl? (...) Ten se může zatopit, zasypat, ale nikdo vám ho nemůže vzít." A všichni víme, že se pan uhlobaron zatraceně spletl.

3 1
možnosti
OS

Asi se tenhle průšvih skutečně valí. A mám pocit, že současní mocní už ho mají i zapotřebí. Přestože poškodí skoro všechny a skoro všechno. Další revoluce.

0 0
možnosti
RC

Docela by mne zajimalo od vas, jako spolupracovnice Trikolory, jaky mate nazor na experta Trikolory, pana Sevcika, ktery vidi cestu v regulaci cen. Ja mam pocit, ze se kruh uzavrel a on se vratil ke komunistickym myslenkam.

Zajimave byly take jeho pocty, kdyz rust sazeb CNB z 0.25% na 7% oznacuje za rust o 2800%. Pan docent asi neabsovoval ZS, kdyz nevi, ze je to rust O 2700%.

1 0
možnosti
RC

A ja bych cekal, ze otevrete sampano, ze mame konecne krizi, kterou jste predpovidala roky.

4 4
možnosti
Foto

Marketa mi mluví z duše. Vidím to dlouhodobě úplně stejně...

10 3
možnosti
ZB

Marketa se zatím vždy plete. Navíc jde asi o nejhorší manipulátorku mezi blogery. vidět něco stejně je důkazem naprosté slepoty.

4 5
možnosti
Foto

A co burza? Krach na burze v r. 1928 měl za následek krizi - válku. V r. 2008 už to byla - proti tomu - jen drobná nepříjemnost. A jaký podíl má burza na současných problémech?

Trh je dobrý sluha, ale zlý pán.

0 2
možnosti
Foto

Trh, pokud do něj nezasahují politici, je i dobrý pán.

3 2
možnosti
EH

Brojíme proti ekologismu, progresivismu, abychom nepřišli o náš egoismus. Centrální banky natiskly peníze hlavně proto, abychom si mohli dát ten náš steak. Jestli je s pocitem viny nebo ne, je na vkusu každého soudruha. Steak pro každého není udržitelná politika.

Proč má být špatně omezit se ekologicky pro další generace a zároveň je špatně vést ekonomiku stylem po nás potopa? Náš blahobyt jednou skončí a planeta tolik lidí bažících po blahobytu neunese, i kdyby šéfové centrálních bank měli osvícený model.

3 14
možnosti
ZB

To co jste napsala myslíte opravdu vážně?

2 2
možnosti
Foto

J14a31n 63Š57i25k

13. 7. 2022 12:26

To je pravda, jenže lidí chtěli aby se rozdávalo a plýtvalo. A to všude, nejen u nás. Politici dělají přesně jen to, co chtějí jejich voliči. Na tom není nic divného. Jediné co mi na celé té maškarádě vadí, je to farizejské ukazovaní prstem. Může za to Kalousek, Babiš, Fiala. Kecy. Můžeme si za to sami, tím jak volíme, tím jak nevolíme, tím jak se angažujeme, tím jak se neangažujeme, tím jak šetříme, tím jak plýtváme. Jeden bezdomovec mi říkal: nevěřil byste, co všechno se dá najít v popelnicích. Jsem pro tvrdý a drsný držkopád, až na samé dno. Kde snad většina pochopí, že jediným viníkem našich krizí jsme my sami. Hezký den

15 1
možnosti
JL

Nemyslím, že lidé chtěli, aby se plýtvalo, spíše politici byli podělaní, jak se říká předpos*aní. Byla to total komedie, co se tu předvádělo během COVIDU.

1 1
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,35
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články