Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Já bych si sem s dovolením napsal jednu obecnou tezi,protože už mám toho mnichovského narativu plné zuby.

Je úplně šumák co si myslí Jyrka,je úplně šumák co já,je úplně šumák co kdokoliv.

Záladní otázkouz je-je válka ruska spravedlivá? - ne není.

Je v zájmu čr aby podporovalo agresoivní a nespravedlivé teroristické války ?- ne není.

A to je tak v kostce vše co potřebuje kdokoliv vědět,zbytek jako ceny paliv,nejistota na trzích,podpora ukrajinců je již irelevantní.

Z tohoto úhlu pohledu není potřeba aby byl mír, ale aby rusko prohrálo-za každou cenu,nebo odtáhlo z okupovaného území a zaplatilo škody...

Tedy mír ale na základě rusácke prohry.A když už to prostě nepůjde jinak, tak minimálně ruskou despocii poškodit co nejvíc a na to síla je-zejména pokud se Ukrajina odhodllaně brání,nikdo je nenutí bojovat-tedy pominuli bolševické pomatance co všechno hodí na vraha za Velkou louží a z Wall streetu.

A jetli mě top bude stát o 1kč za rohlík více,jsou holt jiné pririty než narvanej bachor.

A to je svoboda,podpora demokracie a obrana hodnot.Nepochybuji, že v národě je spousta těch co guláš vymění za karabáč a ohnutý hřbet na tyhlety pliju zvysoka,zejména když jejich jedinou oětí by teď měl být nějký ten ústupek z životního standardu,o pár piv měsíčně méně.o jednu dovču méně, o nový mobil méně,Z těchto lidí je mi na zvracení..

Drtivá většina české populace se může uskrovnit ve jménu spravedlnosti,solidarity a nezávisloti ,kdo nechce,ať táhne ke všem čertům,nejlépe za Putinem...

9 4
možnosti
JK

J13a43n 38K15a52r65a53s64e11k

12. 7. 2022 16:46

dobry prispevek - tedy si myslim.

Odhledneme nyni od autora, ktery ma jakysi zvlastni dar, lidi na.irat.

Predstavme si, ze za 20 let se najdou tajne dokumenty, ze cely tenhle ukrajinsky konflikt byl jen cirkus, ktery upeklo Rusko dohromady s USA.

Ono to neni uplne od veci. Sklady zbrani jsou plne, vsechno je treba vystrilet, nekde na bojisti za realnych podminek vyzkouset, celkem se hodi, ze ceny plynu vyletely nahoru - najednou bude ten fracking-plyn z USA zase trzni, Evropy se zase pekne rozhada a ekonomicky oslabi - jste si skutecne jisty, ze si z nas Rusko a USA nedelaj legraci?

Evropska ekonomika, ktera jela na levnem plynu z Ruska bude v budoucnosti mene konkurence schopna protoze drazsi atd atd.

At uz je to jak chce, bohuzel jsme nyni my Evropane ti blbci, kteri se nechali vmanevrovat do teto nevyhodne situace. Samozrejme, ze za stavajici situace nem nezbyva nic jineho, nez zachovat Ukrajinu a pokud mozno Rusa odtamtad vyhnat.

Otazkou je, co udelame pak. Na to zde nejsou zadne odpovedi. BUdeme pote tak rozumni, aby nam doslo, ze do budoucna mame jedinou sanci - byt silni. Aby si na nas nikdo netroufl.

A nebi to udelame tak, jak nam radi Klaus, Zeman a dalsi . Evropu jako nesourodou haldu malych statetcku, ktere se budou vzajemne predhanet v tom., kdo vleze hloubeji do toho cinskeho, americkeho nebo ruskeho zadku?

1 1
možnosti
JV

J69i36r75i 54V64r34a87b46e14c

12. 7. 2022 16:08

Ten pán založil stranu národní socialisté ? NSDAP se taky tak nazývala :-) No tak sakra.

5 0
možnosti
DM

Paroubku Paroubku,Česko má evropu dovést k míru?

A jako asi jak ,když russácký vrah začal válku bez konce?

Stejně jako Británie k Mnichovu?

Fujtajfl,todleto...

11 0
možnosti
Foto

To je opravdu strašné. Zatímco Rusko podrobuje Ukrajinu speciální, ale opravdu speciální ozdravné operaci, agresivní Západ válčí.

17 0
možnosti
JK

"podrobuje" je silné slovo, máme přeci mnohem hezčí... :-)

0 0
možnosti

P53e30t33r 39Č29e30r52n11ý

12. 7. 2022 13:13

Rusko je ekonomikou, která v zásadě nepotřebuje vnější svět.

Jasně, Moskvič bez ABS, ESP a s motorem Euro 2, to je vidět, že Rusko okolní svět opravdu nepotřebuje.. ;-D:-P

..na lépe připravenou profesionální armádu Ruska

8-o Připravenou? To střílení raket "nazdařbůh" má být nějaká příprava? ;-D

Vždyť Russáci vyšilujou i z těch pár HIMARSů, které Ukrajina dostala :-)

13 0
možnosti
JB

J80i39r16i 64B66o74r

12. 7. 2022 12:51

Mělo být, Číňané nakupují, Západ prodává.;-D

1 0
možnosti
Foto

Číňané obchodují, Západ válčí a s. Paroubek to všechno řídí! ;-DRv

10 5
možnosti
Foto

A Jura mu pomáhá!

5 3
možnosti
AM

Ať žije Jirka Paroubek, mimozemšťan.

9 1
možnosti
JK

Jakékoliv ukazatele o výkonu ekonomiky Ruska i Číny pošlete tobogánem v té malé místnosti v domě. Tady Jyrka to tutově ví, ale nebrání mu to, v rámci plánu na darování Česka Putinovi, lhát jak hospodský větrák. Putin nemá nic, jen lži a zaplacené nebo slepě věřící ovce, co se ukecáváním a vyhrožováním snaží zabrat pro Putina území, které se mu nepodaří nikdy krvavě dobýt.

Jyrko bacha, napomáhání zločinu je také zločin a tvůj kámoš Vovka páchá genocidu celého národa. Takový titul "spolupachatel zločinu genocida" to už nikdo do smrti neodpáře. Zatím ho pro autora uděluji neoficiálně, natvrdo ho dostane už brzo, společně s Puťkou.

8 0
možnosti
MB

Píši pořád, dnes válčí pouze blb. Za zemi bojuje ekonomika a obchod. Pak nerozumím textu. Kde Západ válčí? Tak aby se nám lépe žilo, nechme padnout Ukrajinu. No dobře, a co až padneme my sami? Kde je ta hranice kolaborace, bezohlednosti a rozumu? Proč Vladimirovič nevyzásobil Evropu a svět výrobky? Kde je slušné ruské auto, motorka, sekačka na trávu, nebo jízdní kolo? Dokud je nebudeme mít běžně doma, nic se nezměnilo. Kreml, jako reprezentant agresivní a rozvojové země. Čím to asi bude? Aha, tím že Západ válčí ... :-)

12 1
možnosti
PN

Na vasi vetu je velmi jednoducha odpoved, ale pokud by jste zkouknul Google, tak by jste ji nasel sam. :-) "Zapad" pred par mesici utekl z Afganistanu, valci v Mali, zlikvidoval Libyi jako stat a USA ma porad obsazena Syrska ropna pole v ramci jakesi samozvane koalice. Autor blogu spis ale myslel valku na Ukrajine, coz je proxy valka mezi Ruskem a USA. Ze to je proxy valka mezi temi dvema zememi muzete a nemusite verit, je to na vas. Jinak podle vas je zjevne Zapad "parta blbu", protoze v podstate valci porad. Hezky den.

3 7
možnosti
  • Počet článků 839
  • Celková karma 27,77
  • Průměrná čtenost 1915x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik