Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč, si kupují domeček, když na něj nemají a musí si na jeho pořízení půjčit. Pokud si beru půjčku, tak si zjistím, zda jsem schopen ji splácet. Pokud ne, tak baráček oželím. Podle všeho kupuji baráček, který potřebuje další investici. Já takový lidí vůbec nelituji.

3 8
možnosti
Foto

Pane Kindle banka v době kdy hypotéku poskytovala vyhodnotila situaci jinak než Vy. A troufnu si tvrdit, že měla lepší informace, než spousta vševědů od klávesnic. A že se jich tu vyrojilo...

9 1
možnosti
TB

jsem důchodce, platil jsem si abych měl vyšší penzi, pravda zaměstnavatel něco přidával, ale musel si dávat vyšší částku, aby mi to skutečně dal. Pracoval jsem jako pomocný dělník, aby jste si nemysleli že jsem byl něco......

dělal jsem 40 let v nepřetržitém provoze, mám tedy slušný důchod, smlouvu mám u pojišťovny AXA, a ta je postavena tak, že mi bude položka do konce života. Jinak, kdyby to bylo jinde, měl bych to jen do 80 let, tady po dožití 80 let mi to budou dávat ze svého

3 0
možnosti
Foto

Sociální smír bude naprostým základem vůbec z nynějšího stavu vybruslit Pavle. Poznámek fanatiků na obou stranách bych si nevšímal. Já se pořád stavím k věcem čelem, ale po dvou letech covidkrize, kterou vystřídala další krize už máme vy výrobních sférách čela samej šrám. Je jen otázkou času, až se to přenese dál. Plácání všeobecných pouček už nás nespasí... zvlášť pokud tato dlouhodobě rozhodně platná moudra křiví již dlouho prostředí, které nemá s volným trhem nic společného. Naše vláda je jen malej hráč. Navíc s docela pasivním přístupem. Hrdost na to, že Fiala dobře vypadá je pěkná věc, ale onen kýžený sociální smír nám nepřinese...Já už nevěřím ani ten gestům, bahno které vyplavává na povrch kolem Gazdíků a Rakušanů opět míří neomylně k nám za Jurečkou a spol. Inu, šíbrům se povedlo dosadit před sebe jako štít někoho, komu dost lidí uvěřilo. Nic víc, nic míň...

12 2
možnosti
Foto

Kauza "Dozimetr" není o nic horší, než brněnská kauza "Stoka", kde mělo hlavní podíl ANO, nebo než kauza Čapí hnízdo. Ale to si Babiš ošéfoval. Veliká chyba Fialy a Rakušana je ta, že nevyhnali od policie a ze státního zastupitelství Babišovy lidi, a ti teď chystají puč jako za Nečase. A můžete o mě klidně říkat, že jsem fanatik, ale je to tak.

4 10
možnosti
AL

ANo, kde na to mají brát? Všecky ty věcičky, cesty po světě a po Evropě tolik stojí, a už mnohým nezbývá na nějaké penzijko, které bude až za dlooooouho let!

7 1
možnosti
LB

Mám dvě přítelkyně penzistky, obě vysokoškolačky, obě vdovy, jedna žije ve Švýcarsku, druhá ve Švédsku. Obě shodně tvrdí, že jen se státním důchodem by nevyžily, takže obě si po léta platily připojištění. Té ve Švédsku navíc platil důchodové připojištění, které jí bude vypláceno do 70 let, její zaměstnavatel.

4 0
možnosti
DK

Zapomněla jste říct, že díky inflaci máte penzijní připojištění na dvě dvě...i když budete šetřit 40 let, tak si prostě nepomůžete...zůstane vám pár šupů k dennímu nákupu. Doba slávy připojištění již skončila. Příspěvek pod mnou vám to napsal stručně a jasně.

3 0
možnosti
JL

prostě kapitalismus není jednoduchej ani v 21.století v německém přílepku - Bohmen und Maehren. Všechno je dobře vymyšleno: bohatí bohatnou a chudí chudnou. Jsem v důchodu asi 5 let a z původného penzijního připojištění asi 200 000 mi zbyla desetina. Kde pak asi je těch 190 000? No něco sežrala banka, něco daně za provoz a něco lidičky, co mi dobrotivě pronajímali své volné bytečky. Děkuji jim všem pokorně: co bych si počal bez banky, bez vlády a bez bytů k pronájmu? Asi bych byl pořád s tou svojí otravnou ženskou v malém bytě ..jo svoboda je svoboda, bejby. Mimochodem mít baráček na venkově je velké terno, zahrádka, studna, vlastní topení z lesa - ráj, jen by si to ti mladí měli uvědomit, ž euž nic lepšího nebude a kochat se tím.

4 2
možnosti
Foto

Čím víc ti, co mají majetek bohatnou tím víc bohatnou chudí. Jednoduchá a prověřená poučka. Slovo kapitalismus si vymysleli levicový tak zvaní filosofové přes Kárla Marxe a další. Lidé v takové společnosti mohou vlastnit věci, včetně své práce, a tyto věc mohou svobodněji směnovat s ostatními. Mohou nakupovat, prodávat, hromadit, spořit, sdílet a dávat. Pokud nechtějí nemusí dělat nic. Jediná alternativa k takzvanému kapitalismu je otroctví.

0 0
možnosti
JK

Je fakt, že soc. pojištění je vyšší. Z toho taky jde určitá částka na podporu v nezaměstnanosti, když je člověk bez práce. A to ji ještě Nečasova vláda snížila o jeden měsíc. Ze 6 na 5.

1 0
možnosti
Foto

Pane Ďurane, sociální pojištění opravdu nikdo platit NEMUSÍ. Není to povinné.

5 6
možnosti
JK

Vysvětlete to zaměstnacům.

2 0
možnosti
RK

No, vás ekonomie minula i v občanské nauce základní školy. Radit někomu, kdo si s lehce průměrnou mzdou vezme úvěr.... no, chtěli bydlet ve svém (vrátíse jimto právěv penzi), volí typ topení, aby jen zmáčkli knoflík.... Jestli nedělat něco, aby se vydělalo více. Qleto už se musí pracovat na sobě, že?

3 8
možnosti
LH

Můžu se pane Knezinku zeptat, který typ topení měli zvolit? Uhlí, stepku...

4 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 25,39
  • Průměrná čtenost 1468x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik