Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Držím palce.

Obecně si myslím, že dnešní mladá generace je na tom hůř, než ti kteří naplno zažili komunistickou totalitu. Pamětníci jsou celkem jasně rozděleni na ty, co totalitu a vládu jednoho vůdce odmítají a ty, co si nostalgicky přejí návrat starých časů většinou proto, že nezvládají odpovědnost za vlastní život a hledají svého vůdce, nebo mají čí očekávají výhody z kontaktů na bafuňáře ze starých časů, nebo jimi jsou.

Naším problémem je, že těch bafuňářů a na ně napojených šíbrů, se do předních míst byznysu i politiky dostalo hodně, díky známostem a informacím, celkem logicky, nikdo jiný tu nebyl. Tedy až na několik výjimek. Zachraňují to malí a střední podnikatelé, kteří se naopak většinově vypracovali vlastním úsilím z ničeho, proto jsou také z vrchu dost okopáváni i když tvoří základ pro ekonomiku státu i pro velký byznys.

Co teda má takový mladý volič dělat, ze všech stran se ho snaží kdekdo vystrašit, z médií se valí špinavosti, tvrdé konfrontace, strašení a násilí. I politické debaty sklouzávají k hrubým nadávkám, což moderátoři aktivně podporují. Mají totiž výzkumy, že negativní emoce přitáhnou víc diváků než ty pozitivní, takže pozitivní zprávy téměř nejsou a naopak celé zpravodajství jsou krimi zprávy. Jenže mladá generace televizi i jiné negativní zprávy nesleduje mají vlastní svět, skutečný i virtuální, kde pozitivních zpráv je dostatek, proto si myslím, že píplmetry měří dobře, ale pouze tu skupinu, která si přeje vidět, jak selháváme, aby mohli říkat "za nás bylo líp", jsou to také poctiví voliči a na ně cílí i dnešní nejviditelnější zástupce starých struktur u nás, ne náhodou má na "obytňáku" stejné heslo zhrzených pohrobků komunismu a těch co se nechali celkovou atmosférou dostatečně vystrašit. Přes urputný odpor starců se postupně mladá generace dostává k moci, je čím dál víc těch co vystrašeni nejsou a umí se ozvat, je potřeba je podpořit ve volbách, nesedět odevzdaně a vystrašeně doma a zúčastnit se veřejného dění aspoň hozením lístku.

2 0
možnosti

Přeji vše nejlepší, vzhledem k problémům, které společnost má a horší časy přijdou, nevidím nějaké nové směry v politice, koho volit. V minulosti to byli "zelení", "třetí volba", řídit stát jako firmu ...

0 0
možnosti

J54i56r28i 16H18l13a83v57a

3. 7. 2022 22:21

Matę dobry plan.R^:-)

0 0
možnosti

No... Jak vidím z vašich blogů, česky umíte, zdejší kulturu znáte a chápete, a žít tu chcete do důchodu. Tedy máte i právo (a to nejen z titulu občanství) uplatnit svůj vliv na chod prostředí, ve kterém žijete.

Pokud jsem nějak pochytil z vašich blogů, jste z Teplic? Pokud ano, klidně vám to vysvětlím i u piva. Teď o prázdninách je "má" pivní skupinka mimo provoz, tedy uvítám každou příležitost vypadnout na chvíli z domu a jít s někým popít a pokecat. :-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS