Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

K poznámce pana Stejskala :

Pan Putin také bojuje o uznání práva Ruska na existenci na území jeho historické vlasti (časově bližší než pravlast). Jasně řekl, ze ji chce zpátky .....

0 8
možnosti
Foto

Pro p. Kaluse---To by ale předtím nesmělo Rusko písemně garantovat nedotknutelnost ukrajinských hranic.

8 0
možnosti
JN

Tentokrát souhlas. Nicméně mám jeden dotaz: proč tento blog není nyní k nalezení na hlavní straně blogů iDnes?

0 0
možnosti
JN

Beru zpět - problém byl na mé straně (neměl jsem zatrženo zobrazovat články o politice...)

1 0
možnosti
MK

Karma. Lipavský nemá na pozici MZ co dělat, je falešný jak pětník.

22 0
možnosti
JH

J31a83n 71H85a48r33v26a61n

2. 7. 2022 8:44

OK, ale takoví přece piráti byli vždycky.

8 0
možnosti
IK

Mně připadá rezervovaný, zdrženlivý postoj vlády více na místě. Izrael je v OSN odsuzovaný neustále, od r. 2006 asi 90 x. Volat proto po odstoupení českého ministra mi připadá přehnané.

Podle expertů OSN je hlavní příčinou konfliktu na Blízkém východě obsazení palestinenských oblastí Izraelem. Komise ale kritizuje i Palestinu: její vedení obsazením ospravedlňuje vlastní porušování základních práv a je hlavním důvodem pro nekonání voleb. Izrael nepovolil komisi vstup na území pro vyšetřování.

Území historické Palestiny, Záp. Jordánsko, Vých. Jeruzalem a Gazu obsadil Izrael v r. 1967. Většina internacionálního spoečenství doposud obsazení palestinenských oblastí neuznává.

V petici proti obsazení se např. píše, citát: Právo bránit se útokům na naši existenci NÁM nedává právo utačovat jiné.. Obsazení vyvolává nevoli .. teror a protiteror.., oběti jsou nevinní lidé.., pryč z obsazených oblastí. (Haaretz 22.9.67,Matzpen). Jiný odkaz říká: Arabové zastávají prac. pozice, Židé administrátory, správce a policii, stát, který ovládá cizí nenávistně založené obyvatelstvo se stává policejním státem s protidemokratickými prvky, typickém

např. u koloniálních států.

Od Izraele jako západní demokracie se daly očekávat určité standardy.

Důležitá hodnota UN Charty je nestrannost, t.zn., všechny státy měřit stejným metrem.

0 22
možnosti
Foto

Pro p. Kolářovou---Obsazení tzv. palestinských území Izraelem není hlavní příčinou konfliktu, ale důsledkem skutečné hlavní příčiny, kterou je popírání práva Izraele na existenci na území své historické pravlasti.

22 1
možnosti
JL

Izraelci nás k ničemu nepotřebují, spíše my potřebujeme jejich technologie. Židé ale jsou tvrdí obchodníci a nic nám levně nedají, známe to z dějin.

1 5
možnosti
PK

A proč by nám něco kvalitního měli dávat levně?

7 0
možnosti
LH

to se snažíte Lipavského obhájit nebo co jako to je?

1 3
možnosti
Foto

Pro p. Hladíka --- Vy jste to vážně pochopil jako obhajobu Lipavského? Pokud ano, pak ... nemám slov.

11 0
možnosti
ST

Informační doplnění:

Jeruzalémský zákon říká, že: „Jeruzalém, celý a sjednocený, je hlavním městem Izraele.“ Jeruzalém je sídlem vlády, prezidenta, vládních úřadů, nejvyššího soudu a parlamentu. OSN neuznává Jeruzalémský zákon[1] a podle interního informačního podkladu Parlamentního institutu většina zemí pokládá za hlavní město Tel Aviv-Jaffa.[2] Palestinská autonomie požaduje Východní Jeruzalém jako hlavní město plánovaného Palestinského státu.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Izrael#cite_note-Jeruzal%C3%A9m-3

4 0
možnosti
JT

Pane Tostene,

dovoluji si vás upozornit na to, že informace převzaté z wikipedie nemají vypovídající hodnotu úředního dokumentu. Dále si dovoluji upozornit na to, že vámi použitý pojem "většina zemí" naznačil, že máte nedostatek ověřitelných údajů.

1 0
možnosti
PK

Karma bez komentářeR^

16 0
možnosti
JZ

Zaslou:-)R^žená karma

10 0
možnosti
  • Počet článků 4835
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 830x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal