Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jsem žid a chápu Islámské zásady života. Ony nejsou zásadně odlišné, aby se muselo zabíjet a vraždit. Sám se nepovažuji za vyvolený národ Bohem a nepovažuji se ani za Slovana, neb nevím, co to vlastně má být. I vlastenectví je jen pojem. o ničem.

Již je tu další epocha lidské společnosti, kde hranice nemají smysl a důležitá je jen kulturní úroveň lidí. Stejně tak nemají smysl války a zabíjení lidí v nich. Všichni militaristé by měli být v separaci včetně Zemana.

0 0
možnosti

S Vaším tvrzením, že Izraelci nemají zájem na konfliktu s Palestinci, bych byl hodně opatrný. Většina Izraelců se na Palestince dívá hůř než my před časem na Ukrajince.

0 0
možnosti

Lipavský se nikdy neměl stát ministrem a my bychom nemuseli řešit jeho přešlapy, bohužel Lipavský tam byl protlačen jen proto, aby se Fiala mohl prsit, že donutil Zemana Lipavského jmenovat, už tenkrát jsem říkal, že sám toho bude litovat a měl jsem pravdu.

8 3
možnosti

Spíš bychom měli konečně přestat na Izrael pohlížet jako na zemi, kolem které je nutno chodit po špičkách a jejíž činy nemohou být za žádných okolností kritizovány. Že je to stát Židů, kteří dlouhá staletí zažívali ve světě útlak završený hrůzami nacismu, přece neznamená, že musíme donekonečna přehlížet, že ve vztazích s Palestinci má svým arogantním jednáním taky kus másla na hlavě. Ta snaha dělat z Izraelců jakési nesvéprávné děti a univerzální oběti, kterým je třeba všechno odpouštět, mi už začíná lézt na nervy. Zvlášť když oni sami téhle opatrnosti Západu zneužívají. Z Izraele je po třech čtvrtinách století moderní sebevědomý stát a ne nějaký utlačovaný chudáček, kterému každým dnem hrozí zánik, tak se k němu tak chovejme. To přece nemusí být v rozporu s obecně přátelskými vztahy, možná dokonce právě naopak. Je-li Izrael skutečně náš přítel, tak od nás jistě snese i nějakou tu podloženou kritiku. Vztah postavený na nekritickém podkuřování ale není přátelství.

7 5
možnosti

To jistě snese. Nicméně, napětí tam bylo dlouho před "okupací" území. Ostatně, jak se okupuje území neexistující státu?

A to ho napětí tam především vytváří tzv. Palestinci, kteří od roku 1948 útočí na Izrael s cílem jej zničit... Tzv. okupovaná území jsou jen důsledkem opakovaných útoků Arabů na Izrael...

9 0
možnosti

V nouzi poznáš přítele. Například, když my jsme během covidu poníženě žádali Izrael, který už měl prakticky proočkováno, aby nám poslal vakcíny a odvolávali jsme se na "nejužší pouta mezi zeměmi a že Izrael je pro nás vzor" tak nám milostivě poslali 5000!! dávek (pro 2500 osob) a ještě to bylo z jejich strany podmíněné pokračující "diplomatickou" vstřícností. Stejné množství poslali i pro Guineu. Jejich ambasáda se ani neobtěžuje na označení v češtině, jenom v jidiš a agnličtině. Jiné ambasády mají vždy v názvu svůj jazyk, pak češtinu a případně i angličtinu. To taky o něčem vypovídá. Pro ně jsme pouze užiteční idioti, kterými pohrdají a mají z nás srandu. Naše zamilovanost do Izraele je dost jednostranná záležitost. Ale mnozí, když už nemůžou milovat SSSR, tak se prostě musí zamilovat a klanět jinému vzoru.

4 3
možnosti

J63a98n 86P17a46v66e56l

2. 7. 2022 7:22

Ministry ma jiny nazor nez ja, mel by odstoupit. Jsem jediny, komu tento nazor pripada hloupy? Az bude mit ministr kultury jiny nazor na divadla nez autor, mel by take odstoupit?

Co se OSN tyce, vazne ty rezoluce nekoho zajimaji?

7 3
možnosti

Tento člověk nemá co dělat v ministerském křesle.Je to člověk,který zaprodává naší republiku a češství.

9 5
možnosti

Co to je "zaprodává naší republiku a češství"? Já jsem také pro sjezd lansmanschaftu v Česku, nejlépe na Hradě.

0 0
možnosti

J49i87r23i 54F89i55n28k

1. 7. 2022 21:42

Já jsem v tomto velice nestranný. Okupant jako okupant - a je jedno jestli je to Rus, Izraelec nebo Číňan.

4 5
možnosti

Ano a ne. T, území má Izrael pod správou proto, že na něj zaútočili sousedi, I je odrazili a hnali a zastavili se v nějakém bodě na původním území útočníka a to zajistili. Rus cizí území dobývá, je v pozici těch Arabů, kteří původně zaútočili na I. Za mě, je v tom podstatný rozdíl...

4 0
možnosti

Na jedné straně máte pravdu.

Na druhé straně, Izrael se zachoval velice hnusně. Ukrajina se ocitla ve stejné situaci jako on v roce 1948 a nepomohl, naopak jeho premiér radil, aby se Ukrajinci vzdali území. Naskýtá se otázka, proč se potom nevzdají území Izraelci?

Byl jsem tam dvakrát, z toho jednou jako dobrovolník programu Sar-el pomoci IDF. Teď bych tam nejel.

Když si Izrael nemyslí, že Ukrajina nemá právo na existenci, proč bych si já měl myslet, že kdyby nebyl Izrael, svět by o něco přišel.

5 9
možnosti

Ale srovnávat invazi Ruska na Ukrajinu s tím, jak vznikal Izraelský stát na tehdy převážně Araby obývaném území, kde ještě tak na začátku 30. let tvořili židé asi 20-30 % populace, no nevím no...

2 0
možnosti

Nevím, jestli má Lipavský problém s Izraelem, ale osobně nevidím důvod, proč bychom si měli před Izraelem sedat na zadek.

7 13
možnosti
Foto

Jak Čechy znám, před někým musí. Tak proč ne zrovna před Izralelem, že... A že je za zěch 70 let už sakra dobře znám. I Češky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3313
  • Celková karma 26,68
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz