Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Současná vláda plánuje za dobu jejího vládnutí navýšení dluhu o JEDEN BILION korun!!!

;-D;-D;-D

Šiku, Bučku, Kindle, můžete jim tleskat ve stoje!!!

0 0
možnosti
MB

Juro, vážně. Co pořád řešíte? AB panoval 6 let v konjuktuře. Nic neušetřil, neoddlužil, ani nedržel sliby. Program vlády - Důchodová reforma. Naopak, projedl i Kaluskovy rezervy> Sám sobě zajistil mamon. Dědictví předal v kastrofickém stavu. Co na tomto hochštaplerovi pořád obdivujete ?

2 1
možnosti
Foto

J93a67n 59Š12i82k

1. 7. 2022 13:22

Střízlivé zhodnocení. Stejně se tu najde plno křiklounů, kteří budou řvát, jak se máme špatně oproti jiným. Dostali jsme se do stádia lesu vybudovaného z natažených rukou: státe dej, je to tvoje povinnost. Čím dříve spadneme z hrušky dolů a bude to pořádně bolet, tím lépe. Pokud to bolet nebude, budou se v tom všem máchat příští generace. Hezký den

5 1
možnosti
Foto

Babišova vláda z 1,6 bilionu korun státního dluhu na konci roku 2019 dokázala dluh zvednout na 2,5 bilionu korun na konci roku 2021. Česká republika se v letech 2020 a 2021 zadlužovala rekordním tempem, které nemá v jejích novodobých dějinách obdoby. Zadlužovala se nejrychleji z celé Evropy. Náklady na pomoc státu v boji s nemocí COVID-19 přitom tvořily jen 10 procent. V době covidu, Italie, Řecko, Portugalsko a i celá Evropa snižovala své zadlužení o 1,9 p. b. Česká republika zvyšovala své zadlužení o 4,2 procentního bodu . Úroky z peněz, které si vláda Babiše půjčila jsou ve výši 274 mld.

6 1
možnosti
MB

Kdy už skončí úsměvný mýtus. A. Babiš něco oddlužil? Jde o používaný poměr HDP k dluhu. V době růstu opticky klesá, nu a co dále? V domácnosti, mám hypotéku. Pokud mi zaměstnavatel přidal, lépe se mi splácí. Co dělat, když zkrachuje? Tak vypíše Dluhopisy, už zase žije, super. Problém není řešen. Naopak, za nevýhodných podmínek, posunut, v čase - na někoho jiného.

Namaluji si grafy a budu mávat. Jak jsem to dobře vedl. Sobě urvu vavřín - Dluhopisy! Za výhodných podmínek. Lidé tleskají a skládají se na mne. Moudře se usmívám. ANO, ano, dobře už bylo. Mistrné číslo - Andrej Houdini. Harry unikal z pout, na souši i ve vodě, Podaří se totéž z Hnízda? ... :-)

4 1
možnosti
Foto

Obávám se, že se nebudeme vymykat z ostatních zemí. Středopravá vláda se bude zadlužovat mírně, to povede k jejímu pádu. Přijde populistická, ta to zase roztočí a do 5-6 let budeme mít veřejný dluh an úrovni 60-80% HDP. Pak se zadrhneme jako ostatní. Každý si bude chtít urvat co nejvíce a co nejdříve bez ohledu na ostatní, na budoucnost na vlastní vnuky. Naopak. Řekne si, musím urvat teď, abych to mohl vnukům dát, jinak to udělají ostatní.

8 1
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,00
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky