Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zastávám názor, že dobrých doktorů je málo a tak budou společensky více užiteční v ordinaci než v politice. A o blaho náš všech jim přece jde, nebo ne ?

0 0
možnosti

Když se podíváte do politiky (ale i mimo politiku) na lidi s titulem Dr., tak mají několik společných vlastností :

1. rozumí úplně všemu, i mimo medicínu

2. nelitují peněz na dobré skutky, pokud ovšem nejde o jejich peníze

3. Jsou velmi "citliví" na svoje peníze

0 0
možnosti

Už se těším na dobu, kdy podle "zákonů trhu" budou pekaři přeprodávat své rohlíky přes nějakou burzu rohlíků a zpětně nám je nabízet (jako "řádní hospodáři") za desetinásobnou cenu (protože ji určí nejbonitnější rohlíkůchtivý zákazník). Nejdříve se ale budou muset spojit do nějakého kartelu s monopolem na rohlíky. To se to pak bude obchodovat

2 0
možnosti
Foto

Burza rohlíků nedává smysl. Rohlík je zboží krátkodobé využitelnosti s lokálním trhem, pokud nepočítám předpečené polotovary z řetězců. Pokud existovala nějaká pekařská burza a pekař by dostal za rohlík pětinásobek, proč by tam neměl své zboží nabízet? Kartel, monopol a podobné konkurenci narušující praktiky podléhají i třeba jen úřadům pro ochranu hospodářské soutěže. Když Babiš kupoval Odkolka, nebo když se přeprodávaly sítě čerpadel, úřad zasahoval, protože by to konkurenci narušilo.

0 0
možnosti

Neříkám že se mi všechny názory senátora, kterého jste totálně "sepsul", líbí. Ale např. výuka stomatologie v Ostravě je blbost? Nebo populismus? Já nevím, nechám si poradit. Podle mého názoru bezmezně věříte v tržní model bez zásahů, který nefunguje.

4 0
možnosti
Foto

Výuka stomatologie není blbost, ani ostatní opatření. Ale všechna znamenají další peníze. Pomyslíme-li si, že v takové situaci je většina venkova ... Navíc honorář soukromého zubaře je stále nedostatečný. Bez vyššího zdrav. poj. nebo spoluúčasti nelze zajistit.

0 0
možnosti
Foto

Chtěl bych si přečíst jak by autor článku rozvedl ono "když se někomu dá musí se někomu vzít. On se tu obouvá do zdravotnictví. Rád bych se dočetl , komu se berou prostředky které se dávají na Ukrajinu ? Kam se dávají zisky ČEZU? Proč jsou v nadnárodních firmách platy 3× nižší v Ceské pobočce než v pobočce stejné firmy třeba Německu za stejnou práci? Je toho hodně na co by se občan chtěl politiků zeptat. Ovšem odpovědí se nejspíš nedočkáme.

3 0
možnosti

Co pan bloger jako řešení navrhuje? Nic, jen utáhneme si opasky. Připomíná mi to vtip z 90.let o Václavu Klausovi jako náčelníkovi Utahů.

2 0
možnosti
Foto

Je v Senátu za ANO. Tím se leccos vysvětluje....

1 0
možnosti

"... jezdíme méně častěji" = "... jezdíme méně více často" ;-D

1 0
možnosti

Me fascinuje tenhle styl mysleni, ktery je pritomny prakticky u vsech politiku a statnich zamestnancu.

Mame tady nejaky problem, ze si lidi ze dvou moznosti vybiraji v drtive vetsinu pripadu jednu, protoze ta druha je slozitejsi. Ale my to nebudeme resit tim zpusobem, ze bychom se zamysleli nad tim, z jakeho duvodu je ta jedna varianta slozitejsi a zkusili odstranit co nejvic byrokratickych a jinych prekazek. Ne, my pujdeme stylem, ze budeme vymyslet nejruznejsi blbosti, jak k tomu ty lidi donutit, pripadne jim tu dosud preferovanou variantu znevyhodnit.

Nemam nastudovane prislusne predpisy a vsechno mam jen z doslechu, ale nedavno jsem zaznamenal, ze udajde k otevreni jakekoliv lekarske ordinace musite nejdriv zajistit odpovidajici prostory, veskere vybaveni, vcetne personalu a teprve potom s timhle vsim je mozne si zazadat o licenci. Pokud to tak opravdu je, tak se vubec nedivim, ze se do toho nikdo nehrne.

1 0
možnosti
Foto

Ano, je mnohem jednodušší nastoupit do nemocnice a o nic jiného než o pacienty se nestarat a ještě k tomu mít na ty nepříjemné a rutinní rpáce k ruce odborný personál.

1 1
možnosti

Asi pana MUDr. znáte a víte, jak šplhá. Nicméně řada věcí je třeba udělat - zkrátka polit. hochštaplerům je nutné odtsřihnout prachy. Jen a jen ze ošlehaných čl. příspěvků a pak sestupných podílů z výsledků voleb u stran nad 5%. ˇ6ádné jiné dary, apod. Tady je zlořilost u pol. stran a na ty se nabalují různí fiškultárci.

0 0
možnosti
Foto

Jenomže na mafie je policie krátká. Soudy a soudci policiji spíše hází klacky pod nohy, něž aby pomáhali hájit zájmy občanů. Ovšem mnoho politiků se o zájmy občanů nezajímá. Háji a usilují o kde co , ale zájmy občanů voličů je nezajímají.

1 0
možnosti

Klídek, lidi kouknou na ksichtík v letáku, a většina jistě dál už nečte.

0 0
možnosti
Foto

To ano, nečtou, ale sylší slovo: "Zločinné zisky ČEZu, zajistil jsem vám zubaře a zastropování cen." Dál už nemusejí poslouchat. "Znají pravdu". Tak uvažuje většina voličů.

0 0
možnosti
Foto

Jen věcná připomínka, úroky ze státního dluhu jsou letos cca 50 miliard korun. Ale těch 100 miliard ročně tam během pár let určitě bude...

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za upozornění. Opravil jsem.

1 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 36,02
  • Průměrná čtenost 1615x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik