Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Panáci rozhodují?

O všech rozhodnutích EP hlasují zástupci všech členských států (tedy i naši poslanci), kteří mají možnost podat pozměňovací návrh či rozhodnutí připomínkovat.

0 0
možnosti
Foto

Projev premiéra, zvláště pak jeho rozbor např. Jiřím Rajchlem či pouhé porovnání s dostupnými informacemi či postupy jiných států nás utvrzují v tom, že naše vláda je, co se týká zájmu o svoji zemi a občany, zřejmě nejhorší v Evropě. Pro mnohé z nás je to na odstoupení nebo velké obavy z budoucnosti v ČR.

Lidi vidí, že vláda neplní svoji funkci, tj. fci servisní organizace pro SVÉ OBČANY, kteří ji platí a kteří ji zvolili.

Nekoupení zásobníků plynu od RWE za pětinovou cenu/nabídku je neodpustitelné. Kupování plynu od překupníků z Německa s 80% marží je neodpustitelné. Nezastropování cen ČEZ (cena cca 3-4 Kč/kWh by i tak znamenala 100% zisk, lidi platí 12,-Kč/kWh) s odkazem na nutné zisky minoritních akcionářů je neodpustitelné. Odkývání likvidačního green dealu je neopustitelné. A tak dále....

Vládo díky a odejdi.

4 4
možnosti
Foto

A nastup milovaná vládo Babišova, za které bylo nejlépe. ;-D

2 0
možnosti
Foto

Paní autorko, znám několik žen, které se v technice vyznají, ale Vy k nim, žel, nepatříte. Tudíž z celé té složitosti vidíte jenom povrch. ;-(

2 1
možnosti
Foto

Myslíte jistě třeba paní Vitáskovou, že??:-)

1 0
možnosti
VH

Před covidem se většina z nás měla jako na kdy. Až jsem měl lehké mrazení v zádech, co přijde...a bumbác, sami si podřežeme větev nesmysly jako greandeal, elekromolitou a čert ví,co ještě příjde.

1 0
možnosti
Foto

J57a21n 12Š88i86k

30. 6. 2022 9:46

Za sebe jsem pro jinou cestu. Než stále žvanit o všem možném, jak jsou ti mocipáni zlí, druzí nám škodí a ti ostatní za všechno můžou navrhuji jít jiným směrem. Totiž hledat v dynamicky rychle se měnícím prostředí nové příležitosti a možnosti, pracovat stejně usilovně jako předchozí generace a především: hledat chyby především na sobě a dokázat se z nich poučit. Naštěstí takových lidí je u nás dost, stačí když se dívám do podnikatelského prostředí kolem sebe. Fňukání nikdy v historii lidstva nikdy nikoho neposunulo dopředu. Hezký den

3 0
možnosti
JK

Paní Bohumilo, netuším co přesně máte v rukách vy, ale burcujete určitě několik let a ono to jaksi směr nemění, spíš to nabírá na obrátkách. Zřejmě máte v rukách něco, co ostatní brát do rukou nechtějí, jinak bychom už stavěli další rafinerii ropy, požadovali větší korečková rypadla a vyšší komíny.

Vidím to asi takhle, konec fosilních paliv je nevyhnutelný, kdo zaspí dobu zapláče nad výdělkem. Naopak bude v obrovské výhodě ten, který bude na špici vývoje nových technologií a jejich využití. Průmysl 4.0 a zrod UA klepe na dveře. Bude další technologická revoluce a ta smete každého, kdo nebude připraven, bude tahat za brzdu, nebo bude zpátečničit. Tak to bylo u každé podobné revoluce, jedni rozbíjejí stroje a druhým se stínají hlavy. Zastavit to ale nelze.

Takže mnohem rozumnější, než zpátečnicky trvat na zachování starých pořádků, je zapojit se na čelo nového proudu a určovat směr. Nechceme elektřinu protože nám ji nutí obří energetická lobby, dobrá co tedy místo ní? Máme celkem velké množství možností nefosilního vývoje, některé reálné jako třeba vodík, jaderná fuze, nebo magnetismus, některé jen teoretické (zatím) subatomové částice, antihmota, supravodivost a některé fantastické červí díra a varp. Co se děje na horizontu událostí? Rozluštění této otázky by zřejmě pro lidstvo znamenalo vyřešení otázky získávání energie.

Zpátky na zem. Nejspíše budou zdroje energie fungovat paralelně a ukáže se praxí, který z nich je pro kterou lidskou činnost nejvhodnější. Na nás je jen pohlídat aby lobbisti z jedné oblasti úplně neovládli vývoj, a aby se současně pamatovalo i na další směry. Ještě jednou, vše bez fosilních paliv, jejich éra končí jako éra páry, to je fakt a lépe na duši bude tomu, kdo si to přizná.

5 0
možnosti
Foto

J58a62n 30Š98i91k

30. 6. 2022 10:02

Souhlasím. Neustálé plácání o solárních baronech vyvolalo ve společnosti takovou atmosféru, že se u nás fotovoltaika neposunula skoro vpřed. Až na pár průmyslových podniků, kteří pochopily, že náklady na energie je dobré mít co nejvíce pod kontrolou a mají na střechách svých průmyslových komplexů FVE panely. Kdyby se tento směr podporoval, aby každá fabrika, hala, supermarket, nevyužitá zpevněná plocha, apod. měly panely na střechách byly bychom někde jinde, než dneska.

3 0
možnosti
Foto

A někteří jim nadšeně tleskají. (Zelení sebevrazi). :-( Karma.

5 6
možnosti
JK

A vy tleskáte komu?

0 0
možnosti
DK

Proč za nás stále musí rozhodovat ti nejbohatší?;-€

0 1
možnosti
OZ

Chtělo by to zase nějakou revoluci lůzy, že jo Danuše...

1 0
možnosti
ST

Kdysi jsem navrhl vzorec pro budoucnost ČR:

(ne) EU

ale za to: EFTA + EEA + NATO

Samozřejmě rozhodnutí v referendu. Byl jsem osočen jako příznivec SPD. ;-D:-/

No, uvidíme co nám ta budoucnost přinese...

3 0
možnosti
Foto

Mne by zajímalo, jestli takový odpor proti EU je i v ostatních menších členských státech, nebo je-li to naše specifikum. Protože pokud by tomu tak bylo, už se dávno EU rozpadne. A vidíte, pár hloupých (našinci nepoučených) se tam cpe jak o závad.

Ono to vypadá, že jsou tu všichni odkojeni Jiráskovým Proti všem.

Proti EU, proti euru, proti radaru, proti NATO, proti všem technickým novinkám. Možná by stálo zato, vytvořit tu skanzen pravěku a vydělávat na vstupném. ;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1078x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik