Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Pokud by to bylo takto zavedeno, tak by bylo nanejvýš spravedlivé, aby zápornou daň (či special dotaci) dostaly firmy, které jsou vysokou inflací a cenami energie naopak poškozeny.

Pokud ne, tak pro tuto dań není logické vysvětlení.

0 0
možnosti
Foto

Mimořádné výdaje má stát mimo jiné v souvislosti se zákonnou valorizací penzí, řešení uprchlické krize atd., takže o použití výnosu mimořádné daně bude velký zájem, ale vzhledem ke stávajícímu a budoucím deficitům státního rozpočtu to bude jen slabá záplata.

0 0
možnosti
Foto

Zásluhovost, potřebnost a podobná emociální slova ve mě vzbuzují silné reminiscence na prvomájové projevy před rokem 1989.

Vybere-li stát více, to už nikoho nezajímá, na co to rozhází?

0 0
možnosti
Foto

Samozřejmě je ideálem minimální a efektivní stát, ale k tomu se bohužel neblížíme, takže zvýšení daní (nebo zavedení nových) je pro příští roky jediná cesta...Nebo musí přijít (revoluční?) změna.

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2200x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik