Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlas a dík za velmi jasné a srozumitelné shrnutí...R^

1 0
možnosti
Foto

Děkuji, Zuzko, není zač a těší mne Tvůj komentář:-)

0 0
možnosti

Když to obrátím, tak Putinova agrese zase neomlouvá jiné přešlapy. Jenže mnozí se chovají, jako kdyby Putin rozdával povolenky a bianko šeky.

Pokud jeden vězeň zraní jiného, má zraněný automaticky nárok na propustku z vězení? S Ukrajinou to tak funguje.

0 2
možnosti
Foto

Ano, máte pravdu, dalo by se to obrátit. Přesto si troufám tvrdit, že je to neporovnatelné.

1 0
možnosti
Foto

Souhlas. Jen připomínka pro zapomnětlivé: Janukovyč na poslední chvíli zamítl podat žádost o zahájení vstupních rozovorů pro vstup do EU. Evidentně na pokyn z Kremlu. To vzbudilo nevoli a následný Majdan. Do jaké míry se v tom angažovaly USA, nějak netuším. Leda ke svržení zaprodance.

Někteří rozumbradové poukazují, že Kreml se obával, že UA vstoupí do NATO. To ale nebylo v plánu, pár politiků k tomu řeklo, že by to za současné situace nebylo možné a když, tak za velmi dlouho. Jsou tam kritéria, která UA v té době nesplňovala, např. nestabilitu v pohraničí. (u Turecka to ovšem nevadilo). R^

9 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, Pavle. Pracovně musím sledovat zahraniční tisk. Už se bere jako fakt, že USA podporovaly prozápadní procesy na Ukrajině. A ono se zdravým rozumem, co je na tom vlastně špatně, že? Když se Ukrajina začala posouvat dopředu.

1 0
možnosti
Foto

Výborný komentář. Čekám, Jaromíre, kdy vám bude udělen VIP bloger. Určitě si ho zasloužíte. Váš styl bych nazval cool. Oceňuji toR^R^

9 0
možnosti
Foto

Největší odměnou jsou pro mě moji čtenáři a souznění s nimi, Viléme. Váš JAROSLAV;-D;-D;-D Fakt moc děkuji, to zahřeje, i ty plusy k Vašemu názoru:-)

2 0
možnosti

Máte pravdu. Rusko nic neomlouvá, ale přehlížet to, že má "západ" máslo na hlavě, by bylo strkáním hlavy do písku. Je to totiž to samé, jako když zapomenete zamknout byt a někdo Vás vykrade. Zloděje nic neomlouvá, protože krást se zkrátka nemá, ale nelze přehlížet fakt, že byste mu to svojí zapomnětlivostí hodně usnadnil...

5 1
možnosti
Foto

S tím se nedá nesouhlasit

3 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^ putinovskou zločineckou bandu nic neomlouvá. Je potřeba ji zničit.

4 0
možnosti

Systém rozhodování v demokracii je jen vršení chyb a následné jejich opravování, přičemž vypadávají z kola politici, co to hodně zbabrali.

Systém rozhodování v totalitě je neustálé vršení chyb vůdce, které si nedovolí nikdo opravit a jen někdy jsou nařízení v praxi ohýbány, aby se dalo přežít, případně na ten nápad musí zaonačit tak, aby na to jako přišel vůdce osobně.

10 0
možnosti

J33a70n 30R14á75ž

29. 6. 2022 14:05

Pro putinův "nápad" napadnout Ukrajinu tak, jak to provedl, opravdu omluva není! To je nezpochybnitelný fakt.

Ovšem omluva není ani pro mnohé západní politiky, o těch ukrajinských ani nemluvě, kteří nevěřili, že Putin své výhrůžky splní a skutečně na Ukrajinu vtrhne. Takže tím, že poněkud nekorigovali svoje sliby Ukrajině (např. o vstupu do NATO) a neporadili kyjevské vládě, aby se chovala k ruské menšině na jihovýchodě Ukrajiny s větším respektem, Putina provokovali až mu "ujeli nervy" a vojenskou agresi spustil.

PS. Oponenti nutnosti jednat o ukončení války, která Ukrajinu ekonomicky zničí a její pokračování bude stát dalších mnoho tisíc obětí i mezi civilisty říkají, že s Putinem se dá jednat jen z pozice síly. To je chyba, protože Putin jinak, než z pozice síly jednat neumí, v této pozici se cítí velmi dobře, neb je na ni od mládí připravován, takže jsou taková jednání s ním neúčinná. Proč není lepší Putina zaskočit jinou taktikou vyjednávání a tak ho dostat do situace, ve které se nebude cítit komfortně. To je otázka pro diplomaty, vymýšlet něco a spekulovat coby kdyby tady na Webu je hloupost.

2 2
možnosti
Foto

Přesně tak. Rusko nejde porazit bez toho, aby byla třetí světová s použitím jaderných zbraní. Vyjednávání není poplácávání po zádech a nesmyslná gesta, ale (tvrdá) dohoda psychopatů nebo s psychopaty tak, aby to nebylo pro lidstvo destruktivní. To není ústupek, ale nutnost.

Blbý je, že tímto se posiluje Čína, jejíž neúcta k životu a představa nadřazenosti Čínanů je pověstná. A nebezpečná. O arabském světě nemluvě.

0 4
možnosti
Foto

Diktátor je ,,jenom" diktátor. Představy, že z diktátora se stane filantrop, jsou stejně naivní, jako spolupráce s ním. Přesto se v reálné geopolitice i s diktátory spolupracovalo a spolupracuje. A to z důvodů ryze pragmatických. S humanizmem to ovšem nejde nikdy dohromady. Tzv. studená válka ve skutečnosti neměla vítěze. ,,Zvítězila" tzv. globalizace. Nezmizely tím však diktatury, ani diktátoři. Zůstaly toliko sféry vlivů a zájmů. A o ty se soupeří. Všemi prostředky. Válečných nevyjímaje, bez ohledů na následky i oběti:-/

1 1
možnosti
Foto

Jistě, ale to ho pořád neomlouvá:-/

2 0
možnosti

Souhlas - neomlouvá. Není v žádném případě možné omluvit.

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS