Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OD

Klasickej Ivoš - já, já, já.

Už se těším, jak všechny školní kuchařky, družinářky, školní asistentky nasednou do busu a pojedou kompenzovat bídu do Prahy.

3 5
možnosti
JZ

Volných pracovních míst je spousta. Např. řidiči autobusů, strojvedoucí, kuchaři, číšnici atd.

5 0
možnosti
LH

to jsou ty co jmenujete, ale nemusí zrovna tyto profese být poměrně dost zaškoleni....

0 0
možnosti
Foto

Pokud půjde státní zaměstnance do Prahy bude mít stejný plat, jako v koťěhulkách. Protože státní úřednicí jsou placeni podle tříd.

1 0
možnosti
Foto

I17v44o 20C68i90l35i62c32h

29. 6. 2022 9:08

To máte pravdu, ale v těch Kotěhůlkách nemá tolik možností si ve volném čase přivydělat.

0 0
možnosti
JZ

Lidé si musejí zvyknout, že stát není zaopatřovací ústav. Na nesmyslné odborářské vydírání nejsou ve státní kase peníze.

11 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

5 0
možnosti
Foto

No jasně, ono je to tak jednoduchý! Vy chlapi jste se vším hned hotoví. Už vidím naše kuchařky a uklízečky, jak se stěhují za prací třeba do Prahy. A s celou rodinou. Nebo si zakládají živnost. Ony mají taky leckdy dvě práce, nedělejte z nich pořád lidi, co si neumí poradit. Ale upřímně řečeno, jejich platy jsou tak malé, že těch 10 procent ten větrák opravdu moc neroztočí.

4 2
možnosti
ES

Hodně štěstí!:-)R^

1 0
možnosti
JV

Vaše rada odjet do Prahy je geniální. R^

Hrůza z toho, když kuchařce ve školní jídelně při inflaci 16% zvednou o 10% plat vás nutí přemýšlet nad generacemi, co to zaplatí. Docela jste mě pobavil.

9 3
možnosti
OU
MB

Problém lidský - Všichni potřebují přidat. Zamražené příjmy, nahlodávané inflací - chápu. U státních zaměstnanců je ovšem problém, rozumový. Skládají se na ně, ti zbylí. V době Covida, OSVČ na mrtvici. Státní mnohde na HO 100% + další výdobytky. Budiž, odraz situace. Nyní je tedy firma - stát, v problémech. Co s tím ... ?

Stávkovat a podporovat Středulovu kandidaturu? Brát, z čeho a inflaci ještě podpořit? Nebo být ke své firmě loajální? Rozumný člověk ví - dobře být stále nemůže. Řešení pořád existuje. Uvědomit si to a setrvat. Nebo i dobrovolně odejít a založit si živnost. Taky lze naslouchat libo hlasům šílenců. Taky říkají, že šetřit se musí - nechť to stojí cokoliv. Prostě, furt bude lépe ... :-)

4 0
možnosti
OU
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.