Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Kroupa, s úctou, karma.

Jak mi dříve (pár let) připadaly Vaše blogy, kontroverzní, tady s Vámi naprosto souhlasím. Karma jak... (říkali jsme dříve Brno, ale nechci být nařčen z protěžování :-)) Dobrou noc

0 0
možnosti
Foto

Pane Kroupa, s úctou, karma.

Jak mi dříve (pár let) připadaly Vaše blogy, kontroverzní, tady s Vámi naprosto souhlasím. Karma jak... (říkali jsme dříve Brno, ale nechci být nařčen z protěžování :-)) Dobrou noc

0 0
možnosti
Foto

Omlouvám se, dlouho jsem tady nebyl a protože jste mne mile překvapil, tak jsem to odeslal dvakrát!

0 0
možnosti
JK

Beru to tak, že konečně máme u nás lidi, kteří se snaží uvažovat rozumně a racionálně. Bohužel část těchto lidí zapomněla jak iracionální a nesmyslná umí být totalita. Tato malá část lidí hledá pro šílené a nesmyslné jednání Putina nějaké racionální ospravedlnění. Takové prostě není, zbývají jen lži, které jsou ještě šílenější než realita a je smutnou pravdou, že některé se prostě uchytí a těžko je z hlavy oněch lidí hledajících něco racionálního dostanete, drží se toho mála jako klíště a necuknou.

Nezbývá než cítit k takovým lidem jen soucit, mají to totiž těžké, brání se prozření, tomu, že egocentrický asociál a šílenec se dostal k moci v Rusku a že krvavá agrese na Ukrajině je jen kuli egu a touze po moci jednoho jediného blázna, který se dostal k velké moci. I ocelový Putin totiž stárne a chce se mermomocí zapsat do světových dějin jako velký dobyvatel i krutovládce ve stylu Petra I. Velikého. Jenže se už zapsal do dějin jako šílenec co prolil krev statisíců nevinných lidí.

Je to celkem jednoduché, egoistický šílenec se nezastaví i kdyby měl do války poslat kojence s kudličkou za plenkou, musí být zastaven a odstraněn. Západní demokracie pořád dumají jak to provést, aby to ekonomicky moc nebolelo, aby se mohli opřít o právní základ, a aby výpad a zničení Putina a jeho armády bylo konečné a nemohl za pár let provokovat znova.

Naše civilizace bohudík není totalita a pokud rozjedeme akci musí být reálná šance na požadovaný výsledek. To je rozdíl od vůdce krutovládce, který s realitou ztratil kontakt.

9 0
možnosti
JL

J8 bych řekl, že je dobře, že Rusko straší jaderným útokem, protože inteligentní národy začnou víc hloubat nad svojí obranou. Náš národ těžko a i kdyby se snažil, stát je celkem bezbranný.

0 0
možnosti
Foto

A nejsme náhodou v nějakém obranném paktu?

A jak to bylo s radarem?

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

2 0
možnosti
PK

Válka je vůl! A ten kdo jí produkuje, je idiot.

Pravdou však je, že ve svém příspěvku, dost cílíte na rusáky, kteří jsou zblbnutí propagandou. No, do jisté míry samozřejmě máte pravdu, ale je třeba si uvědomit, že oni se prostě k jiným informacím nedostanou, pokud je cíleně nevyhledávají. Alespoň malou omluvou, jim to snad býti může.

Původně jsem se však vůbec nechtěl k vašemu příspěvku vyjadřovat. Pouze dát již tradiční, řekl bych že zaslouženou karmu.

Nakonec jsem se však rozhodl napsat až v momentě, kdy jsem si přečetl příspěvky k Vašemu článku.

Nejsem překvapený. Už mě to vlastně i nepopuzuje. Jen bych řekl že je daleko důležitější si uvědomit, kolik idiotů, přímo či nepřímo obhajujících ruského netvora, se nachází v naší malé zemi.

Nemá smysl jim cokoli vysvětlovat. A to ani v momentě, kdy oni, narozdíl od rusáků, ten přístup k informacím mají. Přesto stále kvičí ty své bludy, vykutané bůh ví odkud. Netuším, zda cíleně vyhledávají ruskou propagandu na webech Tomia Okamury, SPD či jiných, obskurních, stránkách. Je to jedno.

Podstatné je, že tady jsou a je třeba si vždy uvědomit, že v naší zemi nežijí jen lidé jako Kubiš, ale je tady bohužel i dost Čurdů.

A to je v podstatě to, co mě nejvíc straší. Ubožáci, kteří by zaprodali vlastní zemi komukoli, kdo jim dá oněch třicet stříbrných. Nechci ani domýšlet, že by to podobní hňupové, dělali z přesvědčení. O to by to však bylo smutnější.

Mějte se a omlouvám se občasnou invektivu a poměrně dlouhý komentář. Vůči rusofilním exotům však nemám slušné slovo.

19 0
možnosti
JN

J54o75s39e51f 11N58i19k60l

28. 6. 2022 20:03

Naše zem už je dávno zaprodaná...

2 10
možnosti
JN

J77o41s36e43f 22N26i47k10l

28. 6. 2022 15:47

Ústy klasika: "Stalo se módou sezóny do věcí rázně tepat". Tady se stalo módou sezóna do Ruska rázně tepat. Vše ruské je špatné, mají nízké DPH, ekonomicky nevydrží, Rusové jsou bez západních technologií neschopní, jsou to barbaři a ochlastaní mužici, vojáci znásilňují a rabují, neumí vyrobit ani kávovar, jsou v platební neschopnosti, vojensky jsou neschopní, mají velké ztráty na bojišti, Rusko je ekonomicky na "huntě" , rozvojová země "hadr", kam přijdou jsou nezvaní, a ta jejich prolhaná propaganda....ještě, že máme ten internet a překladač...tak např. NYT tvrdí, že Ukrajina ztrácí na bojišti jeden prapor denně (300-1500 vojáků), Rusové zatím nepoužili špičkové zbraňové systémy, za Ukrajinu "hrdinně" bojují zatím je čtyři nacionalistické a nacistické polosoukromé armády (bataliony), Zelenskij, než podlehl těmto nacionalistům, sliboval po zvolení , jak vyřeší autonomii donbaským rep. v souladu s minskými dohodami, země je zkorumpovaná....atd...lidé čtěte a hledejte informace, to máte, pane autore, naprostou pravdu, naše média papouškuji pouze informace z jedné strany.... "Válka je vůl" ústy jiného našeho klasika, tuto válku odsuzuji, Rusové jsou agresoři...ale přiznejme, že určitý podíl má na této válce také Západ (potažmo USA)....

5 22
možnosti
Foto

Čtení podobných blogů mi připomíná úvodníky v jednom deníku, který stál 30 haléřů a i kdyby byl zadarmo, stejně bych ho nečetl.

3 4
možnosti
Foto

Tohle je zkopírovaný z výslechu ruských zajatců: Sedí vedle mě okupant a já mluvím s jeho matkou. Ptám se jí: „Vpadl váš syn na Ukrajinu?“ „Ne.“ Říkám: „Stop. Tady sedí. Vaňo, kde jsi byl tehdy a tehdy?“ Vaňa odpovídá, že tehdy byl v Izjumu v Charkovské oblasti. Říkám: „Vidíte, on byl v tanku se samopalem v Izjumu v Charkovské oblasti. Takže na Ukrajinu vpadl, anebo ne?“

„Ne, nevpadl.“ Povídám: „Jak je to možné?“Odpoví: „Je to tak, že jej povolali obyvatelé tzv. LLR a DLR (samozvané povstalecké republiky – Luhanská a Doněcká, pozn. red.) aby je bránil.“ Chápu, že je mimořádně složité mluvit o obyvatelích LLR a DLR a o těch osmi letech a o vpádu Ruské federace na ta území už před osmi lety, ale používám velmi jednoduchý fakt. Říkám: „Pokud jej povolali obyvatelé Luhanské a Doněcké oblasti, tak co dělal v tanku v Charkovské oblasti?“ Víte, co mi odpověděla? „Já ten váš zeměpis neznám. Mě vaše fakta nezajímají, já mám vlastní.“Říkám: „Dobře.“ Beru notebook, otáčím k ní mapu a popisuji... Víte, jako pro malé... Dítěti je to jednodušší vysvětlit než jim... Ukazuji: „Tohle je Charkovská oblast a tohle Doněcká. Koukněte se. Tohle je Doněcká a on byl tady v Charkovské.“

10 0
možnosti
ST

"...potlesk a chrochtání blahem..."

Přesně to sedí i na toto: https://www.youtube.com/watch?v=Ndnk4V3Y_Pk

Pozor, toto je již z roku 2008, russáci se opájejí tím, jak jsou mocní, že někoho mohou "přiškrtit", když skoro ve všech oblastech jsou mimo mísu, přitom ta malost a ubohost je názorná...

8 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám