Diskuse

Já a vesmír

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Podobně uvažoval každý. Dříve vejce, nebo slepice? Co je za vesmírem? A co bylo před? Dostane se k bohu, ke kterému zase? Jako mladý jsem pravil. Je-li bůh všemocný, dokáže vytvořit kámen takové hmotnosti, kterou sám neuzvedne? Podobně nekonečno, co to je? Vždyť náš mozek je postaven na konečno! Zase něco evidentně existuje, mezi nebem a zemí. Co s tím ?

Co co by, oženil jsem se. Podobné otázky jsem si přestal klást. Zjistil jsem, že se na ně odpovědět nedá. Svým způsobem i zbytečné. Přivítal jsem, že existuje i něco netušeného, neprobadatelného. Přesto, objevil jsem. Pojem pokora, rozumná bázeň! Asi existuje nějaký řád. Asi se mám někam zařadit. Sehrát roli řádného muže. Manžela, vychovatele, hospodáře - dobrého člověka .

A zase další objev! To je program Nekonečný! K jeho naplnění pomáhej mi bůh, nebo přírodní zákony. ak zase já objevil Vesmír. Otec se mi zase smál. "Člověče synu, vítej mezi námi astronomy. My na to přišli rovněž, už dávno" ... :-)

0 0
možnosti
JH

J73i16r68i 68H46l26a20v22a

29. 6. 2022 8:15

Slozity tema..., ale cetl jsem az do konce.R^:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 10,44
  • Průměrná čtenost 256x
Dědek ročník 1946. Původním povoláním básník a tremp. Potom exulant, starostlivý otec, podnikatel, trochu cestovatel. Nyní důchodce píšící své posledniny. Celoživotní student.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

  • Eva Sádecká