Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Za článek Vás nebudou mít podporovatelé benderovců rádi.

1 1
možnosti
Foto

Nojo, ohýbač Bender, poslíček Fry a celý Planetar Express, který je podporuje. :-)

0 0
možnosti
SB

Čtu v této diskusi opět příspěvky typu "absolutní odmítání jakéhokoli válčení".

Jen mi není jasné, jak by bylo možné vyhnout se válce vnucené.

Co asi tak měla dělat Velká Británie, když Němci bombardovali Londýn? Co asi tak měl dělat Sovětský svaz, když Wehrmacht byl čtyřicet kilometrů od Moskvy? Co asi měly dělat USA, když Japonsko vybombarovalo Pear Harbour?

3 0
možnosti
MS

Z toho, co jsem pochopil, tak někteří museli v dětství být tak často šikanovaní, že to považují za normální se nebránit.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 1
možnosti
Foto

Píšete to, pane Bajnare, správně. Humanitární pomoc Ukrajincům je fajn. Uskromnit se, pokud by to k něčemu bylo dobré, nevadí.

Všem, kteří chtějí válku bych ale dala týden zažít s rodinou a malými dětmi či starými rodiči v místech bojů.

Mluvila jsem s paní, která utekla ze Srbska. Říkala manželovi: " Kašli na války mocných, kašli na čest a území, já a děti tě potřebujeme na útěku a hlavně živého. "

Viděla jsem krátký šot v TV, kde civilista někde ve sklepě říkal: " Chceme jen, aby to skončilo." Neříkal jak.

Mně je jich líto, považuji každého, kdo si neváží jejich životů a nechce dohodu, než budou ztráty územní i lidské na Ukrajině ještě větší, za naivního a neempatického (eufemisticky řečeno). Pokud navíc tito lidé nadávají někomu, kdo píše podobně jako Vy, pak tito lidé snad neví, co dělají a vede je jen a jen strach o sebe (podle mne nepodložený). Jiné války a utrpení je nikdy nezajímaly.

KarmaR^

6 9
možnosti
MK

Klasické neslané nemastné řečičky ve stalu "hlavně ať je mír". Ale ani slovo o tom, kdo válku způsobil a prodlužuje.

Když přestane vélčit Rusko, nebude válka. Když přestane válčit Ukrajina, nebude Ukrajina. Ukrajinci bojují o život a když bojovat přestanou, o život přijdou. Dost silná motivace, nemyslíte?

7 0
možnosti
Foto

Rusko se po 104 letech ocitlo v takzvané platební neschopnosti, tedy v technickém bankrotu. Stalo se tak poté, co v neděli večer Moskvě vypršela lhůta na zaplacení zhruba 100 milionů dolarů (asi 2,3 miliardy Kč) úroků ze zahraničních dluhopisů. Moskva dostatek financí sice má, ale sankce Západu mu fakticky znemožňují dluh uhradit. Západ se sankcemi snaží Rusko vytrestat za invazi na Ukrajinu. Západní činitelé situaci často interpretují tak, že Rusko se samo rozhodlo dluhy neplatit. Tím že dále válčí na Ukrajině. Pokud by válku na Ukrajině nerozpoutalo, případně se z ní od té doby stáhlo či podniklo jiné zásadní a věrohodné kroky k dosažení míru, Západ by mu možnost hradit dluh neblokoval. Platební neschopnost čili bankrot spočívá tedy spíše v tom, že Rusko ztratí přístup na mezinárodní kapitálové trhy. Dramaticky mu zdraží obsluha dluhu a náklady půjčování si dokonce i třeba od čínských investorů. Bez toho bude obtížné získávat pro Rusko peníze na investice a zajišťovat ekonomický růst. Rusové se proto musí připravit na hluboký propad životní úrovně. Bankrotový stav Ruska může trvat třeba jedno desetiletí. Věřitelé budou chtít peníze zpátky a tak se začne prodávat ruský majetek v zahraničí i majetek oligarchů.

2 2
možnosti
Foto

Peníze jsou směnný prostředek, který nahradil to z ruky do ruky. Pokud za svoje zboží dostanete něco, co nemůžete uplatnit v dalším obchodě, ztrácí to svoji funkci. Očekávám, že Rusko směrem na západ zavře kohoutky, protože jim nebudeme mít čím zaplatit, ty čísla na účtu Ruska jsou jen čísla. Taháme za kratší konec.:-/

5 3
možnosti
PB

P27e30t75r 80B97a41j75n28a75r

28. 6. 2022 12:43

Z diskuze zdejších lidí je patrná, že zde chybí konceptuální gramotnost. Ne že bych já ji měl, ale přeci. Důsledky jsou ty, že lidé pak volí ty představitelé státu, kteří pak praktikují politiku nepřátelskou svým občanům a slouží cizím zájmům.

Když evropští představitelé po jednání se Zelenským deklaruji neochvějnou podporu Ukrajině ještě neznamená, že tak činí při jednáních. Bez přítomnosti kamer tlačí na Zelenského přesně ve smyslu Kissingerova projevu, aby Rusku ustoupil. Nebo si myslíte že ne? Macron to někdy říká i veřejně.

2 0
možnosti
Foto

Macron nejsou všichni.

5 0
možnosti
KT

Kde bydlíte? Já, že bych se k vám nastěhovala do jedné místnosti a kdybyste nesouhlasil, tak si vezmu, co se mi zalíbí a zbytek bytu vám rozflákám.

10 3
možnosti
KT

Tak koukejte navalit tu adresu!

9 2
možnosti
BR

Východ Ukrajiny je ruskojazyčnej. A co jako? Ona celá Ukrajina je ruskojazyčná. Tenhle argument byl už dávno smetenej ze stolu. Ukrajinsky se mluví jen v zapadlejch dědinách.

A energetickou závislost na Rusku šlo krásně rozmělnit díky tomu, že se na Ukrajině objevily pár let zpět velká naleziště plynu a ropy. Kupodivu zrovna v těch oblastech kde se teď válčí a kde již západní firmy prováděly průzkum.

To jsou úplně jednoduché příčiny této války. A né nějaká ochrana ruskojazyčného obyvatelstva.

8 2
možnosti
Foto

Podle wiki je na Ukrajině asi 2/3 mluvících ukrajinsky a 1/3 rusky. Kromě toho tam existuje spousta místních dialektů, které jsou směsicí obou hlavních jazyků a dalších.

1 0
možnosti
Foto

A další "ekonom" s Vysokou ekonomickou školou života.

3 1
možnosti
Foto

Až vás na ulici někdo přepadne, tak se nebraňte, mohl byste dostat ještě větší a delší nakládačku. A nejen to: pozvěte útočníka domů a vydejte mu i to, co jste neměl s sebou za příslib (nikdy nesplněný), že už na vás bude hodný a příště vám bude brát vždycky jenom málo z vašeho.

A klidně nastavte nejen druhou, ale i třetí, čtvrtou, .... a kdoví kolik těch tváří vůbec máte.

A pokud jste ještě nenapsal zvací dopis, tak začněte psát aspoń ten vítací.

19 2
možnosti
Foto

:-) Napsal jste to dobře, i když opačně mínil. Ono to tak skutečně je. Pokud mne přepadne 4 x silnější chachar, tak z toho vyjdu mnohem líp, když mu vyhovím, než když se začnu prát. Pak, nejenže o to, co chce přijdu, ale budu navíc notně potlučen.

4 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS