Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Už 3 měsíce nosím v práci (mezinárodní tým a hodně náhodných na práce) respirátor. Člověk jako vy řekne, že je to blbost. Není. I přes rvojei, nebo troje testování a respirátory se covid v tomto týmu neustále zjevuje. Takže si ty vaš, pardón, plky, precitam a vín své z vlastní zkušenosti. Ale chápu, že budete mít hodně přikyvovacu.

0 1
možnosti
Foto

Doufám, že podle vzoru pana šéfa vyrazíte jako jeden muž bez roušek a bez očkování, v plném zdraví a navzdory veškerému strašení. Jako příklad celému národu. Vivat! ;-D

2 1
možnosti

"Novináři a další alarmisté si totiž už dva roky pletou (mnozí úmyslně) člověka pozitivně testovaného na přítomnost koronaviru SARS CoV 2 a člověka opravdu nemocného chorobou zvanou covid 19."

Zdroj: https://jakl.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=788767

Autor zde (úmyslně) pomíjí fakt, že pozitivně testovaný člověk na přítomnost koronaviru SARS Cov2, ač sám zcela bez příznaků nemoci, může nakazit jiné lidi, z nichž někteří mohou nakonec skončit na JIP.

2 0
možnosti

Na koronavirus u nás zemřelo 40 000 lidí.Na počet obyvatel jsme byli druzí nebo třetí na světě.To je Vám málo? Testování na případný koronavirus cyklistů na Tour de France doporučili či nařídili lékaři.Předpokládám, že ti o tom vědí poněkud více než Vy od svého pátého půlitru piva, případně Váš chlebodárce pan Václav Klaus.

5 11
možnosti
Foto

Nechte té komedie s těmi úmrtími, to po dvou letech a poznání toho jak to vlastně bylo vůbec není vtipné.

9 1
možnosti

Organizátoři TdF vůbec neberou na vědomí odborné poznatky pana Jakla. Očividně jim chybí moudrost voličů SPD.;-D

7 5
možnosti
Foto

J52a55n 32S59v79a71t49e35k

24. 6. 2022 16:26

Pane Jakle, zdá se, že jste nepochopil, o co cyklistům jde (při jejich snaze testovat a odhalovat covid pozitivní členy celé té cyklistické mašinérie).

Jim nejde o to, "strašit lidi", jde ji o jejich zdraví. Když totiž dostane covid běžný jedinec, který žije běžným životem, tu více, tu méně zdravě (co se týká stravy a dalších libůstek), nejčastěji se to u něj projeví maximálně nějakou tou "rýmičkou" nebo si toho vůbec nevšimne.

Když však chytne covid silniční cyklista, jehož prací je v usilovném tempu den co den polykat kilometry a kilometry silnic přes hory a doly (dokonce mají měření, jaký výkon v ten který okamžik musí produkovat, aby se vůbec udrželi v pelotonu - a věřte mi, že běžný člověk jako já by jim ze svého kola stihl maximálně zamávat), hrozí mu přece jen větší nebezpečí (ta zátěž pro organismus je prostě nezměrná).

Takže cyklisté mají celkem oprávněné obavy o své zdraví. Zatímco pro běžného člověka po překonání (jakékoli) nemoci začíná pozvolná rekonvalescence, během níž je schopen se dokonce zařadit do běžného pracovního procesu (no, všichni asi ne, takoví horníci to budou mít zřejmě podobné těm vrcholovým sportovcům, ale běžná kancelářská krysa to zvládne), tak pro cyklistu onemocnění (nejen covidem) představuje dost možná vynechání zbytku sezóny (a s tím je spojený možný výpadek příjmů či dokonce konec profesionální kariéry).

V tomto ohledu tedy chápu, proč mají cyklisté enormní zájem o odhalení (pokud možno každého) nakaženého, aby se to mezi nimi nešířilo (a jak vyplynulo z rozhovoru s Kreuzigrem, v pelotonu kolem cyklistů stříká pot i jiné tělní tekutiny horem dolem).

Takže nejde o strašení, ale o "cyklistický pud sebezáchovy".

Jistě - někdo namítne, že se tedy nemají živit jako "pumpičky", že mají přiložit ruku k dílu v některém jiném oboru lidské činnosti...

Třeba v oblasti všeználkovství - ale tam je už nyní veliká konkurence...

10 3
možnosti

J75i61ř90í 41P31l40í55v64a

24. 6. 2022 19:23

Když má někdo obavy, oprávněné nebo i zbytečné, tak pochopitelně jedná podle toho. Ale ty zprávy v médiích jsou strašením. A já mám také podezření, že za tím strašením je obyčejný byznys. Nenechme se oblbovat.

6 0
možnosti
  • Počet článků 443
  • Celková karma 34,74
  • Průměrná čtenost 4080x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik