Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vláda je banda syčáku kteří místo řešení celospolečenských témat řeší jen a jen svoje vnitřní problémy a tím je naprosto nefunkční. Co bude vláda dělat až RF 10.7.22 přestane dodávat plyn možná jen na deset dnů(PLÁNOVANA ODSTAVKA JAKO KAŽDÝ ROK) a spíš ho nechá zavřený napořád. Co vláda říká na Francouzký návrh jejich pomoci jen nám.Podivala se vláda na řešení které nám navrhují Arabové při dodávkách především plynu a jejich návrhu smlouvy na 30 let za garantované trojnásobné ceny plynu než je cena z RF? MY vládě jsme zcela ukradení a žádné informace od ní nemáme a klidně je necháme padnout.[>-]

5 3
možnosti
Foto

Škoda té zbytečné generalizace na začátku článku :)

0 2
možnosti
JN

Poslední věta vašeho povídání je velice pravdivá - mnozí za covidu čerpali štědrou podporu státu. Ale proč byla tak zbytečně štědrá? Protože tehdejší opozice (dnes vláda) při jakémkoli návrhu na kompenzace křičeli dejte víc, to co navrhujete je málo. Tím byla zaťata větší sekera do státních financí, než bylo nutno. A dnes si Fiala dovolí prohlásit, že za inflaci může vláda Andreje Babiše. Úsměvné-

16 11
možnosti
DP

Není tomu tak, opozice hlavně křičela, aby zbytečně nezavírali obchody a restaurace.

7 3
možnosti
SV

Tady přece vůbec nejde o to, že máte investiční byt a pět slepic. Babišův volič rozhodně nejsem, ale tahle totálně neschopná vláda tady odrovná průmysl a pak se Vám stane, že nájemce nebude mít na nájem a vajíčka si pozbíra někdo jiný.

8 6
možnosti
MN

Že pan Fiala o energetice mele totání nesmysly není to nejhorší, ale že si nechce nic nastudovat a svoje tlachy nám prezentuje jako odborný projev, to už je problém. Prý máme zásobníky plynu nejplnější za mnoho let - tak proč neznám prodejce plynu, který by prodal alespn na další 2-3 roky. Ale jinak ho mám rád.

9 8
možnosti
Foto

I92v17a14n 91K61o45p21t67a

27. 6. 2022 7:24

Asi proto ze ty zásobníky nedají dohromady při 100% naplnění ani na jeden rok?

2 1
možnosti
PV

Fialovi a jeho vládě nevěřím.

Důvodů je mnoho.

Demokracie se - podle odborné literatury - může nacházet ve dvou stavech. Prvním je svobodná pluralitní demokracie charakterizovaná svobodou slova a svobodou projevu. Opakem je pak stav, kdy se vlády zmocní nějaká názorová sekta (slovo sekta je převzato z odborné literatury, zde z knihy Liberální demokracie v době krize), která si uzurpuje právo určovat co je pravda a co není, co je správná demokracie a co není, kdo je správný demokrat a kdo není. Z této obecné charakteristiky je naprosto zřejmé, že Fialova vláda - vlastně Fialova sekta jedné pravdy - má ke svobodné pluralitní demokracii hodně daleko.

Fiala je znám tím, jak na všechny strany vyřvává, že chce bojovat proti lžím. Připomíná tak jednoho politika s knírkem, který totéž heslo vyřvával před sto lety v Německu. Dokonce si toto heslo dal i jako jeden z bodů do programu své strany NSDAP - boj proti politickým lžím. Fiala hned poté, co se zmocnil vlády, zavedl v zemi v rámci boje "proti tzv. lžím" cenzuru a tvrdou propagaci své jediné liberálně bolševické "pravdy".

Jeden z charakteristických znaků totality (viz. F.A.Hayek, Cesta do otroctví) je to, že totalita postupně nahrazuje cíle občanů (vlastní bydlení, hezká dovolená, zdravé a úspěšné děti) cíli, které stanoví totalitní stát (boj proti americkému imperialismu, boj proti klimatickým změnám, boj proti Rusku, atd.). Přičemž nestačí, když občan tyto cíle totalitního státu toleruje. To je málo. Občan totiž tyto cíle musí přijmout za vlastní a plnit je s nadšením a "dobrovolně". K tomu mu pomáhá agresivní všudypřítomná manipulativní propaganda.

Paní Květoňová. Z vašeho blogu nevím, jak moc jste cíle nadirigované totalitní Fialovou vládou přijala za vlastní ... ale i kdyby jste je přijala, nemám vám to za zlé. Vím, co agresivní manipulativní vládní propaganda spojená se systematickým přeprogramováváním myšlení (respektive podvědomí) svých občanů dokáže. Znám to velmi dobře i z dobového tisku z let 1945-1950.

14 7
možnosti
RH

Skvěle shrnuto!

6 5
možnosti
TT

"Nějak jsem si už dávno zvykla na myšlenku, že nás politikové nevykoupí, že kradou a nepoctivě jednají zástupci všech stran." - Tak proč jim proboha dáváte svůj hlas?!!

4 2
možnosti
RH

Řekl by, že drtivá většina voleb v ČR probíhá stylem pokus-omyl.

7 0
možnosti
PS

P70e80t86r 55S30i15m12a

26. 6. 2022 19:53

Mame to doma podobne jako autorka ..a Fialova prolhana vlada ? nemame ji radi ..a tez nepadneme ..Ceny energii nas netrapi v obchodech platime bezne 5babou ..dovci mame 2 -tuzemsko a samozrejme more ..auta 3 ..a vsechny maji dokupy 15 let ..prase chrochta slipky snasi -dalo by se rici houby zle ..ale to co ted vladne je otres ..totalni asocialove navrat 90 let a keci prdy bedary kazdy den ..Nejhorsi banda podvodniku za 30 let ..snad jen Topolankova skvadra s Necasovou dominou se priblizuji ..;-D..Kazda vlada co prijde nebude rozhodne horsi nez tenhle Cesko ukro svindl .

6 8
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^ Já to tady říkám už dlouhou dobu. Za každé vlády je třeba se spoléhat sám na sebe, ne na stát.

21 8
možnosti
ZB

Vy se snad jmenujte přímo Fiala, ne?

6 7
možnosti
ZB

Autorka nechápe ekonomické souvislosti, to jí nedělá problém, protože se řídí sympatiemi a antisympatiemi k politikům. Napsala, že Babiš je nepravdomluvný a Fiala pravdomluvný. Nevadí já, že Fiala nic neřeší, tedy inflace vesele stoupá a jeho vládu to nechává klidným. Fiala má zřejmě ještě hodně podporovatelů. Korupce v jeho vládě jen kvete a zřejmě to bude pokračovat. Je odvážné nechat zkorumpovaný STAN ve vládě. O tom se autorka článku nezmínila vůbec.

21 16
možnosti

Co se schopnosti tyce, mezi minulou a soucasnou vladou neni velky rozdil. Podstatny rozdil jen v tom, ze ted je korupce roztristena. Za babisovi vlady byla systematicka, propracovanejsi a mnohem, mnohem skodlivejsi

5 12
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2821x
Pozorovatelka, socioložka, máma dvou dětí, učitelka občanské nauky, podnikatelka a pečovatelka o širší rodinu, se kterou žiji na samotě u lesa, blízko jedné malé zapadlé vesničky v západních Čechách.

Seznam rubrik